lørdag 18. september 2010

Litt husmortipsing, det er jo i vinden

Jeg har hus, jeg er mor - ergo er jeg per definisjon husmor. Jeg er ikke en spesielt god en, selv om min støvblinde mann hevder at jeg har støv på hjernen (jeg skal ikke gå inn på hvem det sier mest om).

Jeg liker ikke å vaske, rydde eller stryke. Jeg kompenserer med å holde meg med bra utstyr, jeg har det meste av enjo-gadgets og microfiberkluter og moper og vidundervotter og kjemi på sprayflaske . Jeg har nå akseptert at kule kluter og Cillit Bang ikke nødvendigvis gjør at man får lyst til å gjøre rent. En litt vond erkjennelse, egentlig.

En av de kvinnesyslene jeg hater mest, er å vaske vinduer. Jeg hater det så til de grader at jeg nesten ikke gjør det, innvendig ble de sist tatt til jul, tror jeg. Og så tørker jeg litt flekkvis når fingeravtrykkene og lipglosskyssemerkene (!) blir for enerverende.

Jeg har foreløpig ingen smarte triks å dele hva innvendig vindusvask angår - men når det gjelder utsiden, har jeg sett lyset: Jeg ber rett og slett mannen om å gå og spyle huset med slange. NB! Ordvalg er avgjørende her - ikke bruk ord som vask eller vidusvask. Vektlegg ord som spyling, vedlikehold og soppfare.

Gemalen gyver løs med slangen (han liker aktiviteter som innebærer klipping, saging, banking, hugging og brenning). Og tro det eller ei - kaldt slangevann på rutene er meget effektivt. Jeg har tenkt å introdusere han for en enda mer effektiv variant - nemlig å dusje vannstrålen med Zalo idet han spyler. Ifølge mine venninner, som er mer ihuga husmødre enn meg, er dette en banebrytende metodikk. Nal er visst helt ut.

Til nå har jeg ikke våget å innføre Zaloen. Det kan jo hende at Gemalen da forstår at han faktisk ikke spyler husvegger men vasker vinduer.

Han er ganske smart, nemlig.

Forresten har jeg et husmortips til: skaff vaskehjelp. Det skal jeg.

10 kommentarer:

Maria sa...

Putt zaloen over i en flaske fra Biltema. Bør helst være svart, orange og med noe flammer og fete felger på, så er du på god vei til gnistrende gemalvaskede vinduer.

Elisabeth, innerst i veien sa...

Takk for tips, men her er det ikke noen som er glad i å spyle heller.....For vindusvask er SÅ kjedelig, som ovnrens, slukrens, badekarskrubbing osv....

Unknown sa...

Genialt! :) Vaskehjelp hadde vært tingen, for dei som klarer å ha det sånn noenlunde ryddig... Eg hadde ikkje kunnet slippe fremmede folk inn i mitt hus, for å vaske. Det er jo alltid litt rot overalt... Heile huset er iallfall aldri ryddig på ein gang, og det ville vært litt stress å fått vaskehjelp til eit rom om gangen... :)
Men lykke til med vaskehjelp! Alle eg kjenner, som har det, er strålande fornøyd. :)

Unknown sa...

Hahaha, denna traff rett og slett heilt him te meg!!! Som om eg sku skreve det sjøl ALT faktisk), bortsett fra at eg ikkje har mann og det kanskje e endå lenger si vinduene blei vaska... Ska sjå om eg ikkje får te å finna fram slangen og spyla i mårå...

Shy sa...

Hahaha! Slik vindusvaskepraskis har eg også. Mannen pleier spyle vindu på utsida med slange. Dersom ein slepp menn til med høgtrykkspylar så spylar dei glatt heile huset utvendig. Det skal visst også gjerast av og til. hø...!

Siw sa...

Hihihiii! :) Må le, og ler enda mer av Marias forslag om å fylle Zalo`en på biltema-flaske! Så det er dette som er kvinnelist!? Jeg mener, det er ikke ukjent for meg, men av en slik grad ... må det være det ypperste! Hihihii, mesterhjerner! Jeg er imponert, og spent på å høre om eventuell fremgang med gemalvaskede vinduer :) God søndag!

Mette sa...

Hehehe... eller vent til barna blir tenaringer og trenger a tjene litt ekstra lommepenger ;-) Selv har jeg en ryddig mann, men det er UTROLIG hvordan han bare ikke ser stov... Tror det MA vaere genetisk... ;-)

Skrekk og Gry sa...

Har det på akkurat samme måte ang vindusvask. Det blir mest fjerning av kladdemerker, og lite mer..
Men ute har vi også oppdaget at spyling fungerer bra.Vi har jo sprosser også, og da blir det jo nesten umulig med noe annet. Ellers lar jeg ofte regnet ordne opp !!?!
Da blir de iallefall vasket, men ikke så veldig rene, da..

mvh Gry

Trine sa...

Tudeli-tu..... Hva mer kan jeg si?! Du e go`:)

Bergljot sa...

Lalalala - jeg skal på Biltemaaaa....