onsdag 28. juli 2010

Hjemme alene (2)

Hva gjør en hustru og mor i sin nest beste alder når hun er hjemme alene, mange dager i strekk? Siden Bergljot av erfaring vet at det er lett å gyve løs på hus og heim og vasking og alt det der kjedelige, har hun denne gangen lagt en strategi. Ikke farsken om hun skal gå i samme fella som sist!

Strategien innebærer følgende tiltak :

1. Det skal ikke nødvendigvis spises middag hver dag, men det skal under enhver omstendighet soves middag. To timer hver dag er satt av til dette formålet.

2. Det skal drikkes to røslige glass iskald rosehvin hver aften. Ikke mindre, men heller ikke nevneverdig mer.

3. Det skal gås en liten tur hver kveld, fortrinnsvis mellom de to glassene med rosevin. Da har man noe fint å se tilbake på og noe fint å se fram til.

4. Det skal konsumeres minst en time møkka-tv daglig. Tilbudet er bredt nå på sommeren, og jeg har med stor iver sugd til meg av underholdningstilbudet: "She's got the look" (supermodelljakt i målgruppa 35+), "Pinlige sykdommer" (gårsdagens episode ble reneste skrekkfilmen da vi blant annet fikk se hemoroidene i Adrians lodne stump på vel nært hold etter min smak) og enda flere greier som jeg ikke husker på stående fot.

5. Det skal ikke tilbringes veldig mye tid ved edb-en. I know, dette punktet er kjelkete og lite personlig utviklende. Men jeg må bevise for meg selv at jeg kan, også under manglende tilsyn. For det er jo ikke sånn at tilgang fører til økt bruk, er det vel?

6. Det skal gås på jobb, men det skal avspasseres littegrann i begge ender, slik at Bergljot ikke begynner å synes synd på seg selv.

Jeg mener jeg skal klare å følge denne masterplanen, iallfall har jeg klart det bra til nå. For ordens skyld må jeg nevne at det nok på et eller annet tidspunkt må vaskes og ryddes litt - selv om dette tiltaket ikke er prioritert i strategien.

Eller kanskje det ender med at jeg rett og slett ikke gidder.

7 kommentarer:

SURRESILJE sa...

For en plan! Tror jeg kopierer den jeg. Ikke det at det er noen hjemmealeneuke på meg i nærmeste fremtid, men det er viktig å stille forberedt. Lykke til. Og skål!

Gafflan sa...

Bästa masterplanen ever! Den ska jag spara i fall jag skulle bli ensam hemma.
Klem.

Bustenellik sa...

Hørs ut som en genialisk plan! Lykke til med gjennomføringa! Og når det gjelder den rumpestumpen; vi spiste kveldskos og zappa på TV akkurat i det den stumpen kom på nært hold. Bildet er fortsatt på netthinna mi! ÆSJ!

Heidi sa...

Liste til etterfølgelse! Jeg må huske å kjøpe rosévin på båten i morra... :o)

Pia sa...

Hvis du faktisk LETT begynner å gyve løs på vasking og sånn, trenger du så absolutt en strategi, ja.
Apropos "Pinlige sykdommer" - rart at akkurat DET sendes på TV, det er en del ser som absolutt burde sladdes, spør du meg. Har fått en del uønska bilder på netthinna etter å ha sett på det programmet.

Shy sa...

Ååå! God plan! Deilig å få vere heime åleine av og til :)

Monica sa...

Har kost meg i bloggen din, du skriver bra :o)
Er absolutt enig i denne lista di.