onsdag 21. april 2010

Garasjerensking, og tjuver WANTED!


Gemalen har i det siste vist interesse og endog initiativ til å ta fatt på garasjerotet (der blant annet kanoen bor, vet dere). Jeg stiller meg oppmuntrende til dette, det skal i sannhetens navn bli fint å få plass til i det minste en av bilene.

I denne prosessen har Gemalen vært på IKEA og Biltema for å handle seg reolsystem til å smekke opp på garasjeveggen der det ifølge hustegningene skal være boder. Han har også begynt å sette ting opp i disse hyllene. Riktig lovende, er det.

I kjølvannet av ryddekrampen kom trampolinen ut fra vinterhiet sitt. Den er nå opprigget på terrassen, og det er nabolagets unger også. Har man trampoline, har man aldri unger uten venner. (Inntill de knekker beinet, kanskje, da blir vi vel uvenner med foreldrene siden det visst er vårt ansvar).

Gemalen har også opprettet et lite depot i innkjørselen. Jeg håper det er midlertidig, selv om det er nesten to uker siden han anla fyllinga. Der ligger det forskjellig - blant annet akebrett, skiboks og et overdimensjonert plaskebasseng, populært kalt Frognerbadet. Terrassekrukkene lufter han også.

Etter at jeg minnet ham på at vi bor i et byggefelt nå, og at tjuverier forkommer, havnet pulken inn i garasjen igjen. Det andre er tydeligvis så lite attraktivt at ingen gidder å knabbe det. Det er i grunnen synd, for meg kunne de bare tatt hele rukla, kanskje med unntak av skiboksen.

Særlig vil jeg gjerne bli kvitt Frognerbadet. Vi har ikke plass til det, halve terrassen består jo alt av trampoline, og resten av tomta er anleggsområde. Jeg fikk sammebrudd da gemalen i sin tid kom drassende med F-badet. Det var 30 grader i skyggen, jeg var høygravid og han fikk oppdraget med å skaffe et lite basseng til våre da to små (på to og fire).

Jeg så for meg noe lite, håndterbart og søtt. Bassenget vårt er ingen av delene, det har høye vegger og en diameter på sikkert minst fire meter, minst. Og det har renseanlegg. Ikke akkurat noe for småunger, og slett ikke noe man setter opp i et byggefelt fullt av andres småunger.

Må man sette opp plakat og invitere tjuver nå for tiden?

"Fullt funksjonelt basseng ligger klart til avhenting i xxxveien 2. Ekstrautstyret lagt ved. Kan hentes i nattens mulm og mørke når huseier sover. Ta gjerne krukkene også."

11 kommentarer:

Gafflan sa...

Vi har hela källaren och vinden full av icke önskvärda saker. Nu fick jag en idé om att kanske vi skulle placera ut allt i trädgården och se om vad som blev kvar. Har jag tur blir jag kanske av med lite krafs ;D

Elisabeth, innerst i veien sa...

Lykke til med det prosjektet. Om du ønsker deg et lite bad, et sånt i plast formet som en båt, så vi har vi ett stykk som er til irritasjon i boden vår. :-)

Bergljot sa...

...kanskje vi skal bytte? Du får Frognerbadet, og så får jeg båten?

frk. Figenschou sa...

eh, jeg tror det motsatte kommer til å skje. folk ser at det ligger masse skrot på plenen deres og i nattens mulm og mørke slenger de sitt eget skrot der og.

vent og se, sier jeg bare.

paaskeharen sa...

Plystrer på en låt av Øystein Sunde.

Bergljot sa...

Hm. Barkebilleboogie?

MammaMy sa...

Eller så kan du arrangera ein annleis givvavey her i bloggeland? ;)

Trine sa...

Jeg ler meg fillete. Jeg tror jeg skal komme på besøk til deg: Jeg trenger virkelig å se at jeg ikke er alene i verden om å ha det sånn som dette. Vi gjorde nettopp det samme (på initiativ fra meg) med hyllesystemer langs hele den ene garasjeveggen. For her ligger jo som nevnt også denne kanoen vår - og en hel del annen skit. Og vi har heller ikke plass til bil i garasjen.
Og jeg er redd Frk, F har rett: pass deg for å bli feltets nær-søppeldynge... Haha.

Bergljot sa...

Jeg setter ut revesaks, så naboene kan bare prøve seg! (Bare ikke tjuvene går i samme fella?) Aasen (eller Vinje?) sa vel en gang at "det er hugnad i sams undergang". Det er ALLTID en trøst å vite at andre har det på samme måten (helst verre), Trine!

Unknown sa...

Nei tjuver er ikkje kva dei eingang var. Før i tida, i gamle dager, tok dei til takke med det som var lett tilgjengelig. Nå skal dei helst har PC'er, TV'er eller fotoapparat, men ikkje kva som helst PC, TV eller fotoapparat. Ein gammal stasjonær-PC vil dei nok ikkje ta til takke med. Heller ikkje eit TV med stor klump bak (uansett kor stort og fint det er...) Og det nytter ikkje å legge fram eit eldgammalt digitalkamera som er meir enn 2 år. Nei, dei sikter seg inn på nye Mac'er, 50" flatskjermer og store, svindyre digitale speilreflekskamera med digre linser...
Men ellers får du ha lykke til med basseng og krukker!

Bergljot sa...

Jeg likte bedre de tjuvene vi hadde før.