mandag 29. mars 2010

Unnfangelse

Hvorfor blogger Bergljot? spør Osloskånskan.

Ja finnes det noe entydig svar på det? På sett og vis er jeg familiært belastet. Da jeg med skjelvende hender opprettet denne greia for ett års tid siden, hadde jeg allerede en stk. mor, en stk. bror, en stk. søster og en stk. svigerinne som blogget regelmessig. Siden den gang har alle fått seg unger (strengt tatt unntatt mor mi, men hun har fått barnebarn), så nå er det visst i hovedsak jeg som skriver. Og utleverer.

Jeg tenkte ikke langsiktig da fjasebloggen ble unnfanget. Hadde jeg gjort det, hadde jeg tenkt ut et smartere navn og en smartere lay-out. Vel, egentlig er det vel skryt det med lay-out-en. Sannheten er at jeg ikke er teknisk nok til å være så avansert på det området (men nå vet jeg at Osloskånskan kan en del, så det kan tenkes at jeg kan komme til å spørre henne). Psssst! Det er derfor det bare er hvitt i toppen på Bergljot-bloggen. Bergljot evner ikke å legge inn noe stilig der. Så hun later som hun er minimalist.

Den første tiden, ja jeg vil nesten si det første året, pludret jeg i vei her inne i visshet om at jeg neppe ble lest av andre enn a) mor mi b)søsken/svigerinne c) venninne til svigerinne d) ei gammel klassevenninne (unnskyld Solfrid) og noen få innvidde familievenner. Jeg tykte det var rett så hyggelig å meddele meg om både det ene og det andre, i gamle dager mye om gemalen må jeg si, uten filter.

Men så altså litt tidligere i år ble jeg, jeg mener bloggen, nominert til "Mest originale mammablogg 2009". Jeg meldte meg ikke på selv, kors på halsen, selv om det skal innrømmes at jeg ble skamløst smigret. Plutselig kom det flere lesere, og det liker jeg mellom oss sagt godt.

Jeg synes det er stas å ha mitt eget sted, der jeg setter dagsorden og bestemmer hva som er sant (moahahahaha). Og det ble enda stasere da det begynte å komme kommentarer fra andre enn meg selv (strengt tatt kommenterer jeg fortsatt mine egne innlegg i stor grad, men jeg er ikke lenger den eneste stemmen iallfall). Nå tenker jeg liksom at jeg har en hel virtuell vennegjeng der ute, og det hadde jeg slett ikke tenkt at jeg skulle tenke.

Psssst (2)! Jeg har skrevet ganske mye oppigjennom generasjonene, og jeg skriver fortsatt en del - jobbmessig, altså. Jeg har skrivejobb. Men siden den befinner seg i de lavere stukturer i statsforvaltningen, er det mye som ikke slipper ut i det daglige. Bloggen er et fint sted for blomstring, utblåsing, tøysing, gremmelse, pludder og fjas. Innimellom kjenner jeg prestasjonsangsten bite meg i hekken, for jeg vet jo at det er litt lavkulturelt og smalt (=ensporet) det som tematiseres her inne.

Heldigvis er jeg så gammel at jeg kan blogge om det samme gamle om og om igjen, bare med en litt ny vinkling og start. Unnskyldningen min er at jeg er tilnærmet senil, og således ikke kan holdes ansvarlig for mine gjentakelser.

Amen.

10 kommentarer:

Trine sa...

Min kommentar lyder som følger: Jeg er GLAD du blogger! Takk. (Du hører nok fra meg igjen om ikke altfor lenge)

frk. Figenschou sa...

jeg er fryktelig fornøyd. det er litt nytt dette at det plutselig bor så mange her inne hos deg, men jeg takler det. Hilsen c).

Elisabeth, innerst i veien sa...

Jeg ville todd bloggnavnet var velgjennomtenkt og et navn du hadde ruget på lenge sånn; Om jeg noen gang får en blogg, da skal den hete....Veldig bra navn! Og greit å være minimalistisk framfor overspjåka.

Jonna sa...

Gammel??? *hmpff* Kunne du ikke bare skrevet skolevenninne fra langt tilbake... ;-)

Pia sa...

Bedre navn? Bergljots boble? Nei, navnet er jo glimrende. Jeg misunner sånne som skjønte at man kunne ha sånne navn på bloggen - jeg gikk jo i fella og trodde man måtte bruke sitt eget navn pluss verden/hjørne/boble/side/oase/skriblerier
Layouten kan du jo fikse på. Last opp masse farger og blomster, pøs på med dalende snø og legg til musikk.
Digger bloggen din, og det veit du godt.

Gafflan sa...

Jag är glad att jag hittade hit till din blogg. Förresten så gör det inget att du upprepar dig för jag är också senil ;DDD

Osloskånskan sa...

Perfekt navn på en helgalen norsk blogg! (som jag har letat!) Veldig mange norske blogger handler om barn, interiör eller religion. Jeg skrek av lykke da jeg fant denne fjasbloggen; PERFEKT! I adore you!

FrkMagoo sa...

Du har en helt perfekt blogg, og mange morsomme kommentarer; både egne og andres. Det er ikke så farlig hvordan lay-outen ser ut, når teksten er så morsom!

Bergljot sa...

Nå er jeg bortimot målbundet. Tusen tusen takk skal dere ha.

yanmaneee sa...

balenciaga triple s
yeezy
kyrie 7 shoes
longchamp bags
yeezy
canada goose outlet
curry 6 shoes
off white shoes
air jordan
kd shoes