mandag 23. august 2010

Bergljot utforsker Spanien


Snart skal jeg til Spanien på kurs. Jeg skal labbe rundt i Pyrineene og lære om geologi og ressursutnyttelse i fire dager.

Det skal bli fint. Selv om jeg er litt engstelig for at det finnes øgler og slanger oppi der - for møter jeg på noe slikt, dauer jeg. Helt sant. Men altså. Fire dager i den spanske fjellheimen må ikke forveksles med husmorferie. Selv om sol, frisk luft og bøtter og spann med rødvin vil kunne forekomme.

For det første er det ikke ferie, dette er kompetanseheving og jobb. Og for det andre så vet enhver Husmoder at en vesentlig del av husmorgjerningen ikke vil bli utført i hennes fravær. Derimot vil mye bli liggende på vent, til Husmoderen vender hjem med kofferten full av tvilsomme souvernirer og billig spansk vin.

Det hender jeg organiserer forsterkninger når jeg blir borte noen dager, for at det skal bli litt mindre travelt for Gemalen. Denne gangen har jeg ikke tatt et eneste initiativ, trolig ei heller han - så han blir vel antakelig enerådende på hjemmebane. Med mindre - Madame Mim? Leser du dette? Vil du komme og følge opp barnebarna dine noen dager i starten av september?

Bergljot liker godt å lage "to do-lister" til det operative personellet i heimen, men det blir sjelden satt pris på. Så han får vel bale på som det passer ham, det går sikkert ikke så verst. Det har vist seg før at Bergljot på ingen måte er uunnværlig, hun bare foretrekker å tro det selv.

Så er spørsmålet - hva tar man med seg til Pyrineene på denne tiden av året? Ikke strandanrekk, for det er vel neppe strender oppi der. Jeg trenger trolig ingen snasne kjoler heller, jeg mistenker lokasjonen for å befinne seg et godt stykke oppi ødemarken. Gode sko - et must. Men ikke sandaler, for man vet jo aldri med disse slangene og øglene. Da får det heller bli klamme tær, fotsopp og tåfis.

Bare jeg husker vippetangen, blir alt bra.

(Bildet har jeg tjuvlånt av Barcelonaeksperten, håper han ikke blir sint på meg.)

8 kommentarer:

Pia sa...

Ah, deilig med en tur! Mora di leser nok her, og tar seg sikkert en tur;)
September er det vel litt bra-norsk-sommer-temperatur i Spania?

Bustenellik sa...

Nå har jeg lest og kost emg en halvtimes tid her inne :-) Men jeg lurer litt, hvordan går det med det stakkars Borreliasmittede barnet? Skumle saker...
Deilig med Spania-tur :-) Jeg tror det samme som Pia når det gjelder temperatur...
Ha en fin mandag!
Busteklem

Madame Mim sa...

Jeg er som oftest villig til å ta slike kremjobber.
Så fremt det lar seg ordne, står jeg på trappa en dag, tidlig i september.

SURRESILJE sa...

Å, hvorfor har de ikke kompetanseheving og kurs
til utlandet i osloskolen?

Bergljot sa...

Ja ja. Jeg har fått pakkelisten på epost i dag. Jeg pålegges å ha med en liten koffert, og oppi der skal det være felttøy, sekk, fjellsko, caps, kikkert, shorts, regntøy, solkrem og hjelm. Det blir pinadø ikke plass til mye annet ekstra enn vippetang nei. Og det suger siden vi faktisk skal ha en natt i Barcelona også, viser det seg.

Shy sa...

Ikkje plass til dataen heller....

Anonym sa...

Drit i vippetanga. Ta heller med ormatablettar og flått-pinsett. God tur. :-) Berit

Bergljot sa...

He he;-) Får jeg låne nødblusset ditt? Sikkert greit å ha sammen med de andre nessessitetene!