onsdag 29. september 2010

Husmortips for de makelige

Her er et knippe tips til den dorske, men praktiske husmor.

1: Barnestrømpebukser med hull på tåa blir til tights eller leggings eller longs eller lignende om man ganske enkelt klipper av foten. Det geniale er at man slettes ikke trenger å sy kanten nede - for den rakner ikke! Tips: Jorunn. Æres den som æres bør.

2: Har du gulnede/grånede ekshvite vaskekluter eller håndklær? Dryl en dæsj klorin rett i vaskekammert på maskina - og blenda kan bare gå og legge seg! Pssst, ikke si det til eventuelle menn i husholdningen, trikset er ikke i tråd med instruksjonsboka til vaskemaskina. Mannfolk er jo så lite fleksible på sånt. Dette har jeg for øvrig lært av Bodil.

3. Som en avlegger av punkt 2, vurderer jeg å teste klorin i badevannet. Kanskje det vil ta knekken på de uavvaskbare sørgerendene på døtrene mine? De rører i søla hver dag i barnehagen, og dritten er ikke til å få bort. Det er ikke nok å holde neglene korte eller skrubbe dem med børst. Det er mulig brunfargen fra sommeren ryker i samme slengen, men hallo. Man må tåle å ofre litt. NB! Dette er ikke testet ut.

4. Er det fortsatt flekker på ulla etter at den er vasket på ullprogram og med Milo? Gni grønnsåpe på flekkene. Dersom vi ikke snakker årgangsskitt, kan det godt hende skitten går bort. Det gjorde den iallfall den ene gangen jeg prøvde (altså skrinn empiri her, men verd å prøve).

Dett var dett for denne gang. Skulle det dukke opp mer som kan være relevant for fler, skal jeg dele med meg.

Jeg lover.

11 kommentarer:

MammaMy sa...

Nyttige saker dette her. Skal stensilera det opp og hengja det på passande stad. ;) Takk.

Shy sa...

Elskar sånne enkle og praktiske råd! Det med strømpebuksa praktiserte eg når ungane var små. Når jenta var 2år klippte ho sjølv av alle strømpebuksene sine, fordi brødrene hadde stilongs, så det ville ho også ha!

Anonym sa...

Hehehe,fine råd. :)Klems.

Loise sa...

Ang. tips 3, det er nok lettest med sort neglelakk, for disse sørgerendene må en bare leve med til de sluter å grave i gjørma.. Men når de endelig gjør det, så blir de somregel sorte rundt øya i og med at det gjerne skjer rundt den alderen de oppdager sminke. Ergo hva er verst?...

Bergljot sa...

He he;-) Innsiktsfullt! Du har unektelig flere gode poeng her.

Trollmora sa...

Løper sporenstreks opp å klipper noen strømpebukser....!
Ha en god kveld!

Hello Baby Lou sa...

Husmortips for de makelige, så genialt! Takker og bukker.

Pia sa...

Du verden, flotte husmortips fra en sikkert flott husmor.

Unknown sa...

Så flott! Takk og bukker, og noterer bak øret (...hvis eg får det til..?)
Og håper det kommer meir med tida! :)

Bustenellik sa...

Noteres i kjerringrådboka ;-)
Selv sverger jeg til å bruke kritt på dusjkabinettet for å bli kvitt kalkrester.

Unknown sa...

Nåke kjent og nåke ukjent her, men definitivt bra tips! Uutømmelig kilde her hos deg altså! Eg lar meg stadig imponere, men det har du vel forstått ittekvart tenke eg :o)

Nr.3 trur eg forresten ikkje bør prøvast ut...
Et lite tips ;o)