torsdag 13. mai 2010

Prinsessebursdag og påfølgende festligheter


Vilikke blir fem i morgen. Det skal feires i tre dager til ende, for det er visst vanlig å gjøre det sånn blant prinsesser. I morgen kommer en hel bande fra barnehagen, på lørdag kommer slekta og på søndag kommer småpikene i nabolaget.

Prinsessen selv er godt forberedt på markeringen, hun har telt ned siden jul sånn cirka. Den siste måneden har hun krysset av datoer i kalenderen, og den siste uka har hun forlangt prioritet og særbehandling - siden hun jo er bursdagsbarn. "Ikke før på fredag," bemerker jeg, men det mener hun visst at er irrelevant.

I dag har Bergljot bakt litt og laget gele. Gemalen, som er lærer og har fri (unnskyld, det heter visst avspassering) i morgen, får ta siste pussen i heimen. Han skal pynte kaken, bake muffins, rydde, mekke godteposene (som jeg synes er helt unødvendige, men som tydeligvis er obligatoriske) og dekke bordet.

Etter endt party drar Gemalen på vinsmaking, mens Bergljot får besøk av den fantastiske Frøken Frekkesen og hennes uimotståelige Filifjonka. Hvis Bergljot ikke er helt på felgen etter førsteselskapet, så gyver hun vel løs på nye runder med baking. Eller kanskje det kan utsettes til lørdag morgen, til vinsmakeren kommer hjem?

Etter tre dager med bursdag og en påfølgende 17. mai vil nok Bergljot være litt utladet. Det kommer til å passe dårlig, siden hun skal til København med jobben fra tirsdag til torsdag. Fryktelig krevende det også, med tanke på den sosiale biten med vin og nattevåk.

Jeg gjør mitt beste for å forberede meg til den nærmeste uka. Litt vin hver dag bør resultere i et brukbart grunnlag. Det er utrolig farlig å gyve løs på langstrakte festligheter uten en grundig oppladning når man er 40 +. Det fører fort til både migrene, nausea m/elgrop og brukket lårhals. Særlig nausea m/elgrop, i mitt tilfelle.

Og oppi alt dette skal Bergljot påvise og rigge til bunader m/tilbehør, flagg og 17. mai-effekter. Just nu kan hun på ingen måte gjøre rede for alt, og hun forventer ei at Gemalen har mye å bidra med. Annet en seg selv, da.

Men først altså prinsessefeiring. Juhu!

4 kommentarer:

Pia sa...

Grattis med bursdag - det er viktig med feiring i den alderen der...
Og jeg har visst også fri i morra, ja...;)

Elisabeth, innerst i veien sa...

O hoi, lykke til med hele maratonen. Tenker det blir en sliten vaskefille som returnerer fra Køben, en fornøyd sliten vaskefille. ☺

Trine sa...

Jeg kjente jeg nesten ble litt sliten av å lese dette... Lykke til og Have Fun!

Bergljot sa...

Takk takk. Jeg blir sliten, jeg også.