søndag 26. september 2010

Kvalitetstid og hvit sofa

I gamle dager var en vellykket helg kjennetegnet av elementer som sosial omgang, dansing, bøttevis med vin, late morgener og litt klinings og denslags.

Nå for tiden er man tilfreds om man har begått noe som bør gjøre ungene tilfreds. (Ofte vet man ikke om man har lykkes før man ser de idylliske bildene i ettertid grunnet vraæling og kranglig og annet skurr i realtime.)

Nu vel. Denne helgen har vi både kjørt kano i et vassdrag fullt av siv og muligens også ål, vi har grillet der ute i naturen og vi har fisket i en avkrok av Lysefjorden.

Bergljot-heimen flyter og hybelkaninene har uforstyrret fått storpult i krokene - men skitt (ha ha ha) la gå. Kanskje får vi ikke finvær og ikkevind før til våren. You never know.

Min fabuløse venninne Jorunn og hennes to fagre barn var med på dagens fisketur. Hun er en av de få jeg faktisk omgås som av og til leser fjasebloggen (nei, den er ikke massivt markedsført i omgangskretsen.)

Jorunn tilkjennega at hun har lest Bergljots bekjennelser litt lenger nedi her - og ga uttrykk for, eller iallfall inntrykk av, at hun syntes det sto til.

Bergljot: "Det verste av alt, er jo at det faktisk er sant alt som står der."

Jorunn: "Det vet jeg vel. Jeg kjenner deg jo."

Bergljot: "Men vi tar vel alle noen snarveier i hverdagen...?"

Jorunn: "Jo da. Men jeg tror ikke min liste er fullt så lang som din."

Den er nok ikke det. Jorunn er den eneste jeg kjenner som er troende til å sortere trådsnellene sine alfabetisk. Der i gården er det ikke mye slendrian.

I dag kunne hun også berette at hun har impulskjøpt en kritthvit sofa med sjeselong til å ha foran tv-en. Det mener hun er forenelig med å ha to barn på fem og sju år. For å si det sånn: Hun kunne ikke hatt mine barn.

Men det kan jo gå bra.

9 kommentarer:

Unknown sa...

Oj, Oj - hun skal være glad hun ikke har mine barn - vi kan jo nesten ikke ha grå sofa en gang - når jeg tenker meg burde vi ha hatt frilufts-hjem - lavvo og trebenker under ei furu.

Elisabeth, innerst i veien sa...

Hurra for Jorunn, som gjør som hun vil og har trua på at hvit sofa er forenlig med små barn. Ja, da kan jo du godte deg når sofaen om noen mnd. ser ut som en av dalmatinerne, du vet de 1001, og tenke "Hva var det jeg sa"...eller så er du en bedre venninne enn så...

Ellers helt enig ang. vellykka helg før og nå, sukk. Ja, vi bakte i det minste kjeks på Trollets oppfordring i går, det får duge.

Mette sa...

Det er flere av oss om har en "Jorunn" i vennekretsen, og det verste av alt er at sofaen kommer til a vaere like hvit om et ar... Jeg tror de har magiske evner, disse "Jorunn'ene" ;-)

ha en fiiin dag!

klem Mette

MammaMy sa...

Eg var i kosedress på McDonald og åt dessert.... (er ikkje eit hakk betre enn eg av og til trur). MEN: eg hadde tross alt kokt ein skikkeleg konete middag fyrst. Så det så. Forresten så har eg sendt deg ein mail...he-he.

Anonym sa...

Psssst...
Rett skal være rett, Bergljot.
Jeg føyde også til at stoffet var både VASKbart og KASTbart, så det så;-)

Klem Jorunn

Bergljot sa...

He he;-) Rett skal være rett. Du sa at den var vaskbar og kastbar! Knib

Anonym sa...

Eg veit godt kven du er og stooorkosar meg med herleg lesing omtrent kvar kveld. Du får det sagt!Og for all del, ikkje bruk tid du ikkje har på å gruble over kven eg er. Eg er heilt ufarleg!

Bergljot sa...

Hø? Kven er du? Sei det! Sei det!!!

Anonym sa...

Eg sa jo du ikkje skulle bruke tid på dette! Fy deg!