tirsdag 16. mars 2010

Bergljot, en terrorblondine

Mange muslimer og andre med mørk kompleksjon og etnisk påkledning mener seg diskriminerte når de er ute og reiser. De kroppsvisiteres, avhøres og må nærmest dokumentere at de ikke er terrorister.

Det er ikke lettere å være blåhudet og blond, kan jeg opplyse. JEG har nemlig vært ute og flydd meg en tur i det siste. Det var ikke artig, Securitas-damen tafset meg langt oppunder bysteholderen på jakt etter håndgranater og mitraljøser - i påsyn av hele køen. Enda jeg fortalte henne at det nok var støvlettene som var problemet. Og det var det.

Siden innsjekkingsautomaten ikke ville ha meg (ugyldig referansenummer), måtte jeg dra med meg kofferten om bord. Der oppi lå det strikkepinner og objekter med mer enn 100 ml væske som ikke hadde gjennomsiktig plastpose rundt seg. Det gikk jo ikke så bra i kontrollen. Jeg måtte kaste en nesten full kjempeburk med Biotherm rensemelk ("eller du kan jo sende den i posten?"). Det var så vidt jeg klarte å berge parfymen.

Jeg er for at alle skal behandles likt i sikkerhetskontrollen. Likevel føles det litt rart å bli håndtert som en potensiell terrorist når man er en blond og løsflesket småbarnsmor på 40+.

Thank you, Jihad Jane.

8 kommentarer:

Pia sa...

He he, sitter og ler. For du fikk meg til å tenke på Jihad Jane...Det VG oppslaget var jo surrealistisk. Samme dag var det osgå bilde av en svensk redaktør eller noe sånt som satt inne i et kott med ei øks og skulle forsvare seg hvis Jane eller andre likesinnede skulle komme for å ta ham - så du det? Jeg tuller ikke, og det er jo det som er det fantastiske med Jihad Jane og andre VGoppslag - det er sånt som vi kunne ha funnet opp i vår galskap, og så viser det seg at det er sant!
Sorry, litt lang digresjon. Skal være likt for alle, vet du. Jeg har reist til London med sjuåring, han måtte av med skoa. Kunne jo vært en bombe der, vet du...

Bergljot sa...

Ja det bildet var jo fantastisk! Han fyren som satt og skalv under en pult med... var det ei øks? Stakkars mann! Lurer på hvordan de fikk ham til å stille opp i en slik positur?

Osloskånskan sa...

Jeg er gråhåret og laaaangpuppet og har aaaaldri blitt tatt på i sikkerhetskontrollen. Kanskje jeg skulle låne støvlettene dine for litt kroppskontakt neste gang jeg reiser? ;-)

Bergljot sa...

Se sikkerhetsvakten an først:-) Det er langt mellom konfekten.

Anonym sa...

random checks føles av og til veldig u-randomme. jeg husker en grusom gang, jeg var på vei hjem fra det særdeles store utland, hadde hatt diare i en uke, og etter en flytur som varte i cirka 20 timer (realtid sikkert 8) kom omsider til Schiphol. Jeg trodde selvsagt at jeg nærmest kunne løpe gjennom sikkerhetskontrollen (på vei til do), men neida. Dehydrert og svimeferdig ble jeg befølt og betafset til de nederlandske securitasbrødrene hadde forsikret seg om at jeg verken skjulte skobomber eller annet fiksfakseri. det var like før jeg hyttet med neven og kom med ukvemsord, men det ante meg jo at det ikke ville føre godt med seg.

Bergljot sa...

Godt tenkt:-) Jeg tror Paaskeharen har erfart det sammen som deg, det er ikke de med langt hår og tatoveringer som har beautibagen full av dop.

Gafflan sa...

Håhåjaja...mycket ska man vara med om. Själv blev både jag och äldsta dottern kroppsvisiterade vi en resa till Kreta för något år sedan. Dom hittade inget mer än mina nycklar på mig, äldsta dottern (då 13 år) hade en sax i handbageget. Ojdå! sa dottern, tänkte inte på det.

Martha sa...

Å det e så herligt å lesa i bloggen din - eg ler høgt med meg sjøl;) Du e goe!