tirsdag 24. august 2010

Tilstandsrapport for flåttofferet

Siden oppdateringer på dette emnet er blitt etterlyst, er jeg ikke vanskelig å be. Vilikke er nå halvveis i antibiotikakuren mot nevroborreliose, og hun er i mye, mye bedre form. Hjemmesykepleien har ordnet opp, og først i går måtte vi til sykehus igjen. Da funka ikke veneflonet lenger, og vi måtte inn og skifte.

Det betydde stikking, og det var ikke veldig moro. Litt irriterende da at det nye veneflonet ikke var plastret skikkelig fast - for i dag løsnet det og falt av da hun fikk "påfyll". Hvilket betyr enda en tur til sykehuset i morgen - og enda mer stikking.

Men vi bruker tiden effektivt. I dag skal det bades! Uten plagsom plastpose på hånda! Ikke så galt at det ikke er godt for noe. Og siden hånden er uten ekstrautstyr til i morgen ettermiddag, kan hun også være ute i barnehagen selv om det regner (akkurat som om det er noe mål...)

Stikkingen er noe herk. Ellers har det vel egentlig gått fint. Jeg er uansett lettet over at vi slipper å være på barneavdelingen, det sitter mye fortvilelse i veggene der, og jeg synes uendelig synd på alle som har tøffere saker å hanskes med enn vi har.

Nei vi har ingenting å klage over, vi som kan dra hjem igjen i visshet om at jenta vår blir bra igjen.

16 kommentarer:

Madame Mim sa...

Godt at Vilikke er så mye bedre. Håper det snart er slutt på stikkingen.

Shy sa...

Kjekt å høyre at det går rette vegen!
Eg passar på flåttbittet eg fekk i sommar. Det er rødt og klør, men det trur eg er normalt. Seier igjen: Eg hatar desse små krypa.

Elisabeth, innerst i veien sa...

Så bra at hun er bedre!! Her renner det ut innlegg så jeg ikke rekker å kommentere alle. ☺ ☺ Og nå kommer jeg ikke på noen glupe kommentarer og innspill på de to foregående...

Hello Baby Lou sa...

Godt å høre at hun er bedre. Skumle, skumle borreliose, kommer til å sjekke bittsteder nøyere etter dette..

Monica sa...

Skumle greier de små kryp. Stakkars lille, håper det snart er slutt med stikking.

monica

Pia sa...

Godt at hun er på bedringens vei!

Hege sa...

Godt å høre at det går bra, selv om stikking er det verste jeg vet og sikkert jentemoren også, så er den jo en dyd av nødvendighet...

Anonym sa...

Så godt at hun blir bra igjen. :)

Marianne sa...

Det var fint med en oppdatering!
Rart med bloggverdenen, man blir engasjert i andres liv på en ganske så fin måte.
Og det er kjempegodt å høre at jenta di er på bedringens vei!

Jeg skjønner hva du mener med stemningen på en barneavdeling.. vi var innlagt noen dager med vår kar og da alt viste seg å være i den skjønneste orden var det veldig rart å være omgitt av andre foreldre med til dels svært syke barn.
Samtidig betyr jo ikke det at vi ikke har rett til å være bekymret og klage vår nød :)

La deg forresten til i linklisten min tidligere i dag og ber nå om tilgivelse i stedet for tillatelse!

Bergljot sa...

Å, Takk! Jeg er smigret.

Siw sa...

Så deilig å høre at hun er bedre! Og du har nok rett i at der sitter mye fortvilelse i veggene på barneavdelingen ... glad for din skyld at dere ikke er del av den nå. Hjertet mitt går til de som må være del i den fortvilelsen! Har selv vært innom sykehuset som barn med en diagnose vi ikke visste hvor skulle svinge og stadige kontroller og EEG-er, og det kan oppleves trasig og veldig institusjonspreget for en liten. For noen er der forhåpentligvis også gode følelser å finne der, på barneavdelingen! Fortsatt god bedring til dere, og unn dere å kose dere :) Klem!

Osloskånskan sa...

Men hvor ble kommentaren min av???

Jeg skrev at EMLA bedövelseskrem er bra, men at den må taes av 30 min FØR stikking, ellers så gjemmer årene seg, og det blir vanskelig å stikke.
Fortsatt god bedring!

Bergljot sa...

Takk, Osloskånskan! Første ganen fikk hun emlaplaster, men andre gangen var det bare tid til spray. Visste ikke at finnes krem, som ikke trenger å sitte på så lenge som plasteret. Hadde vært greit å ha i hus... Nå er hun og faren på vei til sykehus, for enda et stikk. Heldigvis er vi ferdige på mandag...

Bustenellik sa...

Godt å høre at flåttofferet er på bedringens vei. Skjønner godt at barneavdelingen ikke er en favorittdestinasjon. Jeg får gåsehud bare ved tanken.

Så innlegget om pakkepåbudet fra Staten, den norske. Kan du ikke bare "glemme" sertifikatet hjemme? Dessuten er de sikkert skeptiske til "kjerringer bak rattet" disse mannfolka. Skjønner det slik at damene er i fåtall på din arbeidsplass!?

Lena sa...

Så godt å høre at det går bra!!
Jeg er så spent på om det er det lillegutten vår har fått. Vi skulle fått svar på blodprøven denne uken, men fikk i dag beskjed fra sykehuset om at det hadde skjedd noe "kluss" så han må inn å ta prøven på nytt ;( Dette er andre gang noe slikt skjer med vår lille sprøyteskrekkgutt...

Han klager stadig over vondt her og der, vil bæres hele tiden og er sliten. Slik skal ikke en toåring ha det! Men vi krysser fingrene!

Fortsatt lykke til med veslejenta!

Bergljot sa...

Huff:-( Krysser fingrene for dere. Ikke kjekt når de små er syke. Og så utrolig dumt at han må ta prøven på ny... Lykke til med stikking og svar på prøver!