tirsdag 23. februar 2010

The King and I


Kong Harald og jeg var på OL i Lillehammer i 1994. Jeg jobbet og ranglet, han representerte og kastet glans. Men vi var like i tøyet, vi hadde på oss grå jakker med sjokkrosa piktogrammer. Kongen bomma rett nok på antrekket under åpningsseremonien, han stilte i gevantene fra OL i Albertville i 1992 (se bildet, kongen til venstre i Albertville-drakt, Gerhard Heiberg til høyre i vaggar-uniform).

Jeg går fortsatt i OL-jakken min. Ikke fordi den er pen, for det er den visselig ikke, men vi over 40 er mer opptatt av å ikke fryse enn å ta oss ut (glanstida er over uansett). Og så er det jo OL just nu. Sånn sett blir det nesten som å gå med bunad på 17. mai. Lillehammer-bunad.

Jeg har antatt at også Kongen bruker sin jakke når han har vært kald på svangene, men det gjør han visst ikke lenger. Han er observert på tv i en diskret, ensfarget boblejakke helt uten piktogrammer. Så da er det vel bare meg igjen.

Kanskje jeg skulle la meg stoppe ut? Hvis jeg er den eneste gjenlevende "vaggaren" fra Lillehammer, er jeg vel egentlig et kulturminne.

5 kommentarer:

Anonym sa...

First of all I want to say fantastic blog! I had a quick question which I'd like to ask if you do not mind. I was curious to know how you center yourself and clear your thoughts before writing. I've had a difficult time clearing my mind
in getting my thoughts out. I do take pleasure in writing however it just seems like the first 10 to 15 minutes are generally wasted simply just trying to figure
out how to begin. Any ideas or tips? Thank you!
Check out my web blog - 301Blackfriday.com

Anonym sa...

Hi colleagues, pleasant post and fastidious arguments commented here,
I am really enjoying by these.
Feel free to visit my web page ... vuelos a bangkok

Anonym sa...

I have read several good stuff here. Certainly price bookmarking for
revisiting. I wonder how a lot effort you place to create
this kind of excellent informative web site.


my blog: Dragon City Cheat Engine

Anonym sa...

I absolutely love your site.. Very nice colors & theme. Did you
create this site yourself? Please reply back as I'm planning to create my own blog and want to find out where you got this from or exactly what the theme is named. Appreciate it!

Here is my page: generateur de code psn

Anonym sa...

Hi, i think that i saw you visited my weblog so i got here to go back the
favor?.I am trying to find things to enhance my website!
I guess its good enough to use a few of your ideas!
!

Visit my web page: psn code generator