mandag 10. mai 2010

De fleste ulykker skjer i hjemmet!

Javel.

Hver tredje brite skadet seg mens de hadde sex i fjor. Det var da rock'n roll på en mandag morgen! Hva gjør de feil, tenker jeg? Varmer de ikke opp? Skjønner de ikke at de må tilpasse aktivitetsnivå og øvelser etter kapasitet og alder? Har de rett og slett bare dårlig selvinnsikt?

Jeg har hørt at det kan være farlig å kopulere, man kan jo pådra seg både veneriske sygdommer og uforutsette graviditeter. Men at det er så utbredt (i UK, riktig nok) å skade seg under akten, det visste jeg ikke. Selv er jeg aldri blitt kvestet. I farten kan jeg ikke huske at jeg har skadet noen andre, heller. Ingen jeg kjenner har fått temporære eller permanente men (så vidt jeg vet).

Sexolog Kjell-Olav Svendsen uttrykker en viss engstelse for at den rapporterte skadefrekvensen fra UK kan få fatale (?) følger for den seksuelle utfoldelsen på Norske Kjøkkenbenker. Han synes at folk skal ta noen risker, sier han, for det er jo sånn livet er.

Det vil forundre meg noe om Det Norske Folk over natten nu vil omkalfatre sine seksualvaner som følge av en liten epistel i Verdens Gang. Uansett vil jeg komme med en liten påminnelse - eller et knippe pekefingre - la oss si at det er

Bergljots lille bidrag for å forebygge skader under seksualaktene i De Norske Hjem:

1. Varm opp - unngå strekkskader.

2. Gjennomfør Åpen Sikkerhetssamtale/risikovurdering/HMS-analyse før akten. Husk at det er for seint etterpå, når skaden er skjedd.

3. Velg forsvarlig arena for gjennomføring. Her er stikkord som alder og fysisk form høyst relevante.

4. Det er lov å si nei. Dersom du ikke har lyst på en runde i hengekøya eller stikkelsbærbuskene til naboen, si for all del fra.

5. Det er aldri for seint å snu (selv om du risikerer at partneren blir sur).

6. Har du lyst til å være med på noe du ALDRI hadde våget før? Tenk deg om en gang til. Dette kan skyldes midtlivskrise, demens eller påvirkning av rusmidler.

7. Husk alltid å ha førstehjelpsutstyr i nærheten.

8. Dersom håndjern, tau og teknisk utstyr er en del av akten i hjemmets lune reder, kan det være lurt å ha avbitertang/motorsag lett tilgjengelig. All teknikk kan slå seg på krøll.

9. Kjenn din makker! Det kan være direkte dumdristig å gyve løs på d-momentene dersom du ikke har undersøkt om den andre er kapabel til å følge opp.

10. Dersom en ulykke eller nestenulykke inntreffer - skriv en RUH (rapport om uønsket hendelse) i fellesskap. Dette for å unngå lignende episoder. Erfaringsdeling kan redde liv. NB! Dette gjelder ikke de erfaringene du delte med din forhenværende. De kan du med fordel holde for deg selv.

11. Dropp eventuelt hele sex-en. Avholdenhet er, og vil alltid være, det tryggeste. Det eneste du risikerer å miste da, er forstanden. Og muligens partneren.

Det var vel det, tror jeg.

11 kommentarer:

Gafflan sa...

HAHAHA...
Detta var väldigt moro! Jag har skrattat väldigt mycket. Allvarligt talat så blev jag förvånad över att man kunde skada sig när man hade sex. Nåväl, det är ju britter det talas om men eftersom norsk sexolog uttalat sig så får man anta att det bara är en tidsfråga innan detta tas upp till debatt även i Sverige.
Tack för bra tips Bergljot! ;DDD

Unknown sa...

He he! Du er god! Denne lista må printes ut og henges opp :)
Manglet kun eit punkt: Sjekk alltid nødutganger før du startar!

Bergljot sa...

Jeg er glad for å kunne være til nytte! Imidlertid ser jeg nå at jeg også burde hatt et punkt om trekk/vær/føreforhold. Trekk er jo livsfarlig for alle over 40, har jeg forstått, så slike bør unngå å sexing med vinduene åpne/ sexing utendørs.

Trine sa...

Jeg blir ikke 40 før til neste år... så trekk bryr jeg meg slettes ikke om. Alt det andre skal jeg memorere. Ser jo at denne huskelista er viktig på lik linje med førstehjelpsskrinet i hjemmet. Sa brura mens lattertårene trillet... Takk.

MammaMy sa...

Tji-hi! Lytt til erfarne fjellfolk. ;)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Åh, når det blir så mye stæsj å holde koll på blir jeg helt sliten og mister lysta....
☺☺☺☺☺

Osloskånskan sa...

...eller man kan ta en sjokolade isteden.

Bergljot sa...

Eller begge deler. Sex med sykkelhjelm OG sjokolade.

Anonym sa...

Har de regnet med skader på sjelen?

Bergljot sa...

Nei, vi holder oss til det konkrete. Det er vanskelig å kvantifisere og måle sjelelige kvestelser.

Anonym sa...

haha=) stikkelsbærbusk....au