tirsdag 2. mars 2010

Bergljot blogger om scrapping

...eller rettere sagt, det gjør hun ikke, for da hadde det blitt et usedvanlig kort innlegg. Men bilder kan jeg skrive om. Bildebehandling.

I prosessen med å konvertere roterommet til gjesterom, kom jeg over familiens fotoskatt. Den fylte to store pappesker med usorterte fotos - mesteparten lå sammen med negativene sine i fremkallingskonvolutter, men ellers var det lite system å spore.

Bildehåndtering er en av mine svarteste samvittigheter. Ikke setter jeg noe inn i album, ikke har jeg logiske kataloger på pc-en og ikke lager jeg flotte scrappebøker som dokumenterer mine barns oppvekst. Egentlig kan jeg ikke for det, for i min familie gjør vi det sånn. Søsteren min fikk album, med barnebilder, av foreldrene mine til 30-årsdagen. Det var visst en voldsom jobb for mor mi å spa fram bilder deres pappeske, har jeg hørt.

Svigers har album, tror jeg, men ikke mange. Og det jeg har sett av nyere produksjon er vel ikke så mye å sette i album heller, kanskje. Selv om videofilmen fra Syden i 1993 eller deromkring var verre, svigerfar filmet trafikken og samhandlingen utenfor hotellet i 90 stive minutter. Lars von Trier kan bare gå og legge seg; ingen zoomer og panorerer som svigerfar.

Og så var det Mannen, svigerfars sønn. Han er god på å ta bilder, men dårlig på å organisere dem. Jeg, for eksempel, er arkivert i samme album som eks-bryllupet hans. Det er mulig tematikken i albumet er "koner", men egentlig tror jeg han bare tenkte praktisk og ville utnytte de tomme sidene bakerst i boka.

Bildene i eskene på rotegjesterommet er overført fra esker til kommodeskuffer. Jeg tror det kanskje betyr at jeg kanskje kommer til å sette dem inn i et album en dag jeg har lite å gjøre. Kanskje det til og med blir hyggelig å se igjen glimt av eks-livet sitt.

Hvis jeg kjenner meg selv igjen, da.

5 kommentarer:

Osloskånskan sa...

For en kjempejobb! Jeg er imponert. Selv har jeg alt i en eneste røre, og ikke er vi noe flinke til å ta bilder heller lenger. Kanskje lika bra å ikke dokumentere forfallet...(knotenorsk - beklager!)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Dette er en kjempejobb og du har to muligheter, sånm jeg ser det. Enten ta en ukes fri og jobbe på spreng for å rydde skikkelig opp eller kapitulere. :-)

Anonym sa...

Din bedre halvdel kjøpte flere album til deg for ca 10 år siden, men forstod raskt at det var å kaste perler for svin...
Jeg vasker bil, gulv og bad, Bergljot SKAL sette bilder i album. Om så det blir på aldershjemmet. Gir meg aldri. Basta!

Pia sa...

Det blir bare flere og flere av dem. Bildene altså. Du du får bite i den sure pæra og sette i gang. Fyll et album, i det minste. Lykke til.

Bergljot sa...

Takk gå oppmuntrende ord. Jeg ble litt motivert til å gå i gang nå... Men Osloskånskan, foreløpig er det ikke mye å bli imponert over. Jeg har bare pælmet bildene over fra esker til kommode.