mandag 3. juni 2013

Missions completed. Bergljot får ting gjort når hun må.

Bare så det er sagt. Jeg drakk opp belønningen før jeg utførte helgens plikter (nei, vi snakker ikke om puling. For så vidt.). Proseccoen røk fredag kveld, i godt lag med Ruth Kristin.

Forrige gang jeg nøt et aldri så lite glass (+++) med Ruth Kristin (når jeg tenker meg om, var det bare jeg som drakk), endte det med den totale forferdelse (se tidligere innlegg om whisky). Denne gangen gikk det pent for seg, så læringskurven er forbilledlig.

Men!! Forut for proseccoen fikk jeg faktisk eksperdert selvangivelsen ved hjelp av Bodils pc og Altinn. (Jeg er jo ikke på nett hjemme, det viser seg at jeg må reprogrammere "den hvite boksen", og den har jeg ennå ikke funnet).

Lørdag malte jeg den jævla køysenga. Siden det jeg trodde var maling ikke var maling men heftegrunn (?), så ble det før det igjen en tur til Coop Bygg. Det var bra, for da fikk jeg samtidig anskaffet meg en Gardena hann til slangen min, så nå kan jeg teknisk sett vaske bil også (men jeg har egentlig bestemt meg for å finne en sånn kebabvaskemann, etter tips fra Maria).

Senga ser hvit ut nå, men jeg ser jo at det er gått litt fort i svingene. Det er dråper hist og her. Ikke alle er mine, for senga var jo malt fra før ved minst to anledninger. Kanskje jeg rett og slett skal investere i sandpapir for å toppe verket - eller kanskje jeg rett og slett skal la være. Hvem vet.

Siden belønningen var konsumert før oppgavene var utført, så jeg meg nødt til å sette opp en alternativ premie. Før jeg visste ordet av det, hadde jeg bestilt tolv dype tallerkener til serviset jeg nylig kuppet på finn.no. De koster omtrent like mye som hele rukla jeg kjøpte brukt, men det jobber jeg med å fortrenge.

Fortrenging er jeg god på, så det går nok bra.

12 kommentarer:

Shy sa...

Slike malingsdråper overser eg glatt!!
Godt jobba!

Elisabeth, innerst i veien sa...

Maling er no dritt. Alle premier er fortjent.

Pia sa...

Shopping hjelper mot det meste, og det å kunne fortrenge er en bra egenskap.

Anonym sa...

Synes du vanligvis skriver morsomt om livets opp- og nedturer. Som man kan kjenne seg igjen i. Men du trenger kanskje ikke bruke ord som en kan forvente å høre av pubertale tenåringer? Vi forstår det likevel.

Maria sa...

Rør for all del ikke malingsdråper. De må pusses inn til marg og bein, og jeg tror faktisk ikke det blir bra uten sparkling, som igjen med fører venting og ennå mer pussing, og så ekstra lag med maling fordi sparkelen suger ekstra maling. Køyesengbeboerne vil takke deg for alle størknede malingdråper - i allefall når de blir voksne.

Og folk som ikke liker pubertale formuleringer burde jo være voksne nok til å ikke legge igjen anonyme kommentarer! Fysj - kun anonyme komplimenter mottas!

Anonym sa...

Knekker ofte til av latter av det Bergljot skriver her i bloggen. Og jeg ler og fryder meg selv uten at jeg trenger å lese slike ord.

Men hvis B er fortrolig med både bruke p-ordet (og andre uttrykk) i daglig kommunikasjon med sine barn og andre - så er det helt greit for meg. Tenkte kanskje mest på ungene hennes jeg, siden hun selv sier at hun ikke er så anonym i bloggverdenen lenger. Men jeg vet jo ikke hva som er ok å bruke av ord og uttrykk i familien/slekta.

Bergljot sa...

Hei anonym:-) Takk for tilbakemelding. Det kan godt hende at jeg er litt drøy, for jeg personlig har ikke noe problemer med p-ordet (som likevel verken sies eller skrives på daglig eller ukentlig basis). Og jeg tror vel egentlig ikke at det går ut over ungene mine heller. Men er jeg støtende, beklager jeg det (selv om jeg ikke kan love at det aldri skal skje igjen).

Anonym sa...

Seriøst? Tåler såpass - hvis ikke får en holde seg til interiørbloggerne.... ;) I :)

Anonym sa...

:knegg: Jeg reagerte ikke på p-ordet i det hele tatt, jeg bare satte kakaoen i vrangstrupen da jeg leste kebabvaskemann. Men siden jeg liker Bergljot sin blogg så godt, så velger jeg å overse akkurat det. For øvrig så er evnen til fortrenging en god egenskap.

Marit

Bergljot sa...

Uff, jeg mente ikke noe slemt med kebabvaskemann, altså, det er en sammenskriving av et vaskebilkonsept som visst nok befinner seg i nærheten av kjøpsentere og kebabrestauranter. Jeg kunne like gjerne ha skrevet kjøpsentervaskemann. Eller -dame.

hege sa...

Det er viktig å belønne seg selv!!

Maria sa...

Oj da, kebabvaskemannen kom fra meg, så den må jeg vel helst ta ansvar for selv. Men det er altså et etablissement der menn vasker biler og lager kebab - ikke noe særlig mer enn det. Mer nøyaktig en lage-kebab-vaske-bil-mann. Ingen onde mokkamann-baktanker her altså hvis det var det som satte kaffen i vrangen!

Har senere lest i vg at disse ofte får elendig betalt og har dårlige forhold, men jeg betaler min lokale kebabvaskemann med bankkort under rimelig ordnede forhold, så jeg håper det ikke er noe snusk og sosial dumping og slavekontrakter på gang!