søndag 28. mars 2010

Mulig jeg kreperer

Dersom den eminente sårsalven fucidin er giftig, kan det hende at Bergljot nu har tatt et langt skritt mot evigheten. I ren desperasjon, som en siste utvei, bruker jeg nemlig fucidin som leppepomade.

Salven smaker dritt, og jeg bruker den på ingen måte i tråd med produsentens anbefalinger. Tre ganger til dagen? Pøsj! Tre ganger i timen er nærmere sannheten. Og etter råd fra legen? Hahahaha!

Leppene mine er så såre og oppsprukne at jeg er klar for avliving uansett. For meg er det det samme om jeg dauer av forgiftning eller tørke. Bare det ikke gjør så veldig vondt.

15 kommentarer:

Osloskånskan sa...

Pyttsan! Men jeg lurer på hva du har gjort? (har du kyssa for mye? håper det!)

Bergljot sa...

Nehei. Dessverre... Og nå tør jeg ikke kysse heller, da kan jeg jo drepe Mannen også.

Elisabeth, innerst i veien sa...

Kjære Bergljot. Hvordan har du kommet på å bruke dette? Fucidin er et antibiotikum med bakteriedrepende effekt som brukes ved hudsykdommer som er infisert med stafylokokker.
Håper du ikke dør.

Osloskånskan sa...

Et annet spørsmål, hvordan kom det seg at du begynnte å blogge?

Bergljot sa...

Du ser, Elisabeth, jeg har bare to salver i hus. Den andre var en eldgammel canesten-tube som trolig er gått ut på dato med flere tiår. Derfor ble det fucidin.

Osloskånskan - bakgrunnen for bloggen kommer i morgen:-)

Osloskånskan sa...

...och varför VARFÖR???? har du inget arkiv? Jeg bladde og bladde og bladde, og leste og leste og leste....til jeg ga opp en gang i fjol)

Bergljot: arkiv NÅ!!!!!!

Trine sa...

Best du overlever. Ville vært et waste om ikke denne fine bloggen skulle få leve videre!

Bergljot sa...

Okei. Nå ligger det slags arkiv der i stedet for rullegardina. For det var det du mente, Osloskånskan?

Hei Trine:-) Takk for hyggelig tilbakemelding!

Lina sa...

Er du ikke husfrue da?? Hva skjedde med kjerringråd som: kløver vaselin, gysinello handkrem, grapefruktkjerneekstrakt, kjøttkakesaus og sikkert urin også....

Pia sa...

Synes jeg ser deg, med flass-lepper. Det er noe som heter apotek, kanskje du skulle ta deg en tur dit? Ellers er jo påska en grei tid å krepere på.

Bergljot sa...

Dette vil nok sjokkere dere, piker, men jeg tror faktisk at fucidinen har gjort jobben. Jeg er meget bedre nu, så egenmedisineringen er avsluttet. Nå har jeg tenkt å kline i vei resten av påsken. Jeg må innrømme at jeg er litt imponert over Linas ekspertise på kjerringråd. Selv har jeg bare hørt om vasilin (ikke i hus) og uring (direkte uaktuelt).

Osloskånskan sa...

Men man tackar! Nu ska det läsas ifatt här!

Anonym sa...

Kjøp ein krem frå Elizabeth Arden, "Eight hour cream" til påkommande tilfelle. Finst i stift og, den er alltid i mi ytterlomme.
Minnar meg på den gong eg skulle lesa til eksamen med vonde bihuler, hovudverk og tett nase. Tok Q-tip med Tigerbalsam (kjøpt i Kina og sikkert dobbelt så sterk) og smurte inni nasa. Det tok ca eit halvt år før slimhinnene i nasa var tilbake til normalen.

Bergljot sa...

Au au au. Jeg svir i nesa bare ved tanken.

FrkMagoo sa...

Jeg har et tips også - Eight hour-cream er kjempebra, men fra en tørris til en annen; kjøp Locobase Repair. Finnes på apoteket, f eks. Den er litt hard om den er kald. Klin det godt på og rundt munnen om kvelden (og hele tiden på dagtid, om man vil). Ingen klining med maken etterpå, såfremt han ikke også har såre lepper. Da må ekstra lag legges på! Den salven funker superbra - på såre lepper, under såre neser, på såre bleierumper, som kuldekrem og neglbåndskrem. Den er laget slik, at den hjelper cellene til å gjenoppbygge seg. Helt genialt!
Ellers vet jeg ikke om Fucidin er så bra som leppepomade. Men! Det er ved slike tilfeller man kan oppdage nye bruksområder på ting. Det var vel slik Penicillinen ble oppdaget.
Du kanskje går til historien med din oppdagelse? :)