torsdag 26. august 2010

Bergljot på oljemesse, huff huff


ONS, eller Offshore Northern Seas, er svære greier. Iallfall i stavangersk målestokk. I noen dager tyter det over med oljefolk her - noe som resulterer i stappfulle hoteller (bra) og trafikalt ragnarrok (mindre bra).

Siden Bergljot til dels er i bransjen, som statstjenestekvinne i et forvaltningsorgan, ble det litt ONS-ing i går. Bergljot er normalt ikke glad i store arrangementer og køing og folkemengder og slikt, men svelget ubehaget og la i vei i Liten bil i følge med Stor kollega.

Det gikk forbløffende bra å komme seg fra Ullandhaug og ned mot ONS-området. Stor kollega, som er bosatt ikke langt fra nevnte arena, hadde synspunkter på hvor det ville være lurt å parkere - det er nemlig ingen kurant sak i disse dager. Til Stor kollegas forbløffelse, var det inført restriksjoner og forbud og begrensninger både her og både der, så vi måtte til slutt kapitulere og parkere under et kjøpesenter.

Kjøpesenteret ligger såpass langt unna messeområdet at vi måtte gå og gå og gå for å komme oss dit. Men hallo, det var da oppholdsvær. Ellers var onsdagen preget av øsepøseregn og vind, så man skal ikke klage.

Etter langt om lenge kom man seg inn i registrereingsområdet og man ble akkreditert med pressebevis. Det er litt gildt å ha, for man kommer seg litt rundt på arrangementene, og man får tilgang til pressesenteret. Der er det blant annet gratis mat, og gratis mat er alltid fint.

Nu vel. På ONS kan man strengt tatt spise seg fra stand til stand, om man vil - Statoil bød for eksempel på Sushi, mens myndighetene lokket med Twist. Stor kollega kunne også fortelle at man kunne få øl enkelte steder om man kjente de rette folka, men som kjørende statstjenestekvinne var jo ikke det noe alternativ. Sant vel.

På ONS vasser man ikke bare i mat, man vader i et hav av dresser og drakter og ingeniører og teknologer og fluene vet hva. Man tar seg fram mellom haller og telt og mer eller mindre forseggjorte stands. Man beundrer (øh) ventiler og dipedutter og teknodilldall - og man hører på foredrag og presentasjoner og går på pressekonferanser.

Selvsagt er det krevende for ei enkel, introvert landsens jente å oppholde seg på slike steder. Men så lenge jeg holdt meg fast i Stor kollega, gikk det overmåtes bra. Verre gikk det da Stor kollega dumpet meg for å gå på innovasjonslunsj. Da var det bare å lurke rundt på egenhånd i folkehavet - for å finne veien ut og hjem.

Det var ikke så lett, skulle det vise seg. Jeg kavet meg fra hall til hall, på jakt etter en utgang som ledet andre steder enn til et inngjerdet uteområde - men nei. Siden jeg verken har stedsans eller orienteringsevne, tok det en halvtime å finne veien til Friheten (trolig hadde jeg gått i ring). Ute i Friheten møtte jeg århundrets regnbyge, så jeg kapitulerte og tok taxi til kjøpesenteret som huset Liten bil.

For å oppsummere kjenslene jeg sitter igjen med etter ONS-ingen:

+ Jeg kom meg dit og fikk parkert
- Bilen sto altfor langt fra arrangementet
+ Gratis mat og Pepsi Max
- Pastasalaten smakte papir
+ Jeg fant "vår" stand helt på egenhånd
- Jeg fant ikke ut igjen
+ Jeg møtte flere gamle kjente, blant annet tidligere kolleger
- Jeg traff ikke Mrs. Sundal, som ikke var der fordi hun var hjemme med sykt barn
+ Jeg fikk sett opptil flere kjendiser, og det er jo aldri å forakte
- Frederic Hauge er ikke den han en gang var (ja for dere husker vel hvordan han en gang var, ladies?
- Jeg fikk ikke med meg Kevin Costner, og det er egentlig en katastrofal trippelminus! Jeg trodde vitterlig ikke at han skulle komme før seinere i uka!!!
+ Jeg var ikke blant de blonde bertene med sug i blikket som sirklet rundt Kevin. Og jeg slapp å komme på tv i en slik tilstand, he he.
+ Jeg kom meg avgårde uten en eneste souvernir fra standene. Vel done, Bergljot!

