fredag 24. september 2010

Bekjennelser (II)

...det kommer mer, det kommer mer:

Jeg kler på ungene mine (på hverdagene) enda minst to av dem er store nok til å gjøre det selv. Jeg gjør det for å spare tid, å stå opp et kvarter før for at de skal kle seg selv er ikke et reelt alternativ. Dessuten er småpikene såpass vrange når det gjelder valg av antrekk at det er mest praktisk å utøve mild tvang.

Og så drikker jeg alkohol, noen ganger også på ukedagene. Ikke i bøtter og spann (hallo, vi er ikke helt utpå), men litt for helsas skyld. Jeg tror det også har forekommet at mine barn har observert at det finnes alkohol i hjemmet, kanskje de til og med at har sett mor ta et lite glass vin til maten.

Jeg vanner ikke blomster. Ikke steker jeg stek, ikke lapper jeg bukser og ikke vasker jeg kjøleskap/fryseboks før jeg må. Jeg ser ikke forskjell på ugras og kultiverte planter, og jeg avskyr å luke.

Jeg har ved flere anledninger brølt til mine barn i irettesettelsesøyemed, men til forsvar vil jeg si at jeg er rimelig god på å si unnskyld. Jeg har også truet dem med å låse dem inne på soverommet (ja da. Jeg vet det er feil, men man blir litt desperat når de står opp og forlater rommet 119 ganger etter at de er pålagt å sove).

Kostas har sett alle piraterikaribia-filmene, enda de har elleveårsgrense og han bare er sju. Vi har ikke sett noen traumer til nå, men det kan naturligvis komme seinskader. Posttraumatisk stress eller noe.

Jeg skjenner (nei, ikke kjenner!!!) på Gemalen oftere enn jeg burde, og jeg omtaler ham noen ganger i lite fordelaktige vendinger i bloggen. Og så beskylder jeg ham for å rote, enda han ifølge ham selv ikke gjør det. Ja, jeg er en ond kone.

I forrige innlegg påsto jeg at vi har gode rutiner før legging hos oss. Ved nærmere ettertanke finner jeg at det er på sin plass å moderere dette noe - det korrekte er at ungene får mat, de blir vasket/tørket støv av, de får pusset tennene, de få fluor og de ble lest og sunget for. Men ofte sprekker tidsskjemaet, og det oppstår stadig avvik i rutinene. Resultat et er at de jevnt over er i seng vesentlig seinere enn ambisjonen.

Jeg pusser ikke alltid tennene på ungene på morgenen. Igjen må jeg få skylde på knappe marginer - dessuten spiser 66% av dem frokost etter at de har forlatt hjemmet. De resterende 33 prosentene, sånn cirka, burde fått en avskraping - kanskje jeg må legge inn det der ekstra kvarteret uansett. For ordens skyld; ingen av dem har hatt hull.

Avslutningsvis vil jeg bekjenne at jeg aldri vasker legoklosser og leker, enda jeg vet at slikt er bakteriebomber og risikoelementer i heimen. Derimot hiver jeg leker jeg er lei av noen ganger (hvis de er ørlitegrann defekte), og jeg stikker hull på balonger som ikke sprekker naturlig.

Og jeg er jævlig dårlig til å flette hår. Mine døtre har aldri sånne flotte innebygde fletter (amerikaflette het det i gamle dager, eller rotflette). Ikke har de ben skill heller.

Nå setter vi strek, tenker jeg. Det får være grenser for deling;-)

Takk for vettuge tilbakemeldinger under forrige innlegg, forresten!

12 kommentarer:

Hello Baby Lou sa...

Godt å høre at man er flere på de fleste punktene, da! Særlig den tranen var et evig mas fra helsestasjonen.

Må også tilføye at det oftere enn en lørdag har hendt at jeg har glemt å tenke på lunch til ungene, og på enkleste vis rasker med en pose boller fra Shell for å fylle opp barnemagene. (når vi er på veien til et eller annet sted).

Ha en super dag!

Pia sa...

Hehe, du har virkelig fått trangen til å skrifte;)
Du høres veldig lik ut som meg, og jeg er jo en fantastisk kvinne, ergo...;)
Planter, ja...de satt jeg ute på verandaen i sommer i håp om at de skulle få tilbake grønnfargen - nå står de der fortsatt vassblaute og frosne. De får stå der litt til.
Mannen i huset kan steke steik. Og ingen barn blir flettet. God helg.

