mandag 29. juni 2009

Hvorfor, hvorfor?

Nå skal jeg slå beina under et av mine tidligere innlegg, men det får så være.

Mitt lokale kulturformidlingsorgan, Aftenblodet, har i år igjen vært på tokt på Ungkarsfestivalen i Suldal. Landsdelens bladfyk, fru Hjorteland, har forlystet seg med å lage reportasje med slideshow og greier på nettet. Tydligvis har hun særlig bitt seg merke i at mange var trøtte og sov, og at dette da antakelig tyder på at det går hardt for seg.

Det siste bildet i serien viser noen fagre, lettkledde blondiner, med følgende bildetekst: Festivalen er slutt søndag, men det blir nok nye muligheter neste år. (Foto: Heidi Hjorteland).

Greit nok at det er mye rølp på festival, det vet selv jeg som nesten ikke har vært på noen. Men Jeg har en ekkel følelse av at så snart noe slike avvikles i Bygdenorge, så er det et mål i seg selv å latterliggjøre og stigmatisere.

Sandvolley-VM i Stavanger, som har gått parallelt med Ungkarsfestivalen, var nok også en fyllefest, for noen. Det samme er jeg temmelig sikker på at helgens Rogafest var, uten at den frie pressen har valgt å vinkle så mye på det. Her går det i superlativer som "Sommer-idyll" og "Knall-åpning".

Saken er at det festes og sjekkes(!) på alle typer festivaler, både på landet og i byen. Og at det må være mulig å rapportere fra slike steder uten å blendes av sine egne forutinntatte holdninger og fordommer.

2 kommentarer:

paaskeharen sa...

Reagerte på det samme. Litt av en ryfylke-ambassadør. Bitter, kristen kjerring.

Frk. Frekkesen sa...

Leste i aftenbladet i går at du er sånn veldig tilhenger av bolleyballturneringa??? Jeg vil tro at BU-leir på Etne var mer rølpete enn det disse byasene driver med.