mandag 29. august 2011

Hvordan kurere allergi (gode tips, ikke anerkjent av helsevesenet)

Sådan kan man gå fram om man er kommet i skade for å være allergisk, mot sin vilje.

1. Har du mistanke om allergi, så ikke test deg! Ikke påvist allergi = ingen allergi.

2. Dersom du er blitt testet likevel, og det viser seg at du ikke tåler noe du ideelt sett ønsker å tåle (kattepus, for eksempel), så spiser du medisinene dine og later som ingenting. Det finnes mye godt i antihistaminer og kortison.

3. Begynn med meditasjon; fortell deg selv at du ikke er allergisk, og at du helt fint kan leve med det du ikke er allergisk mot. (Zzzzzz jeg tåler katt zzzzzzzz jeg tåler katt zzzzzzzz jeg tåler katt osv.)

4. Parallelt med punkt 3 må man se til å eksponere seg mot det man (i teorien) ikke tåler. Kos ekstra masse med katta, sov sammen med den og si til deg selv at det ikke kiler eller klør noe sted (zzzz det kiler ikke og klør ikke heller zzzzz det kiler ikke og klør ikke zzzzz osv). Suppler eventuelt med kortisonspray.

5. Etterhvert er kroppen såpass hypnotisert at du er alldeles symptomfri; du har verken søt kløe eller sur svie, eller var det omvendt (helt sant. Dette har jeg selv erfart).

6. Selv om du nå er tilfrisknet fra den allergien du aldri var enig i at du hadde, trenger du ikke fortelle legen din at du holder deg med husdyr. Åpenhet kan straffe seg hvis du har en vrang doktor. I verste fall kan han/hun true med å inndra blåresptmedikamenter du egentlig ikke trenger, men som er kjekke å ha likevel....

7. .... hvis du skal begynne å jogge, for eksempel. Det ryktes at kortisonspray står på dopinglisten, således kan man anta at det virker prestasjonsfremmende for mosjonister med mye indre motstand.

8. Kyss katta!

Vennlig hilsen Bergljot, som går god for metodikken utfra empiri, men likevel vil understreke at legestanden og Astma- og allergiforbundet muligens vil ha avvikende synspunkter.

19 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Takk for gode tips. Du vil finne meg med nesa bora ned i gressplen/løvetann neste sommer.

Bergljot sa...

Jeg er der jeg også, med snabelen i timoteien.

Bustenellik sa...

Takker ærbødigst for gode tips og råd. Her er allergiene påvist i fleng, med påfølgende kryssallergier, og jeg skal nå spise epler og annen frukt og grønt, helt til halsen snører seg så godt sammen at det ikke lenger merkes hverken det ene eller det andre, samtidig som jeg messer for meg selv "jeg er ikke allergisk mot 'fyll inn det som passer der og da'". Dette har jeg trua på :D For guuuuud som jeg savner epler!!

Trollmora sa...

Du? nå har jeg prøvd den der teorien og den funker særdeles dårlig på eggeallergi altså..... !!! ;)

Ha en god dag nå!

Mette sa...

Hehehehe... Fra spøk til alvor: Vet du, jeg har faktisk brukt samme metoden men uten allergi medisin. Da sønnen og jeg endelig fikk presset gjennom at vi skulle ha katt så kunne jeg jo ikke innrømme etter noen dager at jeg reagerte på katta... Øynene klødde og jeg led. Men jeg holdt stand og beistet sover til og med sammen med meg... Han blir 6 år nå i høst og jeg ble symptomfri etter noen måneders lidelse... Tror jeg fortsatt er allergisk mot katt, bare ikke vår! Anbefaler allikevel ikke denne kuren mot alvorligere allergier... Bare så det er sagt! :-)

Carina sa...

HahaHA! Bergljot, takk for at du er tilbake i skrivemodus, det gjør formiddagskaffen langt mer morsom og innholdsrik!
Takker for tips, og har sendt de videre til mannen, bedre kjent som allergisniken som setter stopper for kattedrømmen her i huset.

God mandag til deg:)

Liv-Inger sa...

Kjenner jeg plutselig ble veldig glad for at jeg ikke er allergisk mot verken katt eller andre ulumskheter. ;-)

Barbarella sa...

Vet av erfaring at den formen for eksposisjonsterapi ikke fungerer på nikkelallergi! Vil ikke anbefale det mot veps heller.

Men- pussig nok ble jeg allergisk mot gifteringen min da jeg var gravid. Tok den av i ni måneder og unngikk hvitt gull for ikke å trigge noe stort. Nå er det helt ok å bruke hvitt gull igjen. Immunsystemet blir litt ekstra reaktivt når man er to i en kropp, kanskje?

Bergljot sa...

Ja kanskje det er sånn det er? Jeg fikk greie på allergiene mine da jeg var gravid med min første, ble testet fordi jeg hostet så fælt. Hadde da hatt katt i åtte år - uten å ha hatt en plage. Ble dypt rystet av beskjeden om at jeg ikke tåler hunder, katter og timotei - men ikke nok til at det har påvirket dyreholdet.

Anonym sa...

Nydelig, klokt og veloverveid innlegg. Fremad hærmenn, fremad!

frk. Figenschou sa...

foreldrene mine bruker samme metode på meg. Forer meg mot alt jeg er allergisk mot, lurer det inn i maten, og anser "allergier" for forfengeligheter uten medisinsk rotfeste.

Unknown sa...

Godt at dette er ein vel utprøvd metode!
Vi har nemlig ein gutt med katte- og støvallergi.
Passer særdeles dårlig i vår heim der både katter og støv er sterkt tilstedeverande.
Men guten held seg forbausande frisk likevel :)

Savannah sa...

I to år tålte jeg ikke krabbe, jeg fikk vondt i magen, spydde og fikk medfølgende vonde problemer i andre retninger. Jeg ELSKER krabbe. Og jeg spiste krabbe ved enhver anledning som bød seg. Etter to år ble jeg ikke syk - og har siden aldri blitt det - av krabbe. Bergljots teori støttes herved! Lykke til videre med katta!

Anonym sa...

What doesn't kill you makes you stronger ;)

Heidi sa...

Jeg prøver å overbevise Mannen om denne metoden når det gjelder nøtter. Det virker ikke som om han tar det til seg...

Anonym sa...

Amen! Gid alle gjorde slik med matallergier!

Bjørg sa...

Jeg fikk en voldsom allergi etter at vi bygde nytt hus. Allergien vedvarte, og en av utallige leger spurte om jeg hadde HUND eller KATT. (Dette var noe over et halvt år etter at vi bygde, og begge deler var anskaffet). Ja, jeg har både hund og katt sa jeg. Legen (må leses med svensk aksent): Du må gå hem ock schjuta hunden og katten! Ikke søren før jeg vet at det er de jeg reagerer på, sa jeg. Allergien mot huset (sponplatene) forsvant, hunden og katten ble riktig gammel (kattens sønn på 17 år bor her fremdeles, sammen med en kattunge og to hunder). Så ta ikke alle allergi-teorier for god fisk!

Anonym sa...

Hehe fin metode, må testes ut! Fikk hund i 2001, testa for allergi i jula 2010. Var allergisk mot katt,timotei,hest,marsvin og hund mente legen.. Har aldri reagert på hund, og nå skal vi skaffe vår andre. Håper bare jeg ikke er allergisk mot den ;)

Anonym sa...

Ikke hør på dette tøyset, funker ikke på pollenallergi