fredag 12. august 2011

Barnepass og denslags

Noen ganger får man ganske enkelt ikke det man trenger. Jeg, for eksempel, har et noe dårlig tilsig av barnevaktmateriale. Selvforskyldt, selvsagt - når man bosetter seg timevis fra sine pårørende, og når man attpåtil har formert seg trippelt på ganske kort tid.

Det er ikke så mange som har lyst på alle tre, samtidig. Det er fullt forståelig (jeg har det sånn selv av og til, enda jeg er moren og egentlig liker dem ganske godt.) Løsningen blir ofte å plassere en her og to der og/eller omvendt, og med litt planlegging, blir det som regel en ordning (selv om man ofte føler at det er de samme som må trø til hver gang).

Og så skjer det utenkelige. Ikke før har vi for en gangs skyld begått et festlig lag i heimen, med ungene på kennel, så blir vi invitert på fest. To stykker, til og med, og det bare ei uke etter forrige event. På nittitallet, før ungene og det stabile samlivet traff oss, festet vi både seint å tidlig opptil flere ganger i uka. Jeg, iallfall. Høyst sannsynlig Gemalen også, på sin kant. Nå er vi helt ute av det.

Barnepass er ikke organisert til i kveld, det er mulig vi blir nødt til å feste på skift (arrangementet avvikles i nabolaget). Til i morgen har vi fått satt bort 66,6 prosent av ungene, og det kan bli ordnings for de siste 33,3 prosentene også. Det ser ikke så verst ut, med andre ord.

Det ser verre ut på dagtid, fra september av. Dette blir en uelegant overgang, ser jeg, men hør bare her: Sannsynligvis har vi ikke et SFO-tilbud fra neste måned. På grunn av konflikt og diverse har alle ansatte sagt opp samtidig, og man har ikke klart å få på plass ei ny ordning. Det betyr at førsteklassingen kanskje får et tilbud, men ikke tredjeklassingen.

Å så kjekt det er med all denne usikkerheten...


13 kommentarer:

MammaMy sa...

Åh, du skriv så morsomt! Fest? - er heilt ute av trening her i huset òg. Det må liksom smaka meir enn det kostar, om du skjønar? Men me kjem nok sterkt tilbake, om 10-15 år kanskje...

Bustenellik sa...

Jeg suger til meg av andres erfaring, og noterer meg bak øret ett og annet. Håper dere får plassert siste tredjedel av arvingene også da, slik at mor og far får tatt seg en heidundrandes fest! :-)
Lykke til med septemberproblematikken!
God helg :-)

Mette sa...

Selv om vi 'bare' har en tredjedel av avkom i forhold til deg sa kjenner jeg problematikken med a vaere bosatt laaaangt borte fra alle som man med god samvittighet kunne sporre... Vi har matte sporre alle de vi ikke har god samvittighet a sporre, men til gjengjeld er det ganske vanlig her borte - de faerreste er faktisk fra byen og dermed uten videre familie. Alternativet er a ta med barna pa festen. Det fungerer jo hvis alle andre ogsa gjor det? Husker da vi var barn og hvor spennende det var a fa vaere med pa fest. Vi sovnet jo i en eller annen sofa utpa kvelden og ble da baret hjem... Like forunderlig hver gang a vakne i egen seng neste morgen ;-)

R-15 sa...

I huleste? Sagt opp? Hele hurven? Måtte ha vært LITT av en konflikt! Håper det løsdr seg på en god måte for tredjeklassingen også :)

Siri sa...

Isja - ikke moro å være uten SFO.

Fest er jo noe man husker fra ungdommen... men på våre gamle dager har vi oppdaget festivaler og denslags. Heldigvis har vi nære og kjære som kan ta en overnatting av poden i ny og ne - ellers er det alltids et hundebur ledig utenfor et senter...

paaskeharen sa...

Som Bergljot ofte har påpekt så har jeg fagbrev i logistikk. Ergo er jeg å se på som en autoritet på dette området. Først et åpent spørsmål: Hvis man har mye utfordringer med å parkere tre unger - hvor lurt er det å investere i katt da?
Nå kan dette oppleves som stein og glasshus fordi jeg aldri skulle ha unger og ihvertfall maks en, og nå har jeg to, og avogtil møter man seg selv i døra.

Elisabeth, innerst i veien sa...

Var det ikke du som skrev "Ting kunne vært verre"? Vel, dette var jo litt verre. Ja, ikke barnevakt så mor og far kan svinge og meske seg, det får være så....men ikke SFO! Grøss, for en logistikkutfordring. Foreslår HFO, altså hjemmefritidsordning. Funka bra for oss da de ansatte streika noen dager i fjor. Gå sammen flere foreldre i klassen og bytt på å ha 5-6 barn hjemme. Ok, du må bruke av feriedagene dine sånn at du ikke har dager igjen til Mallorcatur neste sommer...og det attpåtil da du virkelig hadde hatt råd til en sånn tur siden du har spart tusenvis av SFO-kroner hver måned....Men noe må man ofre.

Alternativt, send ungene til Påskeharen. Virker som han tror han sitter på betryggende geografisk avstand.

Bergljot sa...

Katta klarer seg sjøl når jeg fester eller jobber! Det gjør ikke ungene.

Jonna sa...

Synes så absolutt du skal sende hele hurven til Påskeharen. Tvillingforeldre er jo eksperter på logistikk og multitasking.... :-)
Men å være uten SFO-tilbud??? *grøss*

paaskeharen sa...

Det er en MYTE!

Shy sa...

Hohoho!Du skriv berre så fantastisk :)Festing er det dårleg med her, endå eg ikkje treng barnevakt til mine.
Men det der med SFO må vel ordne seg. Kommunen har vel ei plikt til å organisere sfo??? Det trur eg då...
- og, by the way, eg har LG vaskemaskin!!Den har virka i mange år, bank i bordet!

Trine sa...

Fest er gøy. Kanskje spesielt fordi det er sjeldent. Imorra - lørdag - er vi invitert til ikke mindre enn 1 40-års dag. 1 konfirmasjon. 1 42-års dag. Og 1 sølvbryllup hos naboene (ikke mye eldre enn oss - men gifta seg grutidlig). Invitasjoen til naboen kom først. derfor blir det sølvbryllupsfest.
Netse helg er vi invitert i 2 stk 40-årslag. Begge er veldig nære venninner. Hun soim var først ute med invitasjonen vant. Men litt kjipt, er det jo.

Håper det blir både fest, barnevakt og SFO på dere!!!!

Berre Kristin sa...

Knallinnlegg! Barnevakt er alltid dilemma, men me var heldigvis så "framsynte" at me busette oss nært familiane;) Lukke til med både fest og å få utplassert dei siste 33,3 prosentane!