onsdag 29. september 2010

Bloody Bergljot & the Hufsa


Ja ja. Tittelen på innlegget lover litt mer enn jeg kan holde. Men altså, i går var jeg i Blodbanken for å by på meg selv. Det var sånn cirka 30 andre også, for det var oppstart for nye givere.

Jeg registrerer at ting har skjedd siden sist jeg ga blod av meg selv, på 90-tallet - nå får man for eksempel informasjon. En halv times foredrag om risiko, blodplater, hepatitt og piercingkarantener. Etter den seansen bar det rett til prøvestikking og et lett avhør om personlige forhold som sykehistorikk og slikt.

Nå blir det ulidelig spennende framover: Vil de ha meg? Eller stryker jeg på blodprosenten? Nå som jeg med egne øyne har sett premiehylla, vil det føles sårt og vondt og vanskelig å bli avvist. Jeg klarte å identifisere minst seks ulike mummikopper. Jeg tror til og med at jeg så favorittmummien min, nemlig Hufsa.

Å så lyst jeg har på en hufsekopp! Faktisk tror jeg at jeg skal satse på et helt hufseservise.

9 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Målet helliger middelet...eller noe. Lykke til med Hufse-grabbing. veldig godt tiltak, tusen takk på vegne av alle oss andre som kan komme til å trenge ditt blod...Jeg er veldig usikker på om det er noen Mumminkopper som premie hos blodbanken her, og jeg vil ikke risikere å tappes for "ingenting".

ja, nå er det andre grunner til at jeg ikke har gitt blod, men..Følte for å påpeke det for jeg vil ikke framstå som en som bare gir for å få noe tilbake...

Pia sa...

Krysser fingre for at du slipper gjennom nåløyet og at du får tappa deg.
Hufsa liker jeg og!

Shy sa...

Det var då flotte premier!
Lykke til!

Anonym sa...

Har en fin samling Mummikopper i skapet etterhvert. Tror det tok meg et-par liter før jeg fikk sikret meg Hufsa-kopp. Den var tydeligvis populær....
Donerte en halvliter igjen i dag morges, og fikk utvidet håndklesamlingen.
Jonna

Rødhette sa...

Så flott at du har meldt deg som blodgiver!! Jeg jobbet tidligere på blodbank og du skal vite at vi er takknemlige for alle som gir! Selv får jeg ikke lov å gi blod lenger. :/

Bergljot sa...

;-) Vi får se om de vil ha meg, da!

Bustenellik sa...

Hufseservise? Herrejemeni! Jeg trekker fortsatt pleddet opp foran øynene når jeg ser HUfsa, og jeg er treogtyve år gammel! Et hufseservise hadde jeg ikke turt å spise av engang, så sånn sett kanskje ikke så dumt med tanke på en evt slankekur?

Jeg har gått glipp av en del innlegg under her, og har kost meg med hyggelig lesning en liten stund. Smilte godt av bekjennelsene dine. Det gleder meg å se at man kan ha levende barn uten å tvinge dem til alt mulig, sånn som å spise grønnsaker.

God tur til sydligere strøk neste uke :-)

Liv-Inger sa...

Herreguuuuud, jeg ler så jeg griner! Nå har jeg bilder av en fjertende Bergljot på bussen mellom Volda og Hamar på netthinnen. Vet ikke om jeg noen gang kommer til å klare å bli kvitt det bildet ;-)

Du skriver så levende! Bloggen din lyser opp hverdagen!

Anonym sa...

e6p93k6o29 f2k16m6e41 u4u55a1t76 f8w93l1k35 m2t64k6a94 i6p26t8d26