torsdag 25. august 2011

Min sønn Oluf

Det er blitt lite blogging om Rasekatten, ser jeg. Jeg merker meg at ingen har etterlyst oppdateringer om dennes ve og vel, but here it comes:

Rasekatten vokser og trives, takk, han eter som en ulv og er blank og fin i hammen. Han har kommet seg etter balletapet, og han har sluttet å halte. Etter at vi gjennomførte samtalen aldri-angrip-katter-som-er-større-enn-deg, ser det ut til at han har sluttet å slåss også.

Passifismen har muligens direkte sammenheng med de manglende ballene, hva vet vel jeg. Det samme kan det være.

Siden han overtok heimen i slutten av mai har han knertet to blomsterpotter, knust et bilde og påført Bergljot nesten 2000 kroner i veterinærutgifter. Han har latt seg omprogrammere fra inne- til utekatt - men fortsatt gjenstår det å få ham til å forstå at det faktisk går an å gjøre sitt fornødne utendørs.

Han er en ivrig jeger, ingen flue som forviller seg inn i Bergljot-heimen er trygg (jf. knuste blomsterpotter). Dessverre har han nå fattet interesse for storviltjakt, noe som har resultert i tre drepte øyenstikkere på fire dager.

Eller, drepte og drepte, fru Blom. Øyenstikkerne er fortsatt bare litt døde når han bringer dem inn i heimen. Vet dere hvor store øyenstikkere er? Og hvor vemmelig det er å få dem ut, når de fortsatt har krampetrekninger i helikoptervingene og dødsralling? Jeg håper at han snart lærer seg å drepe mer effektivt.

Og så håper jeg at han ikke avanserer fra flue og øyenstikker til mus og fugl og elg. Eller salamander (vi har jo slikt også rundt dørstokkene her på landet).

Hva mer, hva mer? Han ødelegger Sønnens legekontruksjoner, til dennes frustrasjon, og han stjeler mat når han kan. Nei, han har ikke lov til å gå på bord og benker, men det har ikke de andre ungene lov til heller, og de gjør det de også. Her må det tas et bredt grep.

Jeg legger ut et bilde også, jeg. Et ungdomsbilde. Han er mye større og penere nå.

15 kommentarer:

Shy sa...

Hoho! Litt døde! Ja, du kan få det sagt. Trengte noko morsomt i dag :)
Katteoppdragelse er eit pes. Oluf er vel i sin beste ungdom, han. Og ungdommar er ikkje berre berre å omgås med. Lykke til med rasedyret, du får nok skikk på han.

Anonym sa...

Kjekt å lese om Odin, ser det for meg.
Vår sønn Solan skal ikkje bli utekatt, så vi håpar derfor å unngå ikkje-heilt-daue øyenstikkarar, for ikkje å snakke om nesten-daue mus. Balletap må han derimot gjennom snart. I vår heim har han førebels berre klart å ta knekken på ein orkide utan å rive ned potta (truleg fordi den var omringa av alt mulig som gjorde nedriving til ei nesten umogeleg oppgåve for alle under 20kg.)

Bustenellik sa...

Sønnens legekonstruksjoner? Nå ble jeg nysgjerrig!

Høres forøvrig ut som om Oluf følger normalkurven for utvikling, og tro du meg - de fuglene må dere håndtere før eller siden. Det er bare å glede seg ;-)

Her har vi også strenge restriksjoner for hvor man får gå og ikke, men det later til at vi mangler en viss integritet ovenfor pus og pus. Senest i går hjalp Selma til med oppvasken *kremt*

Gleder meg til å høre om Olufs sprell i fremtiden ;-)

Black Orchid sa...

Så fin ein sønn. Dette med større katter enn han blir vel snart ikkje eit problem...

Ha ei fin helg.

SURRESILJE sa...

Fin katt, men jeg personlig hadde heller ønska meg et bilde av Berljot og øyestikkeren. Det kan du vel fikse?

Elisabeth, innerst i veien sa...

Søt sønn. Men hvorfor skal du ha ham til ukontrollert gjøre fra seg ute? Naboer er ikke glade i sånt. Eller dere bor kanskje øde til ?

Barbarella sa...

En nydelig katt. Kunne tenkt meg en slik. Men lilla Vargen hadde nok spist den.

Siven sa...

Fryktelig søt katt. Høres ut som om den gjør en del for å underholde menneskene sine og det skal en ikke kimse av når det kommer til katter. Den som innimellom sover i fotenden hos meg bare gjemmer seg.

Liv-Inger sa...

Lege- eller legokonstruksjoner? Merker jeg ble veldig nysgjerrig nå.

Katta vår er godt trent. Når hun kommer hjem med fugl og mus drar hun dem med under plattingen til naboen. Fin ordning! Anbefales. De mange elgene hun kverker vet jeg ikke hvor hun oppbevarer...

Ha en fin dag, Bergljot! :-)

Lammelåret sa...

Bare vent til dyret kommer stolt hjem med rotter og kråker, du, det blir nok stas!

Ingunn :) sa...

Herlig pus!! :)

MammaMy sa...

Fint ungdomsbilde.

Pia sa...

En kjekk kar.

Trine sa...

Nommen, så søøt! Og øyenstikkere... Nydelige på avstand! God helg :)

Anonym sa...

Jeg er en katt.