tirsdag 16. juni 2009

Bare rør

I likhet med Frekkesens driver Vaniljedeigene med husbygging. Mange ganger er det ganske kjekt, særlig når ting går på skinner og alt ser fint ut. Når det ikke går på skinner, blir man ganske matt. Og litt rasende også.

Just nu er det rørleggeren som er i unåde. Her om dagen oppdaget gemalen at rørene som går ut av den flislagte veggen på badet ikke er der de skal være. Det vil si, det ene kommer ut der det skal, det andre er feilplassert med 20 cm. Konsekvensen er at baderomsinnredningen ikke passer. Nå ser det heldigvis ut til at de klarer å fikse det med å vinkle rørene til. Og vi hadde i grunnen bestemt oss for å tilgi dem.

Men det var i går; i dag ringte rørleggeren for å bekjenne at han hadde kommet i skade for å bore enda litt feil. Denne gangen på kjøkkenet. Dessverre hadde han sett litt feil på tegningene, sa han, så rørene til vasken på en måte ikke kommer ut av veggen der de skal. Og vasken kan jo ikke være der, for der skal jo oppvaskmaskinen være.

Han mente vi bare kunne bytte om på noen skap, og så, vips, kunne alt løses, men så lett slipper han ikke. Oppvaskmaskinen må selvsagt stå i nærheten av vasken. Regner med at de må ta ned veggplatene og skifte dem ut. Og at det må males på ny. Og bores nye hull.

Lurer på hvor lang tid det vil ta... Og om det i dette tilfellet er på sin plass å være litt langsint. For jeg føler meg litt fristet til å fortelle at rørleggerarbeidet er utført av..... Zig Haldorsen. Og at det ikke er vi som har inngått kontrakt med dem, for vår tomt har byggeklausul.

Håndverkere, altså.

1 kommentar:

Frk. Frekkesen sa...

Brenn ned sjappa, sier nå jeg