mandag 17. mai 2010

Oppfinnelse (14)


Au au au. Jeg har så vondt i føttene at jeg bare har lyst til å sitte med dem høyt opp, jeg tror ikke at jeg orker å vifte med tærne engang.

Hvorfor skal det være så inni hesterumpen vondt å gå i bunadssko en hel dag? Typiske bunadsdager medfører ofte mye trasking og fotfølging av eget avkom - det er ikke til å tro at man akkurat i disse sammenhengene skal måtte humpe rundt på stive, harde sabeltannmokkasiner.

Selvsagt er det mannfolk som har pønsket ut utformingen på de jævla torturinstrumentene. De frykter nok at vi skal flykte fra dem, og at de ikke skal kjenne oss igjen når vi løper fordi de ikke klarer å skille bunadsdamene fra hverandre.

Jeg er bombesikker på at det er mannfolk som har designet bunadshodeplaggene også, de skal gjøre oss minst mulig attraktive og litt latterlige. Ingen sjekker opp ei voksen dame med blondekyse med sløyfe under haka, garantert.

Jeg skal finne opp ei fin bunadslue en annen gang. Denne gangen nøyer jeg meg med fottøyet - hva med å selge bunadsskospenner med borrelås eller trykknapp? Spenner som kan festes på dine favrotitsko, om det så er crocks eller joggesko? Billig, miljøvennlig og plassbesparende tiltak, skulle jeg mene.

Jeg hadde definitivt gått for Ecco-sandaler. Uten strømper.

10 kommentarer:

Pia sa...

Jeg har da for første gang tilbragt 17.mai innendørs (pga sykdom) og har sluppet det du beskriver her. Ingen hovne føtter med megavannblemmer i år! Fantastisk! Hodeplagget til bunaden min har jeg forresten "rotet bort"...

Karen i hagen sa...

Ha, ha, ha! (hoverende latterbrøl)
Jeg investerte for noen år siden i svindyre bunadsko - og nå bare tripper jeg rundt og gleder meg over hvert steg jeg tar som ikke knuser tærne! Heter noe sånt som "folklore" bunadsko - og jeg gir min dypeste anbefaling!
At jeg "trippet" rundt er vel forsåvidt en overdrivelse. For jeg gikk jo med blytung ullstakk og sølv nok til å brødfø en landsby. Ikke direkte attraktivt, nei. Men menn i bunad - å kjære vene, det er flotte greier det. Egentlig litt urettferdig.

Elisabeth, innerst i veien sa...

Huff. Jeg vurderer jo å anskaffe meg bunad, men synes det er mye klaging og syting som medfølger...☺ For jeg regner med at jeg ikke ville være noe unntak når det gjelder akkurat dette.

MammaMy sa...

Hm. I "mitt" tog så var det faktisk ein bunadsdame som gjekk UTEN sko, kun i strømpebukse..... Heilt sant. Tru det om du vil. ;)

Trine sa...

Jeg bruker bunadskoene (som jeg har til bunad jeg ikke bruker) til hverdags-innesko... Neida - tulla!

Snuskebassa sa...

Jeg har også investert i rådyre bunadsko. Og selv et par år etter kjenner jeg ingen tendenser til at de skal forme seg etter foten. Mon tro om jeg går for sjelden med dem? Kansksje jeg rett og slett skal innføre en fast rutine, for å forebygge vonde og klemte føtter.
Hadde kanskje vært noe å foreslå på jobben?
Klem fra LIV

Bergljot sa...

Kan det være at skoene er ok, men at det er føttene det er noe galt med da? Skoene var dyre, de heter Folklore og de er i passende størrelse (kapitulerte og gikk opp et nummer i fjor, etter år med lidelse). Det er vel hallux valgus'en som er problemet, antakelig. Møkkaføtter.

Madame Mim sa...

Jeg kjøpte nye for et par år siden. Billige og knallgode å gå i. De "riktige " skoene med sølvspenne og rød kant, var helt forferdelige.
De nye er kanskje ikke så fine, men pytt sann, det tar ikke lange stunden før de er grå av vegstøv!

Vibeke / Mammas Hus sa...

Jeg kjøpte de billigeste bunadskoene butikken hadde, og de er GODE! Husfliden anbefalte å legge penger i skoene, de dyreste var best. Ikke på min fot.... :P Og min er fiiiine også, med mulighet for å sette på egne spenner (jeg har da forgylt sølv til bunaden og kan ikke ha sølvspenner på ;P)

Men mine heter også Folklore, så mulig det er flere av disse siden du og ei til kjøpte de som svindyre (Evt. har vi veldig forskjellig syn på hva som er dyrt og ikke - mine kostet 350,-....)

Anonym sa...

No hay recomendaciones de ejercicios que se hacen con las dietas de tres dias.
La las que consume. Esto no requiere largas horas de sudoracin en un gimnasio o club de salud.

dietas para bajar de peso rapido Al echar un vistazo a los fundamentos de varias
de las dietas cuarto lugar. Simplemente disfrute del informe gratuito en mi sitio web.


Sugerencia: empezar en un da laborable. El trabajo ofrece distraccin
para usted, y ya que la mdicos debido a la la obesidad. Estas dietas se llevan a
cabo bajo la estrecha supervisin de los mdicos.
bajar de peso PrecaucionesCualquiera que est pensando de comenzar una nueva dieta debe
consultar a esto no es un "pase libre" para meter la pata y come muy mal,
pero no tienes que ser totalmente estricto contigo mismo.