ONS er unnagjort for min del. Og det er alltid godt hva som er gjort.

11 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

He, he, nå kom jeg på et gammel slængutrykk: Er du helt ons eller? Kjekt med messer, da. Og rart du ikke fikk med deg noen dupeditter fra noen av standene....?

Har forresten kommet på hvordan du skal unngå å måtte kjøre i Spania; Drikk vin på flyet og vær derfor ukjørbar ved ankomst!

Bergljot sa...

Ha ha! Full frue på flyet! Det blir bra! Har en kollega som alltid drikker når hun skal fly, for hun har bittelitt flyskrekk. Hun skal også på kurset...

Unknown sa...

Ingen dippedutter!? Kva var da vitsen med å gå der? Eg bad mine kollegare om å skaffe meg, i det minste ein kulepenn, siden eg ikkje kunne gå sjøl, men alt dei kom med var ein plakat med oversikt over gasrørledninger til utlandet...

Kjekt du satte minustegn framfor punktet som omhandlet meg :) Vi hadde nok heilt sikkert møtt på kvarandre hvis eg hadde vært der? Det var jo ikkje SÅ stort...

Bustenellik sa...

Hørtes ut som en sånn type messe man gleder seg relativt mye til å besøke, for så å glede seg veldig mye til man kan dra hjem fra? : )

Bergljot sa...

@Sundal: Klart jeg hadde kjent deg igjen! Du drifter jo en bildeblogg, mind you! Det har vært ganske få innslag med deg, men du ser sikkert ut som ELise med litt mer hår. Og så har du litt sånn porselensplante i håret - og så er du blid og snakker sunnhordlandsk. Jeg ville ha startet letingen rundt hjørnesteinsbedriften på øya di - og sondert derfra. Hadde ikke det funket, hadde jeg ropt deg opp over høytaleranlegget;-) Hva effekter angår: Jeg så ettergibortparaplyer - men fant ingen...

@Bustenellik: Du har som vanlig tatt poenget...

Shy sa...

Føler med deg der du leiter etter friheten. Finnst ikkje stedsans her heller, men brukar å orientere meg etter brannskilta, og har alltid ein nødutgang i sikte. Men ikkje skkert det var merka etter brannføreskriftene der...?

Stoltzen2012 sa...

Hei på deg, Ja jeg gleder meg skikkelig til å flytte inn i nytt hus. Jeg var egentlig ikke klar for å flytte fra gamlehuset mitt, men når jeg fant dette, så falt alt på plass.. Og nå kan jeg liksom ikke komme meg fort nok ut! :)

Janet sa...

Gikk det opp i opp da? Med plusser og minuser?
Kevin Costner? Hallo! Er han i Stavanger???. Herregud, jeg må reise NÅ!

Unknown sa...

Du hadde nok kjent meg igjen på porselensplanten ja :) He he! Og ikkje dialekten, trur eg. (eg trur sjøl eg snakker meir Haugesundsk, men mulig eg har lagt om litt med åra...)
Synd med den paraplyen!
...og Kevin Costner! (Hadde eg visst at han var der, så hadde eg nok reist uansett...)

frk. Figenschou sa...

Kanskje du gikk på min tjukkeste slekta? vi var sterkt reresentert i den geografisk logiske standen.

Bergljot sa...

Jeg tasset jo rundt over hele området før jeg fant veien ut, så jeg har garantert vært i nærheten, ja;-)