torsdag 3. juni 2010

Push-up-Bergljot...

...dukket opp i kjølvannet av Jogge-Bergljot. Og nei, for en gangs skyld snakker vi ikke om den mest innlysende varianten av oppushing - men om armhevinger. Jadda. Armhevinger, folkens!

Jeg trodde slike øvelser først og fremst angikk armene, særlig grevinneslengen. Men hvordan kan det da ha seg at det er omgivelsene rundt det imaginære vaskebrettet som gjør vondt dagen derpå?

Skal det være mulig å bli støl i magen etter å ha tatt noen usle armhevinger? Jeg bare spør, for dette har jeg virkelig ikke greie på.

11 kommentarer:

Trine sa...

Nei, nå gir jeg meg ende over!!! Pass deg: før du vet ordet av det får du ordre fra fastlegen om fullstendig hvile grunnet overtrening... Og det vil du ikke, vil du vel?
(og magemusklene: du har vært flink og stabilisere kroppen med kjærne-muskulaturen mens du trente armene: Det er BRA!!)

MammaMy sa...

Hm, kan nok ikkje bidra med ekspertråd her, men dæven så flink du er til å trena da! Sikkert nyttig uansett, når du kjenner at du har brukt musklar, same kor dei er på kroppen. Eller kanskje du berre ER overmåte sterk i armane frå før, og den kloke kroppen har trent "ein annan plass" i staden, om du skjønar kva eg meinar? ;)

Bergljot sa...

Kjernemuskulatur? Det har jeg aldri hørt om. Er det de musklene som holder ting på plass, men som ligger inni der uten å vises? Må visst google.

Fin teori, My! At kroppen liksom omdirigerer effekten av treningen til de stedene med størt behov... jeg har flere slike steder enn magen, for å si det sånn.

Umiddelbart er det lite fare for overtrening. Er mer bekymret for at jeg må jogge minst 19 ganger til for at dette skal bli "vane" som ikke koster mer enn det smaker... Jeg pleier å slutte i god tid før vanen er implementert!

Elisabeth, innerst i veien sa...

hi hi, ler av meg selv for jeg tenkte intimplagg ikke trening da jeg så overskrifta.
Om du vil trene grevinnehenget hjelper push up lite. Enkel øvelse: Fyll en 1,5 brusflaske med vann og hold den med strake armer over hodet. Bøy armene bakover så hendene kommer bak hodet - og opp igjen. 12-15 ganger x3. Oj, oj, moi gir treningstips...tjoho.

Gafflan sa...

Herregud, tvättbrädemagen var det, om jag vill ha just det så är det alltså armhävningar jag ska ägna mig åt. Intressant ;D

Bergljot sa...

Mitt vaskebrett er p.t. godt tildekket, Gafflan, kjenner bare at det er noe som gjør vondt bak snerket.

Skal ta meg en runde med flaske, Elisabeth - synes jeg kjenner det gjør vondt allerede.

Bustenellik sa...

Så festlig blogg du har :-) Her trivdes jeg, så jeg legger meg likegjerne til! Det er en trøst i disse tider at det er fler enn meg som tydeligvis har imaginære vaskebrett ;-)

Ha en fin dag :-)

BUsteklem

Bergljot sa...

Tusen takk;-) Og velkommen!

susan`s side sa...

Det må jeg si; jente du har gjort armhevinger helt riktig for du har brukt kjernemuskulaturen mens du du har tatt de og ikke latt rompa stå rett opp i været mens du har tatt armhevingene, du er rett og slett et naturtalent innen trening!

Lina sa...

Hoho....jeg går for altrenativ B. At kroppen omdirigerer stølheten/effekten av treninga til steder der det trengs mest.
Kan da litt tåbøy mens jeg slapper av i sofan muligens fjerne litt overflødig rumpe?? Jo, jeg går for den!

Bergljot sa...

Snille, snille Susan! Er jeg virkelig et naturtalent? Nå ble jeg bråmotivert til å fortsette med dette halsbrekkende trimprosjektet... Takk;-)