tirsdag 23. juni 2009

St. Hans

Dette har vært en fin og sjelden dag. Vaniljedeigen har tilbrakt eftermiddagen med viv og børn, solen har vist seg frem og kjernefamilien har grillet og feiret midtsommer. Jeg husker faktisk ikke sist vi fant på noe sammen. Rollefordelingen er fast - far bygger, mor passer hus og heim. Men altså ikke i dag.

Tidligere på dagen hadde Vaniljedeigen og viv et raid på Bild og IKEA, vi så på garderobeløsninger og kjøpte noen avsindig dyre spoter. Og spiste softis; jeg kan ikke gå inn dørene på IKEA uten å få is på hjernen. Etterpå ble det en kjapp tur til luftslottet. Det blir stadig ferdigere der, men det gjenstår nå litt også. Vi har nok akseptert nå at det neppe blir flytting før etter sommeren.

Vi hentet ungene sammen, fem på halv barnehagens stengetid siden vi havnet oppi noe asfaltering. Så begynte far å skrape grillrist og tilberede pølser, mens mor begynte å fylle vann i plaskebassenget. Bassenget er ganske digert, så det tok både vinter og vår å få vannstanden opp til de akseptable åtte centimetrene (Pingu skal jo oppi der. Det betyr permanent fjære). Kaldt vann fra vannslangen og ørten bøtter varmt vann fra vaskerommet for at børnene ikke skulle fryse på seg lungebetennelse.

Idyllen varte sånn cirka fire minutter. Da hadde de kavet og plasket en hel del og var ved relativt godt mot. Men noe duppet i vannskorpen. Det viste seg å være tre dryge bæsjer. Det ble litt oppstandelse med å fiske opp lurkene, tømme ut vannet, vaske bassenget, dusje ungene og fylle i på ny igjen, men må man så må man. Men denne gangen fikk de bare kaldt vann.

Så nærmet det seg ferdigstilt pølse og oppdekket bord og alt mulig - og da satte Vilikke i et vræl. Hun var blitt bitt av en veps, stakkar liten, på skulderen. En vepsestamme har bosatt seg under terrassen vår, og den vil visst helst ha utearealet for seg selv. Pingu ble stukket like etterpå, ved øyet, det ble enda mer tårer;-( Da gikk far til motangrep med tennveske, forhåpentligvis flytter vepsene nå.

Etter grillingen har det vært omtrent som vanlig, med de vanlinge ritualene med vasking, tannpuss, lesing, synging og legging. Og drikking, tissing, krangling, sladring og skriking. Vaniljedeigen har reist til Luftslottet, og jeg må ta fatt på husmorgjerningen. Helt greit det, for det har vært en fin og sjelden dag.

Ingen kommentarer: