mandag 30. november 2009

Dametur

Jeg har ikke liv til aa blogg om Frekkesen, men det har jeg heller ikke tenkt a gjoere. Fantastiske henne har tatt meg med paa tur, og det har vaert veldig fint. Damer paa tur gaar ikke i museer eller i gallerier. De sover lenge og laerer seg veien til handlegaten. Og saa gaar de fram og tilbake der saa lenge de har lyst.

De gaar inn i de butikkene de har hoert om, som H&M, Zara og slikt, og saa ignorerer de alt som har med folklore og kultur aa gjoere. Bortsett fra naar det gjelder oel og andre alkoholholdige drikker.

Frekkesen og undertegnede har dog vaert og badet seg i et stort og offentlig bad, det var veldig fint og ogsaa kulturelt, i og med at det er slikt de forlyster seg med i denne delen av verden. Bassengene var inne og ute, og de var omkranset av volumioese kupler og innefasiliteter. Noen var varme, noen kanonvarme og noen luktet kjemilab. Vi var i de fleste. Ellers har vi vaert paa den mest fancy restauranten i Ungarn (Gunnel) og den minst fancy (Burger King, ketchup not included).

Jeg har shoppet moderat (forbruksroedvin, trepuslespill til ungene og sugekoppknagger til badet). Frekkesen har utvidet sortimentet med vesker og sko. Ingen av oss har skjoent pengeverdien, men en Euro skal visst tilsvare rundt regnet 250 florinter foer dette igjen skal omsettes til NOK. I praksis faar vi det ikke til.

Naa reiser vi snart hjem, og det skal bli fint det ogsaa. Jeg savner halvdelen og ungene og til og med katten. Sengen ogsaa, her sover de paa betong. Hotellet var, bortsett fra betongen, kjempefint. Frekkesen er flink til aa fikse. Frekkesen kunne faktisk har jobbet paa reisebyraa.

Ingen kommentarer: