torsdag 30. september 2010

Mer husmortipsing

Gårsdagens deling ble såpass godt mottatt at jeg følger opp med mer. Hvilken lettelse at det er andre makelige husmødre der ute som legger sin flid i å kutte svinger!

Har du en mann som roter/ikke rydder? En som hiver og slenger rundt seg, og som har diffuse gulvsystemer for halvrene, halvskitne og helskitne klær? Systemer som i praksis betyr at du, Husets Herskerinne, soper alt tøyet sammen og hiver det til vask når du er lei av å snuble i det?

Kjøp deg en svær, dekorativ kurv med lokk! Lemp Mannens gulvklær oppi der etterhvert som de oppstår. Ideen er at når Mannen er tom for strømper, rene skjorter eller bukser - eller når kurven simpelthen er full - da vet Mannen at han må ta affære.

Siden kurven er belokket, slipper du å gremmes av at den er full og ulekker (husk, det vi ikke ser, har vi ikke vondt av). Og Mannen kan selv bestemme når han vil ta et personlig oppgjør med kurvens innhold.

- Du slipper å se rotet
- Du slipper å snuble i rotet
- Du slipper å gneldre (om akkurat dette, iallfall)
- Barna slipper å bli utsatt for uheldig rollemodellering/påvirkning

Trikset er ikke testet ut i Bergljot-heimen (ooops! Røpet jeg nå at dette er en problemstilling hjemme hos oss? Det var overhodet ikke meningen), men det kan komme til å bli det i nær framtid.

Og virker det i henhold til forventningene, så er det mulig det blir utvidet til også å omfatte ungene.

Les ellers Pias beslektede og som vanlig hylende morsomme innlegg om at det ikke går seg til.

20 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Takk for supert tips. Vet du hvor jeg kan få tak i en dekorativ dunk på ca. 2x3 meter - med lokk?

Bergljot sa...

Jeg tror du er ute etter en container? Men de er jo ikke så fine, da. Kanskje Trollet kan spraylakkere en? Innegrafitti?

Bustenellik sa...

Det hørtes slett ikke dumt ut. Jeg sliter nemlig med en mann som ikke under noen omstendigheter nedlater seg til å legge klær som er rene, men brukt én gang, inn i klesskapet. Det kan jo komme til å lukte deodorant av de heeeelt nyvaskede klærne må vite. Herregud! Følgen av dette er selvfølgelig at man vasser i t-skjorter og joggebukser på mannens side av senga, og det er et herk når jeg støvsuger. Dessuten har han det med å finne ut at han skal rydde i haugen sin sånn ganske nøyaktig fem minutter etter at siste vaskemaskin er satt på og den egentlige skittentøysdunken er tom. Alltid. Jeg søker vel egentlig etter det samme som Elisabeth...

Shy sa...

He, he! Det var eigentleg ein brukande , og særs god ide! Eg har ein tendens til å røske med meg alt som ligg og sleng, anten det er skittent eller reint...

SURRESILJE sa...

Hva med å samle alle mennenes mailadresser i en husmødresomirriterersegdatabank som automatisk videresender denne typen innlegg til de det gjelder?

Trollmora sa...

Lurt :)

Heidi sa...

Jeg har egentlig gitt opp og prøver derfor å la Mannens klær ligge AKKURAT der han har lagt dem fra seg. Selv om vi da må snuble i sokker og truser...

Det blir som regel litt bedring i korte perioder når jeg truer med å ta bilde og legge ut på bloggen. Han VET at jeg kan komme til å gjøre det...

Ellen sa...

Jeg kjenner til ymse mellomlagringsplsser med halvskitne antrekk ved senga vår, ved senga på gjesterommet som han også bruker, i kjellertrappoppgangen. Jeg blander meg egentlig aldri inn i de prosjektene. Dvs gjorde. En gang skulle vi nemlig på storbyferie. Da han skulle pakke ca en halvtime før avreise hadde han ingen fine rene bukser. Det som var rent var et par for trange hvite capri sommerbukser. Etter å ha stått foran dillemaet kjæresteferie med innsnørt herre i sommerdrakt vintertid eller møkkete mann har jeg måttet kompromisse litt på dette for min egen skyld. Så sånn en ukes tid før vi skal ut og reise sier jeg: Nå skal vi jo snart ut og reise. Er det noen ting du kan tenke deg å ha med som dermed trenger en vask først?? Herregud, hvis jeg ante at jeg skulle drive med sånt for ti år siden er det godt mulig jeg framdeles hadde vært singel.

Pia sa...

Vi er nok inne i samme stim...
Har tenkt tanken som du tenker, men tror resultatet ville vært at han hadde dratt av gårde og kjøpt inn nye, reine klær. Og det er ikke bra for økonomien.
Jeg vurderer heller å slå ham i hodet med ei steikepanne, kneble ham med sine egne fleecegensere eller gjemme snusboksen hans. Må gjøre noe for å få ham til å lære....

