fredag 16. april 2010

Utrolig festlig... not


Vel vel. I går skulle vi få nye leieboere. Vi har skrevet kontrakt, leiligheten er vasket ned og alles war in Ordnung.

Til det tikker inn en SMS i går kveld: "Sorry, we can't rent the appartment. My husband lost his job, and it is too expensive".

Oppsigelsestiden er tre måneder - men det har de ikke tenkt å betale, sier de, for de har jo ikke penger. Og her sitter vi og må forberede torpedovirksomhet og inndriving - noe som er både frustrerende, tidkrevende og muligens også nyttesløst.

Hadde jeg vært overbevist om at fyren virkelig har mistet jobben, hadde jeg muligens klart å utøve litt empati. Kyniker-Bergljot tror ikke på dem. Hun regner også med at de blir veldig utilgjengelige framover, og at de rømmer landet hvis vi presser på her.

Dumt, når de i prinsipper er ansvarlige for tre måneders husleie + litt til - tilsvarende vel 30.000 kroner.

Dette skal bli festlig, kjenner jeg;-/

Tillegg:
Og det er ikke det at jeg er aldri så lite sekptisk når det kommer noen som snakker gebrokkent engelsk (polakker?) for å se på leiligheten snart. Men jeg lar tvilen komme dem til gode, inntil videre.

9 kommentarer:

Osloskånskan sa...

Ut med huggtanden Bergljot!

Tenkerbell sa...

Oioioioi... Møkkafolk!!!
Her er det bare å sende ut krav umiddelbart, send første måneds husleie samt dine kostnader i forbindelse med reutleie (finn-annonse, etc). Kravet kan opp/nedjusteres etterhvert. Husk å overholde frister, slik at forliksrådet ikke stopper saken, når den en gang kommer dit.

Lykke til:)

Gafflan sa...

Usch då! Det är ju en massa pengar. Pengar som onekligen är jättebra att ha. Jag hade heller inte trott på deras historia.
Som det är nu så kan dom i alla fall inte rymma från Norge med flyg, just nu i alla fall.

Elisabeth, innerst i veien sa...

Æsj, det var noe drit. Har en venninne som har strevd med noen leieboere - mye arbeid. Så dere får tenke etter om dere orker slitet, dere har jo nok Troll å hanskes med...

Bergljot sa...

Bergljot har forfattet et gripende brev på norsk og engelsk, der jeg minner det om kontrakten og hva de har forpliktet seg til. Så får vi se. Men jeg er fortsatt pessimist. Enda en trøst at de ikke kommer seg til Polen med fly, gafflan:-) Takk for at du fikk meg til å le.

Lina sa...

Synes at de kom med en litt dårlig unnskyldning... De kunne kommet på noe mer trolig som; "Sorry, we got the plague - dont want you to catch it" eller "Sorry, our cat is homesick!"...

Lykke til med torpedovirksomheten...

Pia sa...

He he, sånn kan det gå! Lykke til med jakt, selv om jeg nok er pessimist på dine vegne og tenker at løpet er kjørt...

paaskeharen sa...

Broren din kjenner heldigvis noen fra Fjells Angels.

Bergljot sa...

Jo, men broderen er sikkert i Farsund og kliner, så jeg regner ikke med at det er så mye hjelp å hente der.