torsdag 11. august 2011

Det kunne antakelig fortsatt vært verre (?)

Å så møkkapyton det er ikke å ha vaskemaskin. Skittentøyhaugen vokser og vokser, og enkelte i husholdningen begynner å gå tomme for trusser og andre basisplagg. Snart begynner det vel å lukte surt og blomstre blåmann i dynga også, skulle pigede ikke forundre meg.

Den nye, staselige maskina mi er, ifølge Posten, ankommet landet. Den har reist fra Sverige, latt seg fortolle ved grensen før den sjekket inn ved Postens terminal i Oslo. Jeg føler på meg at den stadig kommer nærmere, jeg vurderer faktisk å ta meg fri fra jobben for å sitte å vente på den.

Jeg ville i utgangspunktet ha en Miele-maskin, for det har alltid mor mi hatt, og hun har alltid sagt at det bare er Miele som gjelder når det gjelder vaskemaskiner. Jeg stoler blindt på mor mi i slike husmoranliggender.

Men siden Gemalen gugglet seg fram til noe han mener er enda bedre enn Miele på internetten, nemlig LG, blir det LG. Flaggskipet deres, med en bråte obskure programmer som aldri kommer til å bli brukt.

Hallo, hvem gidder vel å dampvaske - for eksempel? Det man trenger, er å kunne vaske på 30, 40, 60 og 90 grader. Og ullprogram, selvsagt. Og stor trommel. Kjempestor trommel.

Gemalen, som er litt mer opptatt av teknologi, vektlegger andre elementer. Men det har jeg overhodet ikke tenkt å gå inn på her. Gjeeeesp.

Ha en fin dag, alle dere som disponerer en vaskemaskin. Dere aner ikke hvor heldige dere er.

17 kommentarer:

Siri sa...

40 og 60 grader er alt jeg trenger. Har sikkert mer - men det funker nesten det. Må manuelt sette den på sentrifugering, men det synes ikke mannen er noe problem, så det kvalifiserer ikke til ny vaskemaskin. Hmpfh.

Lykke til med ny maskin, håper den kommer snart!

Elisabeth, innerst i veien sa...

Jo mer teknisk avansert, jo mer som kan gå i stykker....

Blir helt sikkert bra med en LG. Selv har vi Electrolux, men det er bare fordi vi ikke hadde råd til Miele.

Å, nå gleder jeg meg til alle skriver hvilket vaskemaskinmerke de har! :-) :-)

Heidi sa...

Haha, jeg måtte løpe ned i kjelleren for å sjekke hvilket merke vi har - UPO...?

Stort sett durer og går den, det har hendt noen ganger at den har glemt å tømme ut vannet og sånne små detaljer. Men sist den ble syk og vi måtte ha legehjelp og trodde den hadde trukket sitt siste sukk, anbefalte doktoren livreddende behandling fordi det var en god maskin. Sa han. Den har automatisk sentrifuge. Og litt mer enn 40 og 60 graders program... ;o)

Anonym sa...

Tjihi. Jeg har et par kollegaer som går direkte til hvitevarebutikken og sier "Jeg skal ha en Mielemaskin!". Det er visst noen selgere som har prøvd seg på å selge andre merker, men det gidder de ikke høre på. "Jeg skal ha MIELE!", sier de bestemte damene da ;-)

Selv har jeg AEG-vaskemaskin, og den har stort sett fungert utmerket i ti år. Da vi bytta tørketrommelen i fjor, kjøpte vi en pent brukt Miele (ca 3 år gammel?), men jeg savner faktisk den 20 år gamle Bosch'en...

Lykke til med LG! Den fungerer helt sikkert greit til ditt bruk. Alle de andre finnessene finnes på de fleste maskinene og er sjelden i bruk enten det står Miele, AEG eller LG på den :-)

Barbarella sa...

Hehe. Mamma sverget også til Miele. Og til alle teknologikåte rakkere ser ute: det viktigste er ikke at maskinen har masse kule programmer, men at DU behersker å starte den.

