mandag 7. juni 2010

Rystende milepæl

I morges våknet jeg opp og var alene i senga. Mannen har purket i telt i Nord-Rogaland i natt*, så han var avskrevet i utgangspunktet - men de andre faste gjestene hadde ikke meldt inn fravær i forkant.

Vilhellerikke har ikke sovet en hel natt i sin egen seng siden hun så dagens lys, så jeg antar at hennes uteblivelse kun kan forklares med arbeidsuhell.

De to andre er litt mer sporadiske gjester, men det skjer fortsatt at Gemalen og jeg våkner med helle kullet. Da er vi passe støle - vi er for gamle til å ligge P.I.R. en vei en hel natt mens vi blir sparket og dengt både høyt og lavt.

Nevnte jeg at vi har ei seng som er 150 cm bred? Ergo blir det 30 cm per person, og det er ikke rare greiene. Med mindre man stammer fra for eksempel Bengal og har sped beinbygning, selvsagt.

Men i morges var jeg altså alene. Jeg kunne strekke ut armer og bein i alle retninger, og jeg kunne rulle meg rundt uten å klemme noen flate. Jeg kunne stå opp og dusje uten å forholde meg til andre, og jeg var bortimot ferdig montert da Vilhellerikke snublet ut fra rommet sitt klokken 06:45.

Underlig, var det. Og litt fint. Selv om jeg innerst inne liker samsoving. Kanskje det er litt bengaler i Bergljot, tross alt.

* Gemalen har en dragning mot teltlivets gleder. Den dragningen deler ikke jeg, så nå håper jeg at han har fått rast fra seg for en stund. Håper Fylkeskommunene tildeler borteboerstipend, tross alt skjedde alt dette i embeds medfør. Gemalen har vært sensor.

8 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Deilig med 150cm for en sjøl! Jeg klarer ikke andre folk innpå meg når jeg sover, her snakker vi Madam i stjerneform og mange ganger har jeg våkna av at Mannen prøver å folde sammen den stjerna for å få en plass å ligge sjøl, he he. Grynt.

Trine sa...

Heldig var du da! Her er ikke regelen at ungene kommer inn. Men sist natt var unntak: En stk 2-åring som (for ikke å vekke søster i nabosenga kl 02) fikk komme inn til oss. Men hun marka seg rundt i et par timer.... Og mens vi halvsov hadde hun kledd av alt og lå der naken. Og en 2-åring kan jo nødvendigvis ikke klare seg uten bleie og alt en hel natt. Så da var det igjen på med lyset og med bleie og greier... Vi var alle rimelig trøtte imorges!

Bergljot sa...

Nei bleie bør de helst ha;-) Hun min hadde også en avkledningssession i går kveld, men siden hun driver og står opp hele tiden, avslørte hun seg selv... Og ellers så pleier jeg altså å flykte når det blir for trangt i bingen. Til nærmeste ledige "barneseng"...

SURRESILJE sa...

Jeg våkna idag av at lillebøll sto med bleie i hånda og sa: "mamma, jeg måtte skifte jeg." Jeg spratt opp mens jeg antok at senga var våt, men neida, frøkna hadde lagt sin brukte bleie på stellebordet. Kryss i taket for det!

Bloggen din er forresten super! Jeg er i nattammingmodus, og for ikke å
sovne selv må jeg lese noe på telefonen. Ble så glad for å finne en interessant blogg. Og ikke minst, en blogg med mange innlegg. Jobber meg stadig bakover mens jeg sitter på sengekanten og lengter etter å få natta tilbake. Mon tro når bøllebarna lar meg få det!

Shy sa...

Her er det berre mannjen og meg i senga, berre så akkurat det er avklara ;-)

Bergljot sa...

Takk takk, Surresilje;-)Og velkommen! Imponerende utført av jenta di. Noen ganger skal man ha flaks... Ett av mine barn gjorde bommelibomm i nattebleia en gang etter at hun hadde stått opp, men før jeg hadde kommet meg ut av senga. Dette løste h*n med å ta av seg hele... leveransen, før h*n krøp oppi senga til meg i bare stumpen. Jeg kjente en underlig odør, og gjett om jeg var kjapp til å stå opp da jeg skjønte sammenhengen...

Og Shy Bitch, det er nå fint med det trygge og kjente også da. Man kan bli litt skremt av aldri å vite hvem man våkner opp med om morgenen;-)

Unknown sa...

Hehe, artig skrevet! Kjenner igjen det med samsoving ja, vi har også 150 cm seng og er tilsammen 4 inkl stort og smått..

MammaMy sa...

:))) du får meg alltid til å le! Godt skildra det der ;)