torsdag 19. august 2010

Framdrift i utearealene

Ambisjonene var store. Vi hadde tenkt å få gjort litt ute i år. Vi så for oss dager og uker med sol og overskuddstid og motivasjon. Øh.

I pinsehelgen gjøv Gemalen løs på den 60 kvadratmeter store terrassen - den skulle beises, og det skulle gå fint. For ifølge yr.no skulle det ikke regne før neste dag. Gemalen beiset i sju timer, men ikke før hadde han fått rundet av, så kom de første dråpene. Svarte. Alt forgjeves.

I juni var det stillstand, hovedsaklig grunnet familiebesøk og dårlig vær. I juli var det også stillstand, av samme grunnforhold. Men så! I midten av august fikk Far ånden. Altanen ble beiset i en fei, og det samme ble to tredjedeler av terrassen. Far ga seg, fornuftig nok, da noen mistenkelige skyer åpenbarte seg i horisonten.

Nå har han gjøvet løs på den kommende skifermuren. Han har balert med minigraveren i flere dager, og nå er det visst bare å mure i vei. Eller noe sånt. For muring kan visst utøves i all slags vær, mer eller mindre.

Det er fint å se at ting faller på plass utvendig. Vi har grus på alle kanter, på den ene siden av huset venter vi på jord for at vi skal kunne så plen, på den andre siden skal det legges belegningsstein, trolig neste år. Nå har vi i det minste en beiset altan, 2/3 beiset terrasse og en påtenkt mur.

Jeg ser lyst på det!

3 kommentarer:

Lina sa...

60 KVADRAT MED TERRASSE??????? Kom ikke lenger jeg..... Nå ble jeg så grønn av misunnelse at jeg klikker meg rett ut igjen!

(Neste uke flytter jeg inn i min 77 kvadrat store leilighet.....) ;)

Ok, får ønske dere lykke til med den påtenkte muren også da.... :)

Bergljot sa...

Vel. Den terrassen har ikke gitt oss veldig mye glede til nå. Vi bor midt i en kronisk orkan. Men den har vært fin å ha trampolinen på....

Elisabeth, innerst i veien sa...

God framdrift! Vi har jo en arbeidsliste selv også, noe blir forskjøvet til neste sommer...sånn er det vært år, men heldigvis er det ikke de samme oppgave som blir skjøvet på, så noe skjer.

Ang. sneglejakt. Manglende oppdatering skyldes ikke svikt i rapporteringen, men enten så har jeg egenhendig utryddet mordersneglene eller så har jeg myrdet seks uskyldige skogssnegler...hmm.