mandag 15. august 2011

Porno for småbarnsforeldre

Neida, vi snakker ikke sedløyse. Men programmer av typen Nannyhjelpen, Supernanny og lignende - kom igjen, dere som er i målgruppen vet hva jeg mener.

Finnes det noe mer lurvete programkonsept? Hulkende mødre, kjeftende fedre, rabiate unger og snerpete, hoderystende nanny'er som får skikk på skakkjørte familier på ei uke eller to, bare ved hjelp av litt timeout og noen gromme lister.

Likvel klarer man (jeg) ikke å la være å gløtte bort på dette svineriet, for det gjør jo så godt. Det er mye trøst og velvære i å se at jo, det finnes noen som har det verre, ja regelrett spinngale. Noen som har mer bråkete unger, mer rot, serverer mer ferdigmat og er enda dårligere på rutiner og denslags.

(Heldigvis sendes programmene som regel midt i leggetida. Så jeg er ikke så besudlet og korrumpert som jeg kunne ha vært.)

Uspiselig likevel at det lages underholdning av familier som ikke får det til for seg. Og at ungene framstilles som pøbler, når det stort sett er foreldrene det er noe i veien med.

Vennligst hilsen tante Pose, som sikkert kunne ha blitt en glitrende supernanny, om hun bare hadde hatt noe mer vellykkede resultater å vise til selv (?). Jeg er veldig god til å se feil om mangler hjemme hos andre nemlig (selv om jeg nok var enda bedre før jeg fikk unger selv.)

5 kommentarer:

Siri sa...

Å herlige get-boksen som man kan bruke til å se slikt etter leggetid. Dessuten har far i huset lagt ned forbud mot to programmer som ikke skal stå på mens ungen er våken; det er Supernanny og Hells kitchen. pga roping og skriking...

Lenge siden jeg har sett på dette nå, men har registrert at det går.

Bustenellik sa...

Selv om det bare er snakk om noen få uker, så stiller undertegnede fortsatt i kategorien barnløs. Ergo er jeg nok fortsatt veldig flink til å finne feil hos andre. Det er utrolig hvor mye vi har lært av å observere venner i foreldrerollen, og vi gir oss ende over innimellom. Ikke over barna, men over foreldrene. De foreldrene som ikke kan fatte å begripe at barna ikke skjønner konsekvenser, men som selv ikke skjønner konsekvensen av det de sier å gjør. Tomme trusler er effektive saker!? Programmer som SOS barnevakten o.l. er interessante, men du verden som jeg synes synd på barna som helt ufrivillig fremstilles som små pøbler, når det er foreldrene som er stokk dumme. Men, spør meg om et år - det kan hende jeg har endret meninger ;-)

Trine sa...

Jeg ser på disse programmene med store øyne og gremmelse. Stakkars de familiene! Joda, de får kanskje hjelp til endel ting. Men jeg håper de får tilbud utover den uka de har Nanny i hus.... Det er triste greier med programmer som viser andre folks elendighet. Det samme med sånne mennesker med samlemani. OMG! Det er en gru å se på - men jeg kan ikke la være heller. Og det er jo nettopp fordi bla. jeg ikke kan la være - at det er penger i slike konsepter. (hmmmm)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Disse programmet er supre på ett område, det øker ens egen følelse og oppfatning om sin egen innsats som foreldre og oppdrager.

MM sa...

Det aller mest tvilsomme med denne søpla, er at ungene blir brettet ut for hele verden, uten at de selv kan gjøre noe med det. Hva skjer når de blir gamle nok til å forstå?

Jeg var nok mer enn et par håndfuller da jeg var unge, men hadde mamma og pappa gjort noe sånt mot meg, hadde jeg hata dem nå og for alltid.