lørdag 19. juni 2010

Været og sånn

Leste forleden i avisa at mai 2010 er den varmeste måneden som er registrert (målt? temperert?) siden meteorologene begynte å registrere denslags.

Personlig synes jeg at denne varmen kunne vært litt bedre fordelt. I Sola Syd har det vært dritkaldt siden i fjor en gang (okei, med unntak av 9. juni) - og det blåser og blåser. Vi har nordavind fra både øst og vest, faktisk.

Jeg tar avstand fra både klimakrisen og de bakenforliggende årsakene. Men det må være lov å ønske seg en vindfri dag med sol og temperaturer over 10 grader?

Stemorsblomster skal jo liksom tåle alt av skiftende vær - men min terrasseblomst ble så kvestet i nattens orkan at den trolig ikke er til å redde.

Og på onsdag er det sankthans også... Og sola snur. Hekkan.

12 kommentarer:

Madame Mim sa...

Uff ja. Er det ikke det ene så er det det andre.
Vinden er minuset med å ha en så fantastisk utsikt over det store havet som du har , Bergliot.
Trist med stemorsblomstene...
GOD HELG.

Bergljot sa...

Takk i like måte, du! Så du awarden i innlegget nedenfor? Eller må jeg RINGE?

Siw sa...

Ååå, enig! Litt sol og varme hadde vært helt på sin plass.. her har det blåst nordavind fra alle kanter lenge! Jeg er som regel ikke noen solbrun bronsegudinne, men nå lyser jeg opp mørke rom når jeg kommer inn ..! Sommer? Ha. Ha. :) Klem på deg :)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ja det er lov å ønske seg sol, jepp. For å få sikra litt sol i løpet av sommer'n, stikker vi sørover. Kikka nettopp på varselet dit vi skal i Italia OG DET SKALREGNE fy fasan. Livet er jammen meg urettferdig. Er sikker på at de i Sahara f.eks. kunne tenkt seg å bytte bort litt av sola de har med vind og regn fra oss. Hm, nok en glimrende ide som ikke lar seg gjennomføre.

Trine sa...

Sånn helt kort: jeg er litt SUR pga dette helsikes været.

Shy sa...

Har vore ute med havet i helga. Det storma og bles så eg vart aldeles imponert. At det går an.....

Lina sa...

Spøtt og spy!!! Jeg var på Steinkjer på kaffeslabberas i helga. Og da måtte ullpledd og doble sokker frem!!!

Sol ut, sol inne, sol i hjertet....MY ASS!!!

Hello Baby Lou sa...

Godt å lese at det er flere enn meg som er storforlangende og ønsker en sommer med over 10 grader og uten vind!

kallemillelente sa...

En skal bli gammel, stemme frp, drikke cocktail, lese se og hør og skaffe seg timeshare leilighet i Spania, da. Og klage over alle utlendingene som er der (ja, jeg har sett det på tv;)
Dette var veldig fordomsfullt, og jeg vet absolutt om mange trivelige og snille pensjonister i spania også.
Og jeg lurer av og til på om en ikke burde flyttet.
Skriver litt om deg hos meg i dag. Og endel andre, da.

Unknown sa...

12 grader ute nå...skulle vært 22!! Sola er jo her, så me har nesten ikkje lov å klage...men LITT varme hadde gjort seg!

SURRESILJE sa...

Og det er derfor vi aldri rekker å pakke bort skuffen med ulvangsokker. Måtte rote oppi der senest idag. Trakk sånn på føttene mine (aldringstegn?)

Bergljot sa...

Det er hugnad i sams undergang, som Vinje (eller var det Garborg? Eller Aasen?) sa. Det gjør litt godt å vite at man ikke er alene om å fryse...