tirsdag 25. mai 2010

Mer hærverk...

...men denne gangen selvpåført. Grafisk selvskading, kan man kanskje kalle det.

Min yngste og desidert travleste har kommet over en kulepenn, og med den har hun tegnet seg oppover både legger og lår. Jeg kan ikke skjønne at den som utførte kveldsstellet (kremt kremt) ikke oppdaget/tok fatt i dette forholdet i går kveld, men det får så være.

Spørsmålene som reiser seg nå er

a) Lar det seg gjøre å få bort kroppskunsten (vi snakker store mengder!) før levering i barnehagen? (Det er greit nok, eller egentlig ikke, at vi utøver omsorgssvikt, men vi vil helst unngå at barnehagen sender bekymringsmelding til barnevernet.)

b) Har hun tegnet andre steder? På veggene? Eller på møblene? Jeg tror egentlig at hun stort sett har bekunstet seg selv, hun liker det (vi kan ikke ha sminke lett tilgjengelig, for eksempel). Men sikker kan man aldri være.

c) De rare strekene Bergljot oppdaget på LED-tv-en i morges - er det riper (utført med penn) - eller er det noe som kan vaskes av? Kladdemerkene rundt stripene levner lite tvil om at ripene er menneskeskapte, og Vilhellerikke er nok p.t. under mistanke.

Uansett innser jeg at vaktholdet i heimen må forsterkes, særlig rundt hun minste. Om det så innebærer at vi voksne (ikke sammen, selvsagt, men annenhver gang, beinhard og ufravikelig turnus) må stå opp med småfuglene også i helgene.

Hun er vel dessverre for stor til å surres fast til sengen i babysafe (og siden hun stort sett ligger i min seng, er vel dette neppe noe gjennomførbart alternativ).

7 kommentarer:

Unknown sa...

Du treng ikkje stresse med å få vekk kropskunsten. Barnevernet er alt kontakta!
Makan til omsorgssvikt!


...seier ho som lar babyen sin leike med ein tom colaboks ho fant på gulvet, medan mor sjøl sit og bloggar...

Kroppskunst er jo også kunst...så den må få være der til neste bad! :)
Ha ein fin dag!

(Har ikkje kontakta barnevernet altså, hvis du vart i tvil) ;)

Bergljot sa...

Takk for det, du;-) Eg er uansett glad for at ho ikkje har brukt sprittusj...

Gafflan sa...

Kroppskonst ja...kreativa barn är ju alldeles underbart om det stannar på papper. Min yngsta var väldigt rask och flink på att måla olika delar av kroppen (och andra ställen) med kulpenna. Särskilt jobbigt blev det en dag då hon lämnats ensam med en penna och kom ner i köket med mörkblå ögonbryn. Behöver jag säga att färgen satt bra :D
Klem till dig.

Bergljot sa...

Ha ha! Ja jeg er glad så lenge hun ikke tegner seg i ansiktet (hun liker å kline godt på, det har jeg erfart når hun har vært oppi sminkeskrinet til søsteren. Huff. Tenk at femåringer har egen sminke nå til dags...) Klem;-)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Når hun blir tenåring og kommer hjem med en lekker tattoo over hele ryggen, da kan du bli opprørt. ☺

hh sa...

Been there, done that. Vi har streker overalt, men de verste er borte, tror jeg. Har ikke sjekka i det siste. :-)

Karen i hagen sa...

Er bare lettet over at henfallenhet til å tegne armer og ben fulle (og ansiktet her hos oss) er en utbredt lidenskap blant små mennesker.

Og jeg har blitt fortalt at flatskjermen nå må skrus opp på veggen - ute av rekkevidde for små kunstnere.