mandag 14. juni 2010

Hva er det med mannfolk og varmt vann?

Som et lite apropos til mitt forrige gripende innlegg om salmiakkens velsignelser, der jeg også drøftet trekantforholdet mellom menn, kvinner og altså salmiakk.

Altså; mannfolk takler ikke salmiakk, det gjør dem svimle, bleke og kvalme, dessuten får de vondt i nesa. Jeg tror mange av dem med fordel kunne ha snust mer nedi flaska, muligens hadde de da fått svidd av nesepelsen som strekker seg mot lyset. Men det var en digresjon.

Det jeg lurer på er - hvorfor tåler ikke mannfolk varmt vann? Ikke vil de dusje i varmt vann. Ikke vil de vaske opp i varmt vann. Og ikke takler de å bære pappkopper med varm kaffe uten å hyperventilere.

Har mannfolka en annen slags termostat enn oss damer? Eller er de bare mindre herdet, fordi de gjennom generasjoner har sluntret unna aktiviteter som innebærer kontakt med væsker (les: vaskevann) som er varmere enn 37 grader pluss?

Undrende hilsen fra Bergljot med smedfingrene

7 kommentarer:

Bustenellik sa...

Hmh! Her i huset er det omvendt. Her er det Bustekona som hyler bare vannet når 37,5, som priser seg lykkelig over oppvaskmaskiner og overlater kaffekoppbæringa til noen andre. Dusjvannet kan imidlertid være varmt. Bustemannen derimot slukker lyset med fingrene og bare fnyser av konas pinglete og tynnhudede fingre. Men, nå er Bustemannen snekker og har træler i henda deretter da?

Bergljot sa...

Hekkan og, der røyk den teorien - har jeg rett og slett basert tankegodset mitt på for tynt grunnlag;-) Men klart en snekker med træler er jo spesielt godt isolert, da...

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ja, Fjase-B, her er nok forskningsgrunnlaget noget tynt...Han jeg bor sammen med dusjer på varmeste varme vann, helt til det ikke er noe mer varmt vann, ikke lunka en gang i varmtvannsberederen. :-)

Tenkerbell sa...

Jeg vil gjerne gi Bergljot rett, og jeg baserer min rett på ikke mindre enn 4 menn, som hadde kronisk angst for varmtvann i dusjen, vasket gulvene i lunka vann og som ikke fikk oppvasken ren, siden de vasket opp i kaldtvann. 2 av disse 4 menn hadde arbeid som tilsvarte træler og en av disse (som en parentes til forrige innlegg) var lakkerer, men fortsatt livredd for salmiakk.

Pussige vesener disse mennene...

Bergljot sa...

Nettopp! Det er min erfaring også.

kallemillelente sa...

Tror resultatet her vil variere med forskningsmateriale. Men jeg forstår at det her er snakk om kvalitative studier, og bøyer meg i støvet for det.
Jeg synes først og fremst at det er mennes vegring mot vasking som er problemet, ikke nødvendigvis vanntemperaturen. Problematiske er de uansett. Men kjekke. Og derfor fine å ha:)

Bergljot sa...

Kloke ord, kallemillelente;-)