Elisabeth, innerst i veien sa...

veldig godt innspill fra Barbarella, synes jeg. Minner meg om da vi kjøpte komfyr. Klart vi måtte ha "pizza-funksjon" på stekeovnen! Eh, hvor mange ganger har vi brukt den, liksom....Har lært oss et ikon, det for varmluft.

Bustenellik sa...

Av respekt for mennesker som ikke har, burde jeg kanskje bruke min egen vaskemaskin i dag? Det blir jo for dumt at vi som har ikke skal glede oss over den, og bare "ha for og ha", mens andre mennesker ikke engang har? Eller?

Bergljot sa...

Vemodig vakkert initiativ, Bustenellik! Fra før har vi jo bilfri dag (dog av andre grunner) - en vaskemaskinfri dag er absolutt på sin plass. De som er riktig solidariske kan jo la maskina stå til jeg har fått min på plass og koblet til?

paaskeharen sa...

Har faktisk en ekstra. I kjelleren.

Bergljot sa...

Beredskapsvaskemaskin? Skal si.

Mette sa...

Kunne ikke vaert mere enig - en vaskemaskin med masse duppedingser er bare tull! 40, 60, og 90 grader samt ullprogram holder leeeenge. Blant alle programvariantene er det ogsa et hurtigprogram for det som er lite skittent (15 minutter). Det blir sa og si aaaaldri brukt...

Gled deg til vidunderet kommer ihus!

Shy sa...

Hehe! Ler av kpmmentarane her og ikkje av alle dei truselause i Bergljotheimen. Det skal dessutan vere sundt å gå utan truse. Det har eg lest på nettet. Uttalt av ein gynekolog...
Enig med Fjase B at ein treng berre nokre få program.
Mi vaskemaskin virkar, hugsar ikkje merke. Og er på jobb no, så eg kan ikkje gå og sjekke heller.....Men straks eg kjem heim, så er det på med ei maskin, og då skal eg sjå etter merke og tenke på deg. Og kanskje be ei bønn om snarleg ordning på maskintrøbbelet ditt, eg ligg jo på kne framfor maskina likevel.....

Anonym sa...

Jeg skal øyeblikkelig gå å sette på en maskin med klær til ære for deg! Håper maskinen komme snart, og føler inderlig med deg!

Pia sa...

Jeg har også blitt påvirka, og neste maskin skal bli Miele. Men jeg vil også ha en maskin som er enkel og grei å bruke, og at den holder ut. Det er liksom maks 3-4 programmer/funksjoner man bruker. Men de brukes til gjengjeld ofte...

Fargeheimen sa...

Eg har ei LGmaskin, funker fint den trur eg. Eg har nemmeleg satt ut klesvasken på anbud. Og gjett, gutane mine vant jobben. hehe

Men den LG-maskina du får, den har vært min draum. Tenk då, du har vært på fest, klærene er fine dei, men lukter, ja nettopp, gammel fest. Då legg du dei berre inn i maskina på dampprogrammet og så er dei som nye igjen.
Men men, ikkje mitt problem dette med klesvask som sagt.

Ha ein fin søndag. :)

Anonym sa...

Siden jeg også er mamma til 40-åringer har jeg selvsagt...ikke Miele...men Electrolux! :)Har akkurat de program jeg trenger...Alt for mange knapper og symboler blir litt trøblete for "gamle" damer..kjekt med noe man er kjent med!
Ha en fortreffelig dag med forhhåpentligvis ny maskin, ellers er jo vaskebrettet et godt alternativ...eller kanskje ikke med tre små.. :o)

Mette C.

Madame Mim sa...

Som ansvarlig for klevasingen på en stooor bondegård, der mye av skittentøyet var kjeledresser, så ille tilberedt, at en måtte ta på hansker for å ta i dem og med lommene fulle av ståltråd, lammetutter og spiker, var det bare Miele som holdt mål.