tirsdag 4. mai 2010

23 år

I går traff jeg et knippe jenter (damer?) fra gymnasietiden, jenter jeg ikke har sett på 23 år (gulp). Jenter jeg husker med perleøredobber, hullete 501-bukser, Pringle-gensre og Millet-jakker på midten av 80-tallet.

Vi var 16-17 år og sneik oss inn Alstor med lånt legitimasjon på onsdagene (eller var det bare jeg som gjorde det? De andre var vel kanskje litt mer skikkelige).

Det var i den tiden da ti Prince Mild kostet NOK 13,20, og da "alle" piker drakk Reiler vom Heissenstein og Martini Bianco (nei, ikke blandet). Bergljot bodde som eneste i klassen på hybel, og fikk (delvis som følge av dette?) fort en betydelig omgangskrets.

Nå har vi menn og unger og utdannelse og jobb, vi har hager og hytter og er speiderledere, sitter i korpsstyrer og leder FAU. Vi er blitt ansvarlige voksne (tenk det!). Vi (vel, kanskje ikke akkurat jeg) går på pilates og vi har sluttet å røyke. Vi er opptatt av konfirmasjoner, konebelte til bunader, jobb og stauder.

Vi har fått rynker i ansiktet, og vi har så vidt begynt å gråne. Litt tjukkere er vi blitt, også. Alle sammen. Noen har så store barn at de kan komme til å bli bestemødre snart, mens andre (jeg) har så små barn at vi kommer til å ha dem i huset til vi er pensjonister.

Mye er annerledes, men mye er likt, også. Tonen og kjemien fra gamle dager kom helt av seg selv, og jeg tenker at jeg har lyst til å møte damene igjen. Ja faktisk, det vil jeg.

5 kommentarer:

Osloskånskan sa...

:-)

Gafflan sa...

Det är en märklig känsla att återse gamla klasskompisar efter lång tid och ändå mer märklig är att man förpassas bakåt i ålder och blir 16-17 år på ett litet kick...fast man är fullvuxen. Underbart trevligt och skojigt :)

Karen i hagen sa...

Nydelig:)

Unknown sa...

Utrolig kor lite ein forandrar seg på 23 år! Ein er den same, litt meir vaksen og reflektert (forhåpentligvis...) men ellers nett lik som før. Sånn bortsett fra litt rynker valker og gråe hår, ja... :)

Trine sa...

Så koselig! Jeg var russ i 1990. Veldig mange av mine medelever har jeg ikke sett siden den gang. Det ser ikke ut som om noen (andre) har planer om å samle til jubileum. Så vi er et par stykker som driver og moter oss opp for å å samle Bardufossruss `90, en gang på høstparten. Men uansett: mine beste venner idag, er de samme jeg gikk på både ungdomsskole og videregående med. De bor alle stort sett i Oslo-omegn. Det er lettvint med disse jentene man har en historie med :)