fredag 25. juni 2010

Oppfinnelse (15)


Det enkle er ofte det beste.

I mange hjem forekommer det rot. Ikke sjelden havner rotet - altså leker, klær, sekker, pc-vesker, sko m.m. - på gulvet. Det underlige er at selv om flere av hjemmets faste medlemmer bidrar aktivt til kaoset, så er det (ofte) bare en person som rydder/pålegger rydding/kjefter som følge av manglende rydding.

Denne personen vil som regel være Mor i hjemmet, det er iallfall min høyst personlige erfaring.

Tidligere har jeg funnet opp et skyvedørsgulv som løsning på dette problemet. Med dette vil jeg fremme en alternativ metode - fordelen med denne er at den kan ha en oppdragende effekt. NB! Dette er ikke testet.

Oppfinnelsen er, som antydet innledningsvis, genialt enkel (se illustrasjonsbilde, velvilligst lånt ut fra internetten):

1. Spa fram en caps (du finner sikkert en på gulvet)

2. Dekk skyggen/skjermen nennsomt med folie - NB! Den blanke siden ut!

3. Pass på at ikke folien er for skrukkete, da dette vil dempe effekten av Bergljots Speil-caps.

4. Dander julelys (sånne små som bare trenger marginalt med strøm, ikke Lucia-lys!) langs bremmen for å bedre sikten.

Tesen er at Menn og Barn ikke rydder gulv frivillig fordi de ikke ser/registrerer rotet. Bergljots Speil-caps vil kunne bidra til å korrigere denne atferden. Brukeren trenger nemlig ikke bøye seg eller se ned for å se rot på gulvet, det holder at han/hun kaster et lite blikk oppover i speilskyggen/-skjermen.

Selv om brukerne nå vil være i stand til å observere rotet, er det dessverre ikke sikkert at de stimuleres til å bøye seg ned og rydde det opp. Bergljot planlegger imidlertid å søke Forskningsrådet om økonomisk støtte for å kartlegge dette nærmere.

10 kommentarer:

Madame Mim sa...

Hei Berglot
Trodde du lå i badekaret og nøt friheten i kveld.
Så sitter du å lager ubrukelige oppfinnelser...

Bergljot sa...

Hø! Ubrukelig, du liksom. Optimistisk, kanskje, men hvis oppfinnelsen virker som forventet, vil den trolig berge ekteskap!

Bustenellik sa...

Ikke dumt! Men du har en liten detalj til slutt der som du nok bør få orden på, ja. Jeg har dårlig med ideer. Kanskje noe som gjør det håpløst å løfte bena over en viss mengde rot? Vet'kke!

Lina sa...

Hva gjør man med folk (meg) som ser rotet, men likevel ikke har lyst til å rydde?????

Shy sa...

Hehe, eg ler så høgt at fotballkampen vert berre eit lite sus!! Fantastisk oppfinnsomt! Men eg er redd for at andre her i huset ikkje ville lagt merke til den opplyste capsen. Min ide er, at om eg går rundt naken, så ville dei kanskje bli så flaue at dei såg ned og febrilsk begynde å rydde....

Unknown sa...

Eit alternativ til å rydde andre sitt rot er å bare kaste det... Da blir det ikkje nødvendig å rydde samme tingen fleire ganger, og eigaren er KANSKJE litt meir forsiktig med kor han/ho legg noko frå seg neste gang...?
Men det kan fort bli dyrt, for det er snakk om MANGE ting. Iallfall her i huset..

SURRESILJE sa...

Jeg er solgt!

hh sa...

Søk i vei! Skjønner ikke hvordan du skal få avslag på dette!

Trine sa...

Som bustenellik foreslår.... TUNGE vekter rundt anklene. OG caps med speil. Herregud. Kan ikke skjønne annet enn at det burde bli greie på sakene!

Bergljot sa...

Takk for gode innspill! Shy Bitch-tilnærmingen ler jeg godt av - den hadde nok virket mot sin hensikt/direkte distraherende i noen hjem.