onsdag 14. april 2010

Pludring om pupper og pottetrening

Pingu Vilhellerikke (2,5) skal begynne i "stor avdeling" i barnehagen til høsten. Dette faktum er en sterk driver i forhold til ENDELIG å avvikle ammingen (kremt kremt), noe Vilhellerikke og jeg har strevd med i ett års tid. (Helt sant. Jeg proklamerte høylytt at vi drev på med avvenning, i denne bloggen).

Jeg er nok mer interessert i å venne oss av enn hun er. Vilhellerikke ser ikke problemet - hallo, selv om hun har jeksler og hår, snakker og veier 16 kilo, kan hun da vel få pupp? Og det gjør vel ingenting om hun tafser nedi kløfta (u-dalen) for å få seg en sup, med 40 tilskuere? Nehei.

Men det går jo ikke an å amme en unge som går på stor avdeling i barnehagen, selv om hun i rettferdighetens navn kommer til å være en av de yngste der. Vi får strupe puppene og sette dem inn med Dijon-sennep, jeg har hørt at det skal virke preventivt. Iallfall på velvoksne babyer.

Og så har vi visst en jobb å gjøre med pottetreningen også innen august. Iallfall er det fint om vi i det minste klarer å lure henne til å prøvesitte potta - eller den lille doringen. Per i dag blånekter hun. Mulig eneste utvei er å teipe henne fast til toiletten eller potta - med sølvteip. Eller feste henne med Karlsons lim?

Vel vel, det var mange store tanker om viktige avgjørelser og milepæler på morgenkvisten. Nå skal jeg helle i meg en espresso, legge håret og gå meg en tur i det fine været. Hjemmekontor (eller var det gjemmekontor) er en strålende oppfinnelse.

4 kommentarer:

Gafflan sa...

Det är svårt att starta avvänjing det vet jag också. Min yngsta var nästan vuxen, nåja mer i ålder med din, innan hon slutade. Hur det gick till vet jag inte det bara hände.
Lycka till!

MammaMy sa...

Så bra, då har du noko å driva tida med utover sommaren.. ;) ALLTID kjekt å lesa i bloggen din. Kjem til å leva lenge eg, som får meg så mykje latter her i cyberspace. tænkju

Pia sa...

Ja, ja, du veit mitt motto - Det går seg til! Hun finner nok fram til doringen innen skolestart. Og forhåpentlivis finner hun veien bort fra brystene og over på noe mer aldersadekvat. Good luck!

Bergljot sa...

Det ser så mye snakk om hvor vanskelig det er å begynne å amme, det er visst bare jeg som strever med å få til å slutte... Men takk for support, folkens.