Sophie sa...

Utmerket! Dette stunt er faktisk utprøvd i undertegnedes heim. Det var et glamourfeministisk øyeblikk da Han gikk tom for ikke bare rene strømper, men faktisk rene klær i det hele tatt. Jeg informerte naturligvis ikke på forhånd, spenningen økte fra dag til dag, og etter tre uker (kl 07.30 en tirsdags morgen): " Hvor er klærne mine? Skapet er tomt!"
MOAHAHA! som Fjase-Bergljot ville sagt.
Han vurderte å gå i smoking på jobb (den hang fortsatt i skapet, men var dessverre ustrøket, utrolig nok). Så det endte med noen Dirty-But-Wearable-Plagg mor fant frem fra det vi nå kaller Guttekurven.
Siden den dagen (for et år siden omtrent) havner Hans og tenåringsguttens klær der, OG blir der, inntil de vaskes av Ham. Livet er herlig, dere!

Tenkerbell sa...

Jeg valgte isteden å gå såpass hardt til verks at jeg kronisk kastet gulvklærne (antagelig skitne) inn i kleskapet igjen. Dette bedrev jeg såpass langt at til slutt alle klærne i kleskapet til mann var skitne og luktet stygt. Trenger jeg å nevne at jeg ikke lenger er sammen med nevnte mann?

Bergljot sa...

Sophie - du er min nye heltinne!!!

Bergljot sa...

Og Ellen - kjæresteferie med innsnørt herre i sommerdrakt høres eksotisk ut! Den slags deling settes det pris på i fjasebloggen!

Elisabeth, innerst i veien sa...

Nå ler jeg godt av alle kommentarene nedover her.
Jeg har forsøkt varsling før ferie, men okke som drar Mannen avgårde med halvskitne klær i kofferten eller så racerhandler han nye klær siste kveld før avreise. Uggh.

Unknown sa...

Sliter med det samme problemet her også - med diverse grupperinger eller sammenstimlinger av ulikt brukte og skalasorterte ren/skitne manneklær.
Trodde jeg løste problemet ved å sette dunker på alle de mest utsatte stedene - det ble etterhvert ganske mange steder - og hainn-te-mæ fant selvsagt nye dumpingsteder uten dunk.
Hainn-te-mæ sa han ikke skjønte hvorfor jeg absolutt trengte så mange dunker
Så nå har vi både utallige skittentøysdunker uten klær, og utallige små og store hauger med klær - over alt i huset.

... 4 på toppen sa...

Hm ... du ... kan man plassere slike store kurver rundt i hele huset? En i stua, ved siden av tv-stolen. En i stua, ved siden av spisestuen. En i gangen, ved siden av krakken. En på badet, ved siden av dassen. Og en ved siden av dobbeltsenga, på venstre side ... Da får vi kanskje fanget opp sokker, skjorter, gensere, flere sokker, buksa, t-trøya og enda flere sokker. Blir nok fort tomt i klesskapet da. Og hva kan da skje? Tøyet vases av toppen-pappa (han er egentlig veldig flink husfar altså) eller han kjøper nytt? Kjøper han nytt, har jo jeg en unskyldning til også å kjøpe meg nye klær ... hm ... ikke så dumt det der med store, mange kleskurver rundtomkring ...

God helg :-)

Marianne sa...

Mer mer mer! Jeg liker tips som krever særdeles lite innsats fra meg, men som gir store resultater (som i form av ryddig heim)!

Maria sa...

Denne har jeg prøvd! For ca 10 år siden. Det endte med at stakal mannen til slutt ikke hadde noen rene klær, og dermed måtte avsette EN HEL LØRDAG tidt og ofte kun til å vaske klær. Alle andre planer måtte sette på hold og det var voldsomt med akking og stakkars meg-greier. Alternativt: "Romatisk aften/hyttetur/kinokveld - nei det må vi avlyse for da må jeg vaske klær" Min konklusjon: Det finnes ingen løsning! Ever! De er resistente mot læring. Jeg har nå outsourcet problemet til au pairen. Han ble litt flinkere etter at hun plukket opp dressen hans fra gulvet og kjørte den på 40 grader...

Anonym sa...

Mohahaha, nå er det slutt på stryking og baking for min del, mohaha, HA! Hilsen lite verdsatt mann...

~SerendipityCat~ sa...

Hehe, jeg er faktisk i gang med et prøveprosjekt på dette. Jeg bruker ikke kurv da, men sorte søppelsekker. Til nå har jeg gjemt unna tre stykker med skitne klær i boden... regner med det ikke er lenge til det blir krise her hjemme siden det ikke finnes rene skjorter lengre...