onsdag 23. juni 2010

Beibien vokser til


Vilhellerikke har visst tenkt å slutte med bleier. Vi har tenkt det lenge, på hennes vegne, men siden hun har nektet å forholde seg til potta og toiletten, har det vært fåfengt.

Nå vil hun! Hun vil sitte på do, og hun vil komme seg opp dit søl! Tørke seg vil hun også søl, helst med 114 meter papir uavhengig av leveranse/ikke leveranse. Å bruke den lille doringen er helt uaktuelt, toåringen mener det er mye bedre å sitte med stussen nesten nede i vannspeilet.

Vi har hatt bleiebarn, sammenhengende, siden våren 2003. Libero har tjent store penger på oss, men nå er det snart slutt. Det er fint, på de fleste måter, men Teite-Bergljot synes jo alltid at slike overganger er vemodige. Tenk det - slutt for alltid, liksom.

Iallfall fram til eventuelt Bergljot og/eller Gemalen blir bleiebrukere igjen. Noe sier meg at det blir minst like vemodig.

14 kommentarer:

Unknown sa...

vemodig å slutte med bleier?? Eg trur nok du kommer over det ;)
Det blir nok meir vemodig å begynne på 'an igjen, ja..

kallemillelente sa...

Kjenner meg veldig igjen, her.
Før vi aner det skifter barna våre bleier på oss... Huff.
Minstejenta har endelig begynt å bli litt interessert i do, og på søndag nektet hun å gå med bleie. Til slutt kom hun tuslende med bekymringsverdig tung truse. "Basj, basj" smilte hun fornøyd. Jeg aner meg en strevsom og tilgriset sommer...
(Og blir også vemodig ved tanken. Merkelig nok.)

Trine sa...

Hva mener du?? VEMODIG???!!!??? Næ-hæiiiiii. Og i andre enden er det lenge til du er på igjen. Så det skal du neppe bekymre deg mye for. Ennå. Nyt bleiefrie år :) (jeg kan ikke vente til mine to er ferdig med å stabbe søte rundt i bleieræva!)

Osloskånskan sa...

Det er deilig når de slutter med bleie!

Lina sa...

Har ikke tenkt blestopptanken enda - men aner meg at jeg synes det blir litt deilig.

Det eneste er alt sølet mens bleiestoppen foregår... Bajs overalt, istedefor konsentrert i en bleie som går rett i søpla.

Jaja, mainn ska no grin over ailt å ja... ;)

Anonym sa...

psssst. Tenkje EG har ærå for dette temaet nettopp idag, itte tlfsamtalen vår igår. Ikkje verst å var inspirasjonskilde te den vidgjetne Bergljotbloggen;-)

Bergljot sa...

He he;-) Der er du jo! Nå blei eg glad!

Madame Mim sa...

Blir lettvint for mormor. - På en måte. For mitt indre øre kan jeg høre
; FERDIG. Det er kjekt å "gjøre søl" en tid, men det er aller best når noen kommer og hjelper.

Gafflan sa...

Inte vemodigt Bergljot...utan sköööööööönt :D
Klem.

Pia sa...

Det er jo ikke sikkert det blir så lange pausa før det er på`n igjen med bleier.
Når ungene endelig slutter med bleier, er det helt ok.

Hello Baby Lou sa...

Bleieslutt er jo bare himmelsk!
Tenk hvor mange engangsgriller du kan kjøpe, tilsvarende bleier som er brukt. (neida, det var en spøk..)

Men skjønner vemodet. Før du vet ordet av det springer ungen kanskje rundt med en kvisete kjæreste med blå moped. Eller ikke.

Ha en fin st.Hans-feiring!

Shy sa...

Eg skjønnar at det kan vere vemodig når sistemann slutter med bleie.... for plutseleg er dei 20 år og søler med så mykje anna....

Maria sa...

Slutt på fullamming og det kommer banan-korn i bleia. Snufs! Slutt på sparkebukse. Snufs! Slutt på tannløst smil. Snufs! Slutt på babysveisen og fått gutteklipp. Snufs! Man blir så sinnsykt sentimental av barn. Skjønner godt de som får 13 stykker, så de slipper å konfronteres med alt som er over for evig og alltid med siste barnet.

Bergljot sa...

Jaaa! Akkurat sånn er det. Hulk hulk.