tirsdag 15. juni 2010

Kjepphest og jomfruhinne

For en søt historie! Gro (78) og Jan (84) gifter seg - de møttes på nettet. Men søte VG; har dere dekning for å påstå at de "smis i hymens lenker"? Vet dere hva en hyme er for noe?

Hymen er bryllupsguden i gresk mytologi. Han er en personifisering av jomfruhinnen, hymen (kilde: filolog i klassiske språk ved universitetet i Bergen, Martine Skoie).

Gro er fraskilt og Jan er enkemann. Godt voksne er de også. Så jeg tviler, rent personlig, på at vi skal blande hymen inn i denne nydelige kjærlighetshistorien.

Amen.

7 kommentarer:

kallemillelente sa...

Tipper at dette er en sak som en av praksis-studentene har blitt satt på. Tviler litt på at de gamle ringrevene i avisen (som studerte språk mens de jobbet seg opp i systemet) jobber med slike saker:)

Bustenellik sa...

Jeg tror nok også at vi skal holde Hymen utenfor dette, ja, haha. Man vet selvsagt aldri, men jeg tror vi kan være nokså sikre på at mennesker i den alderen... mulig det er lenge siden sist, men dog.

apples sa...

@kallemillelente - reporteren som skrev artikkelen er 38 år gammel så jeg tviler på at hun er 'praksis-student' :)

Forøvrig er "smidd i hymens lenker" et begrep som nok sjelden blir brukt av yngre mennesker og desto oftere av eldre. Må ikke ta alt så bokstavlig :P

Bergljot sa...

;-) Men det blir bare bittelitt komisk når de to hymesmidde er +/- 80...

Pia sa...

Mange hymesmidde menn har vel vært frampå med kjepphesten sin før de smies med sin "jomfru". Men de smir vel godt allikevel. Og dette ble en veldig saklig kommentar. God natt.

Bergljot sa...

Det viktigste må være at jernet er varmt, sier nå jeg. Natta;-)

Elisabeth, innerst i veien sa...

*humrer for meg selv*