tirsdag 24. august 2010

Slik skal Bergljot utforske Spanien (2)


I forrige innlegg pludret jeg litt om hva jeg så for meg ville komme godt med på min ferd til Pyrineene. Guess what! Jeg trenger ikke tenke. Min omtenksomme arbeidsgiver, altså Staten, den norske, har sendt meg pakkeliste. En sånn en har jeg ikke sett siden jeg skulle på leirskole i 7. klasse.

Det er litt fint å slippe å tenke selv - men litt urovekkende også. For jeg er nemlig pålagt å holde meg med en minst mulig koffert eller bag, samtidig er det ikke måte på obligatoriske greier som skal opp der. Jeg nevner i fleng; hjelm, feltklær, fjellsko, kikkert, regntøy, kamera, solbriller, solhatt, shorts - - -

Jeg får ikke alt det der nedi en liten koffert. Ikke når det kommer i tillegg til alt det andre man må ha når man skal ut på tur. Og når det også viser seg at vi skal tilbringe en kveld og en natt i Barcelona, da...! Det nytter liksom ikke å trampe rundt i fjellstøvler der, føler jeg.

Hva skal jeg gjøre? Leie plass i kofferten til en medreisende mann? Jeg har blinket ut flere som neppe tar med seg mye annet enn det obligatoriske pluss et par trusser. Eller satser jeg på små plagg som ikke tar plass, nette små silkeshortser, nusselige tangatrusser og desslike? Skal jeg glemme hjelmen? Eller kanskje jeg rett og slett skal iføre meg tre lag med klær når jeg reiser, og toppe det hele med nettopp hjelmen?

Det vil muligens bli lunt og klamt, men jeg vil få bedre plass i den bittelille kofferten. Hva er forresten en bitteliten koffert? Jeg har en mammutkoffert som mor mi kjøpte til meg da jeg skulle flytte til Amerika i 1986. Sammenlignet med den, framstår de fleste kofferte som puslete.

Jeg er oppriktig bekymret for pakkepålegget, blant annet fordi jeg vet jeg må ut og shoppe for å oppfylle kravene (nei, jeg har ikke kikkert). Men det er noe enda verre. Vi skal ha leiebiler fra Barcelona til Pyrineene, og noen av oss vil bli pålagt å kjøre.

Følgende står på infoskrivet:

"Det er bestilt 6 leiebiler som dere kjører selv til Ainsa. Selve kjøreturen til Ainsa tar ca 4 timer. Det informeres på møte hvem som blir sjåfører."

Ser dere? Noen skal bestemme hvem som skal kjøre. Jeg kan bli bestemt, uten at jeg har lyst eller føler meg kapabel. Har jeg spesielt lyst til å kjøre rundt på mine dyrebare og høyt verdsatte kolleger i Barcelona og omegn? No, senor! Ikke veldig.

Det finnes vel sikkert praktiske og gjennomførbare løsninger på disse tilsynelatende uoverkommelige problemene. Og så blir det sikkert veldig fint. De fleste situasjoner kan uansett reddes med lit Chanel nr 5 i knehasene og en positiv innstilling.

(Jeg tror det er noe sånt som bildet viser jeg skal iføre meg på hodet. Meget kledelig, garantert. Bildet er lånt fra dette geolognettstedet.

7 kommentarer:

Hello Baby Lou sa...

Sssss, det der med kjøringa løser seg vel om det er med nok menn på turen. Erfaringsmessig liker jo mannfolk å vise frem kjørekunstene sine, og kan dertil bli litt engstelige med tanken på at bilen de sitter i skal ankomme bestemmelsesstedet sist, grunnet kvinnelig sjåfør, som etter deres mening, kjører altfor sakte...(oj, det ble en laang setning)

Bergljot sa...

...jeg har våget å tenke den tanken, ja...;-)

Trine sa...

Jeg ser for meg at du er en rezer bak rattet (?) - så blir det deg...ordner du biffen.
Nå har jeg oppdatert meg hos deg. Har hatt litt mange ting å henge fingrene i siste dagene/uka. Men du og du; du er i siget etter litt bloggtørke i sommer. Jeg er glad for det!! Godt at alt går bedre med lillemor. Deilig med en Spania-tur. Jobben min er dårlig på å sende meg på kurs.... Søtten óg, altså!!
Ha en deilig tirsdag og fortsatt fin uke Fjase-bergljot :)))

Unknown sa...

Du må iallfall gi oss ein rapport når du har pakket hjelm og fjellsko og solhatt og alt det andre i ein liten koffert...
Eg skal på jobb-tur i morgon!

...på dagstur til Stavanger... ;)

Bergljot sa...

Kommer nok til å rapportere, ja! Så du er på mine trakter i morgen? Husk å beregn god tid hvis du skal rundt om i trafikken, særlig morgen og ettermiddag. Det er ganske heftig trafikk her på grunn av Oljemesså. Og skal du ha drosje, kan det blir ringt. Da får du heller plystre på meg, så skal jeg komme og hente deg;-)

Unknown sa...

Eg skal plystre når eg står fast i rundkjøringen ved rica-hotellet... :D
Det er oljemasså vi skal på... Og heldigvis kjører vi buss, og eg skal ikkje vera sjåfør ;)

Bergljot sa...

Å? Skal på messa jeg også;-) Skal se etter ei kjekke dama som sikkert snakker sunnhordlandsdialekt.