fredag 19. august 2011

Våt drøm

I natt drømte jeg at jeg satt oppå en rørledning ute på Statfjord-feltet i Nordsjøen. Jeg drømte at den gikk like i vannskorpa, og at jeg satt på den og ringe hjem til mor mi for å få dem til å redde meg. Eller i det minste rekvirere et helikopter.

Jeg husker at det var Påskeharen som tok telefonen, og jeg husker at han ikke lot seg affisere nevneverdig over at han hadde en storesøster som satt overskrevs på en rørledning på Statfjord. Ikke kom det noe helikopter heller.

Derimot kom det en SAR-båt (SAR=search and rescue, så fikk jeg briefet litt med åffsjåreterminologien min også) som plukket meg opp og fikk meg avlevert på en av plattformene. Om det var A, B eller C er jeg usikker på, men jeg husker at jeg havnet i ei kantine, og at alle som var der snakket engelsk.

Det var god stemning i kantina, men jeg husker ikke hva vi snakket om. På engelsk. Bortsett fra at det var en fyr der som laget dartpiler med fjær på, på engelsk. Jeg sa, jovialt og tillitsfullt, at jeg gjerne ville være med i land dersom det var et ledig sete på et helikopter.

Da lo de, for det var visst ikke så lett, visst. Nei vel nei. Jeg tror jeg tok det med fatning, men er ikke sikker - for jeg våknet sånn om lag der og da.

Og så skal vi tolke, ladies! Hva betyr det egentlig at ei dame på 42 1/2 rir på en oversjøisk rørledning i Nordsjøen, at broren ikke gidder å redde henne og at hun synes det er helt greit å ikke komme i land igjen? Anyone?

(Bildet er velvilligst tjuvlånt fra Statoil).

12 kommentarer:

Alexia sa...

hehe. At du trenger komme hjemmefra litt tror jeg.

Og gleder deg til påsken.

Trine sa...

At du har et anstrengt forhold til bror din.... eller han til deg.... (noe jeg tror jeg vet ikke er tilfelle, da).... og at du trenger en husmorferie. Helst til et sted med mye "kjekke" mannfolk? Hellas kanskje? Eller kanskje ikke.... Og at du burde skaffe deg hest!

Bergljot sa...

Ha ha! Jeg trenger iallfall åpenbart noe å ri på.

Bustenellik sa...

Du har hatt en våt drøm og trenger noe å ri på? Er det så mange måter å tolke dette på, da? ;-)

Shy sa...

At du trivast til sjøs, og at du ikkje så lett lar deg stresse, det er den fornuftige forklaringa. Elles likte eg Bustenellik sin tolking!:)

Berre Kristin sa...

Hehe, ler både av innlegg og kommentarar her... Veit ikkje om eg har så mykje å koma med, men håpar draumen heldt fram i morgon, og me får forsetjinga her;)

Pia sa...

Jeg får si som en av mine sønner pleier å si til meg - "Du er en syk, syk kvinne..."
God helg:)

paaskeharen sa...

Ikke særlig anstrengt om dagen. Man kunne være fristet til å spørre: Hva skulle du der ute?

Bergljot sa...

Nei si det. Det aner jeg virkelig ikke. Fiske, kanskje? Eller fridykke?

Anonym sa...

He he, fikk et pussig bilde på netthinnen av dette innlegget...
Klem. Mette C

Janet sa...

Det er klart: De har jo funnet litervis, eller kanskje plattformvis med olje. Olje = penger. Du er mildt sagt sugen på de pengene, men ser at det ikke er lykken allikevel og at du ikke nødvendigvis trengte dem.
Den engelske dartpila får noen andre ta.

Anonym sa...

Denne var da enkel: Spis mer sjokolade!