Elisabeth, innerst i veien sa...

Hallo, supre bekjennelser. Fint for oss andre å føle at vi ikke er aleine når det gjelder grønnskaer, fletter og pålegg og alt sammen. Ha en super helg!

Mette sa...

Jeg velger a tro at du er heeeelt normal, jeg. ;-) Bare litt modigere enn de fleste siden du bekjenner i all offentlighet...

ha en fiiin fredag!
klem mette

Anna sa...

Ha, ha, ha! Du är ju härligt galen! Tørke støv av barnen.... Underbart!
Jag tror faktiskt de fleste er lite så som ni, varfør vara så perfekt liksom?
Ett glas vin el to i uken er bra før hälsan!
Att klä på barnen kommer bli det enda sättet att få kontakt med dem när de är 17, så fortsätt med det;)
Vaska lego? Eeh, ska man gøra det?
Førresten så har jag väldigt friska barn og det kommer säkert av att deras føräldrar adrig vasker deres leker og de har blivit imun mot bakterier!
You go mum!

Trollmora sa...

Jeg tror jeg koser meg glugg ihjel..... det er noe med å lese sånne innrømmelser som gjør at man kan enten føle seg ikke fullt så alene om å være dritdårlig forsørger til tider, men kanskje også føle seg litt ovenpå... type "åh..... mine får TRAN i affal" hihihihi.... (selv om det at mine faktisk får tran IKKE er min fortjeneste men min mann.... så jeg burde ikke ta noen ære her, men vi kan jo late som....)

Jeg leste på en annen blogg her i går tror jeg om dette med å surfe rundt i blogglandia å lese om hvor fantastisk lykkelige alle er, hvor småtullerusk de er etter mannen sin, hvor vakre ting de har, snille barn og fantastisk storfamilie osv osv osv.... og hvor lite givende det er å lese slikt.... her inne deimot er det jo en drøm å komme inn, gjenkjennelsesfaktoren er enorm og jeg tror nok vi er mange som sitter med et smil rundt munnen og nikker og humrer i skjegget mens vi leser :)
Nå skal jeg logge av til fordel for å være vertinne på et barseltreff med mange sånne damer som du og jeg IKKe er da... med butikksydde gardiner, uslåelige barn og de berømte 3 timene ekstra i døgnet.... så får vi se hvordan stemningen er etter det :)
Kanelsnitter og sjokoladekake er i alle fall på bordet :)
Ha en god dag!

Janet sa...

Godt å få det ut? Jeg syns det var herlig å få det lest! Det er deilig med blogger. Litt ærligere og avslappa enn diverse glansa ukeblad og magasiner. (De fleste bloggene da)
Ha en god helg!

Janet sa...

Haha. Ordbekreftelsen på forrige innlegg ble "driti". Jeg måtte bare nevne det :) Spennende å se hva det blir nå...
Og forresten: bruker ikke en sauebonde strikka ull-bh, altså?

Unknown sa...

Deilig å lese! Og deilig å se alle kommentaren. Vi er ikkje aleine om å børste støv av ungene og jenke litt på leggetider osv! :)
Og barna vokser og trives (stort sett...) og det er det viktigste!
God helg!

Trine sa...

printer denne også, jeg! ;) Fortsatt god kveld

ritasc sa...

åååååååå, men det er så deilig at du finnes Bergljot ! jeg er så glad vi er flere som lever etter sunt folkevett og trivsel. jeg kunne bekjent mye flere ting som jeg IKKE gjør enn deg. og mine to avkom er blitt 14 og 17år, og de ser ikke ut til å ha tatt skade av mangelfullt stell-om man kan kalle det for det. de uttrykker stadig at de er så takknemlige over hvor godt de har det. uten at de har fått tannpuss om morgenen alltid, rotfletter,til og med uten eventyr og sang hver kveld i barneårene. men de ser ut som de har fått med seg at jeg hvor utrolig glad jeg er i de-og de er trygge på at jeg alltid er der for dem. vi må leve etter vår egen overbevisning og etter egen evne. jeg vil ikke leve opp til andres forventninger. kos deg, og ikke ha dårlig samvittighet for å LEVE DITT EGET LIV. god helg.

Frk. Fosli sa...

HAHAHA!!! Så ærlig & herlig :) Nå møter jeg dagen med litt bedre samvittighet!