onsdag 15. september 2010

Noen som vil bytte barn?

På www.finn.no finnes det en kategori som heter Gis bort. Den er veldig fin, for ting som ellers kanskje ville ha havnet i søpla plutselig får et nytt liv. Som ekssofaen min, for eksempel.

Dessuten er det gratis å avertere der, det er bare å peise inn tekst og bilde og håpe på det beste.

Det har hendt at jeg har vurdert å legge ut avkom og/eller ektefelle på finn.no. Men jeg har besinnet meg, både av hensyn til barn og/eller ektefelle og potensielle mottakere. Jeg vil jo for det meste beholde porteføljen selv, det er det ene. Det andre er at det er ufint å lure en hel sekk med katter på en uskyldig tredjeperson.

Vilikke vurderer for tiden å bytte ut meg, eller kanskje bare legge meg ut på finn. Jeg er ikke noe særlig til mor, mener hun. Jeg bestemmer for mye, legger meg oppi ting jeg ikke har noe med - og dessuten er jeg mye snillere med søsknene hennes enn med henne. Blant annet. Jeg har lært av Jesper Juul at det er viktig å se sine barn og deres behov - derfor har jeg lyttet og veiledet.

Bergljot: "Hvis du synes du har det så vondt, Vilikke, så spørs det om du ikke skulle finne deg en ny mamma. Du vet, Tante Frekkesen i Barnevernet kan kanskje være behjelpelig."

Vilikke: (Interessert) "Går det an? Hvordan gjør jeg da?"

Bergljot: "Tante ser om hun finner en dame som er mye snillere enn meg som kanskje vil ha deg."

Vilikke: "Men får jeg besøke dere?"

Bergljot: "Det tror jeg nok, men det kan jo hende at den nye mammaen din bor såpass langt borte at det ikke blir hver dag, akkurat."

Vilikke: (Nedslått) "Å. Da vet jeg ikke om jeg vil. Jeg vil iallfall ikke bo på barnehjem."

Bergljot: "Å så glad jeg ble nå! Jeg vil jo aller helst ha deg selv, vet du. Men det viktigste er naturligvis at du har det godt...."

...

(Vilikke er pålagt å rydde rommet. Men det vil hun aldeles ikke.)

Vilikke: (Advarende) "Mamma? Du husker det jeg sa om at jeg kanskje skal få meg en ny mamma? Er det det du vil?"

Bergljot: (Infamt) "Mjoooo. Men husk at den nye mammaen din sikkert kommer til å spørre meg om hvordan du oppfører deg. Hun lurer sikkert på om du pleier å være snill jente og om du rydder rommet når mamma ber deg om det."

Vilikke: (Skuffet) "Å."

Jeg tenker jeg får beholde henne, ja.

15 kommentarer:

Pia sa...

Vi er mer sånne urettferdige foreldre. Det er alltid urettferdig når vi ber en sønn om noe, og ikke en annen. Eller når noen må legge seg klokka halv ni mens alle andre i klassen er oppe til ni. Minst.

Bergljot sa...

Vi er urettferdige, vi også! Hele tiden. Tror pigede jeg må lage et helt eget innlegg om hvor urettferdige vi er...

MammaMy sa...

Du er nok ei klok mor, Bergljot, som tar barna dine på alvor. Ha ein fin dag!

Osloskånskan sa...

Hårda bud!

Mette sa...

Her er det ogsa "harda bud": Jeg har ett barn, men dette med "urettferdig" blir stadig brakt opp allikevel... ;-) Nar han klager over mitt "mas" sa sier jeg ganske glatt at det horer med til jobben min som mamma! Og DEN jobben akter jeg a gjore sa godt som mulig! Det er hans valg om han vil hore mitt "mas" eller bare fa ting unna slik at jeg slipper a mase. ;-)

ha en fiin onsdag!

Kali- sa...

