fredag 9. april 2010

Stakkars Mann


Gemalen: "Mange av damene på jobben skal på kurs i kveld.

Bergljot: (Litt, nei veldig, fraværende) "Ååååh. I hva da?"

Gemalen: "Kakepynting. Det er en konditor som holder kurset. Blant annet skal de lære å lage marsipanlokk."

Bergljot: (Oppmerksom nå, men litt vantro): "Går de på kurs på fritiden for å lære å pynte kaker? Kunne du tenkt deg å være med?"

Gemalen: "Det er jo bare damer som ha meldt seg på, da."

Bergljot: (Rystet) "Men hva i all verden er vitsen med å kunne lage marsipanlokk, da? Vi spiser jo nesten aldri kaker her i huset!"

Gemalen: (Litt fornærmet?) "Nei men det hadde vært artig å kunne det."

Bergljot: (Strengt) "Marsipankake kan vi kjøpe hos konditoren ved behov. Ingen lager sånt selv."

Å for en slem kone jeg er. Her kommer den lille mannen min hjem om betror meg at han har lyst til å lære seg å pynte kaker, og så avfeier jeg ham som om han skulle være en raring (vel, jeg synes det er litt rart, men han er for all del ingen raring.)

Jeg kom til å tenke på noe lillebror min sa en gang i tiden: "Hjemme hos dere er det liksom du som er mannen og han som er kona." Bakgrunnen var vel at det var Gemalen som stelte blomstene, laget mat, gjorde opp fisk og syslet rundt i heimen.

Jeg gjorde ingenting av dette på den tiden, men om sant skal sies gjorde jeg ingen "manneting" heller, bortsett fra å ligge på sofaen og se skisyting på tv. Og kjøre motorsykkel. (NB! Jeg har gjennomgått en viss utvikling etter at vi fikk børn!)

Hvis Gemalen vil prefeksjonere seg innen kakepynting, skal han få lov til det. Jeg skal være støttende og oppofrende og engasjert. Så får vi heller se bort fra at ingen av oss er så veldig vil begeistret for marsipankake.

5 kommentarer:

Pia sa...

He he, kjenner meg - eller oss -igjen! Her er det mannen som stuller med planter og hage. Jeg lager middag, men sånn "ordentlig" mat som ribbe og steik og sånn må han ta seg av. Og skulle vi noen gang finne på å lage ei marsipankake, hadde jeg nok satt det bort til ham, ja.

MammaMy sa...

Send mannen på kurs! At det er en nyttig ting kan ingen komme fra. God dag til deg:)

Gafflan sa...

Så kan det ju vara, att det är självklart att det är frun som ska vara huslig och pynta både kaker och hem. Nej, jag är inte huslig, kakelaging är inte min speciallitet heller så om min gemål skulle vilja gå kurs i lära sig lägga marsipanlock på kaker så ska jag också vara stöttande och förstående ;DD
Ha en superskön fredag.
Kram på dig.

Ingeborg B. Hansen sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

Hihihi,morsomt:) Men de fleste konditorer er, eller var iallefall.. mannfolk:) Så da får du bare sende han på kurs:)