torsdag 8. april 2010

Grøss og gru

Jeg hadde ikke jublet veldig om jeg hadde møtt på denne her. Jeg hadde dødd. På flekken.

Jeg ser ingen grunn til å finne/påvise slike krapyl heller - bortsett fra at man da får avdekket hvor man aldri, aldri skal reise på ferie. Galapagos er et typisk ikke-reisemål, synes jeg.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Som du sier så finnes det lite paraplydrinker og grilldress på Galapagos.

Men i stedet får du se en unik natur og dyr som nesten regnes som dinosaurer.

Kanskje du har det best av å bli sittende i lenestolen på Larkollen Camping.

Bergljot sa...

Du verden;-)

Anonym sa...

Så enig med Anonym, men kanskje det ville være en ide å sende Bergljot og likesinnede på chartertur for å utvide horisonten en ØRLITEN smule!

Bergljot sa...

Søte dere, "Anonym" og "Anonym": Jeg var sikkert veldig upresis i innlegget mitt siden jeg ikke klarte å formidle synspunktet mitt på en god nok måte. Øgler og reptiler og lignende har livets rett, i likhet med alle andre skapninger. Men jeg forbeholder meg retten til å forsøke å unngå å treffe på dem, og følgelig slippe å dra på ferie til steder der sannsynligheten er høy for nettopp dette. Så vidt jeg vet er dyrelivet på Galapagos truet, blant annet på grunn av turisme - så kanskje flere enn meg burde holde seg unna.

Helene sa...

Hehe, hvis du først skal treffe på en varan så må det være denne, da den livnærer seg på snegler og frukt, og ikke Bergljot-biff! ;)

Bergljot sa...

Godt poeng :-)

Gafflan sa...

Jag vill heller inte åka till öar bebodda av dom varelserna. Skit samma om dom äter frukt och grönt för jag VET ju att dom finns där!
Kram.

Anonym sa...

I en tid der verden trues av en global klimakrise og ytterligere industialisering, som truer det biologiske mangfoldet mer enn noen gang tidligere i menneskehistorien, så blir jeg bare så oppgitt over at noen faktisk klarer å sette en "jeg er 14 år og synes alt er æææææsj ass..." spinn på dette. Gled deg heller over at denne stakkaren har klart å overleve helt uten hjelp fra deg.

Bergljot sa...

Å! Det er altså sånn at jeg er imot biologisk mangfold siden jeg er redd for krypdyr? Greit å få en forklaring fra noen med innsikt;-)

Kristian sa...

hallo kjetting, ta det med ro for nå flyter ankeret. Dette er ikke et krypdyr. Dette er en mellomstor Varan. Den er ikke farlig for hverken mennesker eller andre krypdyr, bortsett fra snegler. Jeg ser lignende vesener daglig der jeg bor og det er bare koselig. Som å ha en rev eller et rådyr på besøk.

Anonym sa...

Varan er da absolutt et krypdyr Kristian! Tilhører gruppen skjellkrypdyrene.
(Noen mener en underorden av denne gruppen da Varan har flere likhetstrekk med slanger enn øgler.)
Og til dere andre som kommenterer her: Det er da for søren meg forskjell på redsel for krypdyr og en gi f... -politikk angående klimakrise og biologisk mangfold!
Les dette for det det er og ikke legg mye annet i dette. Ikke rart det er mye krig i verden med slike trangsynte duster som dere. Morsom blogg forresten Bergljot!
Hilsen en som jobber med klimaproblematikk og tap av biologisk mangfold daglig.

Bergljot sa...

Tusen takk! Den trengte jeg;-)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Nå har jeg detti av. Vil bare si huff til det forrige innlegget. Huff, stakkar deg. Føttene er viktige, ikke godt når de ikke er funksjonelle. Håper det løser seg på en måte så du igjen kan spankulere i 10cm høye gullsko.

Pia sa...

Vedlig så debatt det ble på grunn av en varan...
Vel, jeg har verre dyr jeg helst ville ha unngått...

Anonym sa...

Hei noen her som kan si noe om antall generasjoner bakover i tid mellom en slik øgle og en annen øgle? Ser ganske like ut spør du meg. Mere like enn mange hunderaser, etter utseende å bedømme.