onsdag 28. april 2010

Sanksjoner?


Som tidligere omtalt har Gemalen begynt å rydde i garasjen. I den forbindelse opprettet han et depot i innkjørselen vår, også dette grundig utredet, drøftet og kommentert i fjasebloggen.

Depotet er meldt inn til Myndighetene - meg - som midlertidig. Men det ser ikke ut til at den ansvarlige - Gemalen - har nært forestående planer om å fjerne objektene.

Nesten tre uker er gått siden et knippe vinterkrukker, en skiboks, to stk. plaskebasseng (hvorav ett frognerbad), en parasollfot og ett akebrett ble dandert utenfor inngangsdøra vår, og Myndighetene - fortsatt meg - vurderer sanksjoner.

Lysistrata ville nok ha gått til pulestreik per omgående. Hun ledet jo kvinneopprøret i Aten under den peloponnesiske krig, da damene ville ha slutt på ufreden. Jeg er ikke helt der ennå - men avviser ikke at denne strategien kan bli aktuell i neste omgang, hvis ikke annet fører fram.

Akkurat nå heller jeg til å innføre dagmulkt:

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi:

Dagmulkt (juridisk) er et bestemt kronebeløp som en leverandør må betale for hver dag ytelsen er levert for sent. Også ordene dagbot og døgnmulkt blir brukt i dagligspråket.

100 kroner dagen tror jeg må være et passende beløp. Hvis Gemalen kan dokumentere dårlig cashflow, kan dagmulkten for eksempel omgjøres til innsats i heimen. Vaske bad eller legge unger, for eksempel.

Eller kanskje jeg rett og slett skal legge ut et bilde av skrothaugen hans i bloggen? Sammen med et bilde av ham? Gemalen oppi skrothaugen? I disse Web 2.0-tider kunne jeg sikkert latt leserne mine bestemme avstraffelse, altså stemme over alternativene

a) pulestreik
b) dagmulkt
c) gapestokk i blogg

Men det får bli i neste omgang. La oss si hvis jeg fortsatt har deponi i innkjørselen om 14 dager?

10 kommentarer:

Trine sa...

Ha-ha. Pulestreik. Jeg elsker det og er herved lagt til i Ordlista mi. Jeg tror kanskje dessuten at det rammer hardest (selvfølgelig utfra hvor godt vant han er). Dagmulkt er vel kanskje bare penger ut og inn fra samme sparegris? Og er han som min mann: gapestokk hadde prellet rett av! Nei, Pulestreik!

Vi skal giftes sa...

Hihi! Det som er synd med innføring av pulestreik er jo at den rammer deg også....! ;) Men Siden det var et fantastisk bra ord, så stemmer jeg også for pulestreik! ;)

Bergljot sa...

Dere kan jo ikke stemme alt nå!!! Hvis ikke dritten er vekke innen la oss si 12. mai, skal jeg se om jeg får til å lag en spørreundersøkelse. I enkelte hjem vil pulestreik være ris til egen bak for mor, i andre hjem vil det knapt merkes for noen av partene. Jeg er litt usikker på om jeg vil la oss teste på dette området ;-)

Gafflan sa...

Haha...
Alternativ nr 1 låter väldigt effektfullt. Det tycker jag du ska avända.
Klem.

Anonym sa...

Bare slutt å drikk for mye/feil vin, og ta deg av barna, så skal du se det blir fortgang i sakene...

Bergljot sa...

Å! Er du her også;-)?

Knutine sa...

Morsomt skrevet...
jeg vasket rundt på badet for 12 dager siden.
Spurte om hjelp til å dra frem og vaske bak dusjkabinett.Det kom ingen....
Jeg har ikke sagt noe,men må innrømme at det har vært vanskelig.
I dag forsvant min kjære etter middagsluren,hvor var han?Jo,på badet.Nå er det vasket ferdig-og mannen fikk ros og kaffe etterpå....

Ha en fin ettermiddag.... Wenche

Pia sa...

Jo, da, vi stemmer alt nå. Kjør på med samtlige tre sanksjoner. Det vil nok svi! På pungen! I pungen!

Elisabeth, innerst i veien sa...

Vi vil stemme NÅ! La oss starte med et bilde av stasen til denne mannen - altså skrothaugen...den han har lagt i innkjørselen. Så kan du følge opp med både dagmulkt og pulestreik, du får selv avgjøre hva som svir mest.

Bergljot sa...

Ha ha ha! Vi kommer tett opp mot lynsjing da, gjør vi ikke?