onsdag 23. juni 2010

Fattig-Bergljot

"Skal vi til Syden i sommer, mamma?" undrer Kostas (7).

"Nei, i sommer blir vi hjemme. Eller, vi skal sikkert besøke mormor og morfar og bestemor og bestefar, men til Syden skal vi nok ikke."

"Åååååå! Hvorfor ikke? Alle de andre skal jo. (Jeg registrerer at Sønnen, den enbårne har lært seg å overdrive - meg bekjent er det kun en av kompisene som skal sørover.)

"Vi har ikke råd. Vi har akkurat flyttet inn i nytt hus, vet du, og huset ble temmelig mye dyrere enn det mamma og pappa hadde planlagt. Og så må vi fikse ting ute her, beise terrasse, sette opp gjerde mot naboen...," forklarer jeg.

"Du mamma? Er vi fattige?"

Om vi er fattige? Dritfattige! Har jeg lyst til å si. Men vi er jo egentlig ikke det. Det er bare det at alle overskuddspengene våre skal brukes til utrolig kjedelige ting, som belegningsstein, brannstige, gjerde, lameller og fuglene vet hva.

Heldigvis har Gemalen, skolemesteren, fått seg sommerjobb hos Fylkesmannen - han skal gjøre noe så givende som å hogge ned lupiner langs jærstrendene. Og snart kommer skattepengene også. Så det blir vel ei råd.

Selv om sola har vendt seg om og vi er for fattige til å dra til Syden.

5 kommentarer:

Unknown sa...

Hehehe, kjenner til den ja. Skattepengene våre forsvinner i dragsuget av rulleplen, garasje, parasoll, persienner, garderobeskap.... er også i nytt hus og det merkes på pungen :=)
Blir vel bedre neste år tenker jeg ;=)

Lina sa...

Loke og jeg skal til syden kan du fortelle Kostas! Vi er også fattige - spesielt når vi kommer hjem igjen....

Shy sa...

Ja, alle andre her omkring skal også!! - Og alle andre er rike, så det så..!

Bergljot sa...

...og nå er jeg plutselig blitt redd for at skattepengene ikke kommer før i oktober - for det er visst noen som ikke får dem før da... Iiiik! Det hadde vært... krise.

Pia sa...

Vi skal ikke til syden. Vi skal til Sverige. Stikk gjerne innom.