Om jeg kjenner meg igjen? Neiiiiidaaa...
Jeg aaaaner ikke hvor mange ganger jeg har ønska at det kom et omreisende sirkus og tok med seg apekattene her.... :P
Men jeg veit jo også at jeg ikke klarer meg uten dem. Verken de små apekattene eller den store jeg er gift med ;)
Vi har kommet til stadiet: "Du skjønner jo INGENTING du, mamma! Det er dårlig gjort, urettferdig og jeg vil ikke snakke med deg på en stund" - etterfulgt av tramping i trapp, tramping i gang, smelling med dør, tramping på soverom og et skingrende hyl avslutningsvis.

Kanskje alle burde sende inn hvor urettferdige, dumme, uvitende, feige, teite, osvosvosv mødre de er? Også lager vi en bok?
Mammadamen har jo allerede hatt Lykketipsboka... Kanskje en Urettferdig-mamma-boka slår like godt an?

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ha, ha, ha 1-0 til Bergljot, den utspekulerte. ☺

Knutine sa...

Vips så er tiden for prinsesser og prinser som sier villikke over..
Får bare se disse ungene med humor som du gjør,og se det
selvmotsigende i dem..
Men hold deg til Jesper Juul,han er en meget fornuftig og normal pedagog;-))

tigerlilja sa...

Det håller på rätt länge det där. Tyvärr. Ungefär tills dom får egna.

Shy sa...

SLIK er det:
4år: mamma kan alt. 8år: mamma kan mye. 12år: mora mi kan faktisk ikke alt. 14år:muttern skjønner ingenting. 16år: muttern er håpløs.... 18år: hu der?Hu har gått ut på dato. 25år: mamma vet kanskje litt om dette... 35år: før vi bestemmer oss, spør vi mamma... 45år: lurer på hva mamma tenker

Marianne sa...

Haha, kjenner jeg gleeeeeeeder meg til trass og fanteri!
Er liksom så greit når de er ett år.
Spis denne. Ha på deg dette. Sov.
Hvertfall er min ettåring foreløpig på det stadiet at han stort sett gjør som jeg befaler.

Føler forøvrig at du møter misfornøyd datter på en særdeles fjong måte! Må skrives ned i min "lure triks til uvitende mor"-boka mi :)

Huldra sa...

Så absolutt 1-0 ja. ;)

Carina sa...

Hei Bergljot! Nå føler jeg det er på tide å tilkjennegi seg som den faste leseren av deg, som jeg er:)Du skriver jo så bra! Og, som vordende førstegangsmamma later jeg som om jeg allerede skjønner hva du snakker om. Mulig det er å dra morsinstinktet litt langt;)Koser meg gjør jeg hvert fall:)

1-0 til deg! Og godt parert ovenfor den misfornøyde datter! Vilikke har riktignok ikke virkelig skjønt hvordan man håndterer slitsomme mødre enda. Virkelige Primadonnaer, de skjønner nemlig at det er MOR som må flytte! Ja, når mor maser litt for mye om bruk av tøfler,og annet tull, sier de klart i fra at dette går ikke lenger, mor får finne seg et annet sted og mase. Primadonnaen og Pappaen klarer seg fint alene de,tenk! Når Mor da minner om at Sjømannspappa er ute på sjøen i minst tre uker til, og hvordan skal da små jenter som ikke rekker opp til komfyren få i seg mat? Ja, da går de motvillig med på (etter litt betenkningstid, så klart) at Mor kan få bo hjemme til Sjømannspappaen kommer hjem. Men ikke en dag lenger! Og selvsagt kun om hun slutter å mase. Gjør hun ikke det, kan Mor bare flytte hjem til sin egen mammma!
Stolte (gjenfortalte) barndomsminner;) Måtte den kommende datteren ikke arve alt for mye av vekslevoksenheten til moren!

ha en fin dag!
Carina

Bergljot sa...

Fantastisk:-)

Og velkommen hit, Carina!

Unknown sa...

Hahaha!
huske eg trua med å rømma te mormor. Ein gong rømte eg faktisk men kom ikkje lenger enn te tunnelen :o)

Godt å hørra at det er bra utsikter (tross alt) for at du ikkje blir bytta ut :o)