onsdag 5. mai 2010

Gemaler og tørketromler


Dette innlegget er tuftet på generelt grunnlag, slik at ingen gemaler skal føle seg spesielt uthengt. Jeg er nemlig litt opptatt av det.

Alle som innehar en gemal, vet at gemaler i prinsippet er skeptiske til tørketromler. Gemaler har nemlig lest, i 1995 eller deromkring, at tørketromler bruker mye strøm.

Siden bruk av strøm både koster penger og er ødeleggende for miljøet, vil en typisk gemal derfor heller henge opp 93 vaskekluter på et tørkestativ, selv om de blir steinharde og ubrettelige, enn å kjøre dem i tørketrommelen. (Ja, jeg kjenner til at det finnes noe som heter skyllemiddel. Men mange gemaler er også skeptiske til dette).

Gemaler flest vasker ikke så ofte klær. Fruer flest maser ikke så mye om det heller, for de vet at gemaler flest kan finne på å kjøre de underligste klesblandinger i samme vask.

Mange gemaler tar seg dessuten sjelden bryet med å lese vaskeanvisningen.
Eksempel 1: "All bomull tåler jo 95 grader!!!"
Eksempel 2: "Å! var det der ull? Det så jeg ikke."
Eksempel 3: "Jeg trodde at det røde badehåndkleet er vasket så mange ganger at det var trygt å vaske det sammen med de nye, hvite håndklærne."

Men altså når det en sjelden gang skjer, at gemalene slår seg løs på vaskerommet, på sitt eget vis, kan man være sikker på at de plutselig kan finne på å bruke tørketrommelen. Gemaler flest vil da ofte velge å tromle tøy som ikke er ment for tørketrommel, for eksempel fruenes nette undertøy og barnas bommullsgensere.

Når fruene da etterpå anmerker at plaggene har skiftet fasong, at de er blitt kortere og strammere, vil mange gemaler føle at dette er utrettferdig kritikk, da det bare vil være å strekke i plaggene. Da vil de gjenoppstå i sin opprinnelige fasong, nemlig.

Personlig skal jeg tromle meg selv i dag, for å krympe meg inn i garderoben min. Og for å bli litt strammere til sommeren. Blir jeg for kort, er det bare å strekke litt i meg.

For ordens skyld: Gemalen på bildet er ikke min. Men det er sikkert noen som eier/har eid ham.

5 kommentarer:

Gafflan sa...

Bra skrevet och att du generaliserade så att ingen gemål ska känna sig uthängd ;D
Vi har ingen torktumlare hemma, jag vet det är underligt, utan jag hänger tvätt på streck. Om min make, och då menar jag verkligen om, han hänger tvätt så hänger han kläderna så att dom liknar dragspel och är omöjliga att få släta utan att man måste stryka varendaste plagg inklisive troser och strumpor =D
Nu blev jag lite sugen på att köpa en torktumlare för det verkar ju väldigt bra att ha ur krymsynpunk, på mig själv alltså ;D

Karen i hagen sa...

ha, ha.
kjenner jeg meg igjen? ja:)

paaskeharen sa...

Er det ikke trygt å vaske røde håndklær med de øvrige? Hæ?

Pia sa...

Ingen gemal her i huset får nærme seg tørketrommel. Såpass konservativ må jeg bare være. Har sett resultatet fra gemal+vaskemaskin - det holder.

Knutine sa...

Gemalen her i huset får gjerne nærme seg alle tromlene...
Eneste han ikke er så flink til er å strekke tøy i fasong.
Og det verste-han bretter ikke genesere på samme måte som meg.....Grøss!
Men en ting får fruen gjøre helt alene,og det er å bruke strykejernet:-)9