lørdag 26. juni 2010

Noen som kjenner Harriet?


Harriet har vært på ferde i dag. Bergljot er personlighets-splittet, og Harriet er hun andre. Harriet er hun som liker køntri og som har vært medlem i MC-klubb (m/ skinnvest med ryggmerke). For det meste holdes Harriet i sjakk - men noen ganger glipper det.

I dag glipper det på kjøpesenteret. Posesalg på Claire.dk! 90 prosent på ALT!!! Harriet er ikke til å styre, hun bykser inn på Claire før Bergljot rekker å tenke. Der inne er det en god del harrieter fra før, harrieter i alderen 25 til 70. De er forrykte i blikket, lilla i kinnene og korte i pusten - det krever tydeligvis sin kvinne å bla seg gjennom et helt butikksortiment.

Min Harriet er ikke bedre enn de andre; hun soper med seg det ene plagget etter det andre - parametrene er pris og størrelse. Faktorer som snitt, farge og hvorvidt plaggene kan la seg kombinere med eksisterende garderobe er uinteressante.

Harrietene har herpet butikken, kjoler har havnet på gulvet og et finnes ikke spor av system i buksehaugen. Butikkdamen studerer den krafsende skaren med et oppgitt og litt nedlatende blikk. Hun tygger tyggis.

Etter en halvtime eller så får Bergljot fatt i øret på Harriet; hun tauer henne med seg til kassen, og de betaler. 450 kroner. 450 kroner!!! Det er helt vilt, jubler Harriet (inni seg). Så er det hjem med posene og opp på badet. For nå skal det prøves! Harrieter på poseslag prøver ikke i butikken; de konsentrerer seg om jakten på kuppene. Og om å få mest mulig nedi posene.

Den passer, den passer nesten, den toppen er fin, men jævlig stram over puppene (ordner seg sikkert når melkesprengen er borte). Å nei, den kjolen er helt feil, dessuten er glidelåsen ødelagt - og sånn holder vi på, Harriet og jeg. Til slutt tar vi den ultimate Harriet-øvelsen: Vi regner på hvor mye vi har spart! Og kommer til at det handler om tusener på tusener!!

Harriet er glad. Og når Harriet er glad, er Bergljot glad. Jippi.

15 kommentarer:

Bustenellik sa...

Hahaha :-) De Harrietene er ikke enkle å ha med å gjøre :-) Ha en glad lørdagskveld! Her er det brått bunad og bryllup. Busteklem

Janet sa...

Harriet kjenner jeg godt ja. Hun dukker opp titt og ofte. Helst i utide. Men plutselig en vakker dag så dukker det opp godbiter hun har lagt fra seg. Ofte innerst i et skap, nederst i ei skuff. Ja, når man rydder i skuffer og slikt, når man er alene hjemme.:)

Lina sa...

Hahahaha!!! jeg har også en Harriet som til tider overtar...

SURRESILJE sa...

Jeg tenker på svettebånd, lilla tights og flagrende t-skjorte når jeg hører navnet Harriet. Kanskje ikke helt det du gikk rundt i, men en artig tanke er det likevel. Og treningsantrekk er kanskje det beste å gå med på supersalg?

Gafflan sa...

Hahaha...
Det är så skönt att höra att det är fler än jag som har personlighetsstörning. Hos mig finns ju Gafflan, hon är ok för det mesta men sen så har jag också "Inga Problem" boende hos mig långa tider. Inga och Gafflan är ingen bra kombination och just som din Harriet blir det lite utan kontroll emellanåt men som du sa så länge "dom" är glada är jag också glad ;D
Klem til deg.

Anette {foreldremanualen} sa...

Ha ha ha, jeg ler meg i hjel! :-D

Karen i hagen sa...

Du er festlig! Jeg har kost meg med hele FIRE innlegg her.
Synes det er fint å tenke på at du i morgen kanskje står med blinkende caps og salgskupp fra Claire og protesterer mot dine sambygdingers sigøynersjikane. Bare se på sigøynerne i Yohan, kan du si. Bare se på Morten Harket-sigøyneren. Jeg vil gjerne hatt ham i nabolaget...

Trine sa...

ha ha! Jeg kan med glede meddele at jeg har mista litt kontakten med min Harriet de siste årene. Eller det er jo dumt for meg, egentlig. Ender opp med ting til full pris istedenfor. Men jeg shopper lite. Jeg liker ikke shopping. Helt sant... Hvertfall litt sant.

Shy sa...

Hmmm, det var ein gong, ja, men no har eg nesten gløymt at det finnes ei Harriet! Handelstanden her likar visst ikkje Harriettar, og passar seg vel for å ha nok kle på salg til å fylle ein pose!

Guttemamma sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Guttemamma sa...

En lykke at du la igjen spor hos meg så meg fant denne artige bloggen din!! Du skriver jo knallbra og morsomt,ler her jeg sitter mo mutters alene:-)

Bergljot sa...

Her var det mange hyggelige kommentarer;-)

Min Harriet har lagt igjen noen godbiter i årenes løp, det har hun. Men mye fjas også - så det er gått en del plagg til Fretex med merkelappen på fra Bergljot-heimen...

Trine sa...

Skulle aldri nevnt Harriet forrige dagen. Hun oppsøkte meg nemlig igår. Faen! Gamle venninner og greier, liksom.... Tror du ikke Harriet loppa lommeboka mi for minst én av de store lappene. Og motvillig kjente jeg LYKKEfølelsen etterpå. Når dette er sagt: den kjolen hadde jeg ekstremt lyst på sist høst. Men syntes det var i drøyeste laget. kr 2500..... Det svir! Nå hang den der.... nedsatt til kun kr 999.... Det er jo ikke spesielt billig, men den hadde mitt navn over heeeele seg!! Og jeg kunne ikke la være. Og jeg shopper veldig lite! (fra et merke som heter Twin Set - hvis du skulle lure)

Jeg og mannen var invitert ut på middag igår med mine homsevenner- og da må man stæsje seg litt opp. Jeg tok den på kjolen med noen killer sko og både mann og barna var over seg av begeistring. Så Harriet er ikke så værst bekjentskap innimellom ;)

Bergljot sa...

Bilde. BILDE! MEd sko!

Anonym sa...

tji-hi. jeg ler så jeg rister. og ja, jeg kjenner Harriet - jeg også. Rita